E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

masala Előzmény | 2008.01.07. 21:01 - #34134

Moha láttad az enyéimet?  Te hány fokon sütötted? Én le is mértem a súlyukat, mert nekem is nagynak tűntek, bár azt hiszem eredetileg cipócskának készült a recept.


ancsa Előzmény | 2008.01.07. 20:58 - #34133

andrej!

jénaiban sütöttem a kenyeret mégse lett cserepes, de elfogyott, mert a páromnak nagyon izlett.


Moha Előzmény | 2008.01.07. 20:57 - #34132

A tapasztalatok:  most 10 db-ot sütöttem belőle,de még mindig gigantikus méretűek,holnap 12-őt fogok.

Mostanában mindig friss élesztővel dolgozom, de ehhez kipróbáltam az általam régen is használt SAF francia szárított élesztőt, ez jó minőségű. Nos ezzel jobban megkelt a másfél óra alatt, szerkezetileg még nem tudom,mert forrón nem vágom meg.

A sütési idő rövidül,ha a zsemlék kisebbek, most úgy néz ki,hogy fedve 15 perc és fedés nélkül még 5-7 perc elég, ha még kisebbek lesznek,akkor lehet ennél kevesebb is elég.

Cristina  a diétás változatból én kihagynám a tejet,helyette menjen víz, a kanál mézzel nem tudtam számolásban mit kezdeni,de ezt te biztos tudod. Ha 50 dkg BL 80 + 25 dk.tk.liszt-ből van,akkor az össz. ch : 517,5. Ha ebből 12 db-ot készítek,akkor egy zsemle 43,12 ch.

Szerintem a tk.lisztet még lehetne emelni talán 10 dkg-val, és megpróbálnám tk.tönköllyel,de most nem volt itthon. Esetleg a BL 80 egy részét is lecserélném fehér tönkölyre, úgy tudom ez a liszt jobb a cukorbetegeknek. Ha több a tk.liszt,akkor viszont lehet egy kicsivel több a víz is.

Ha nem unjátok még,holnap is jövök a még kisebbekkel.


andrej Előzmény | 2008.01.07. 20:55 - #34131

Ancsa!Nekem azóta cserepesedik,mióta jénaiban sütöm.


masala Előzmény | 2008.01.07. 20:49 - #34130

Ancsa a cserepezést ki kell érdemelni! Nagyon sok izzadságcsepp vezet odáig. Konkrétan néhányunknál  több hónap ill. még az sem volt elég. Nem a cserép a lényeg, hanem az íze és, hogy egészségesebb, mint a bolti!  Ne keseredj el csak süssél sokat és finomat, meglátod  egyszer sikerülni fog Neked is!


ancsa Előzmény | 2008.01.07. 20:48 - #34129

robotgéppel dagasztottam és sütőben sütöttem.


majorkaj Előzmény | 2008.01.07. 20:46 - #34128

Ancsa ! De gépben vagy sütőben sütötted ? Nekünk is jó sokat kellett gyakorolni, hogy szép cserepes legyen. És sok mindentől függ, hogy sikerül-e cserepesre.


ancsa Előzmény | 2008.01.07. 20:43 - #34127

szia!

  a kenyérre gondoltam mert a képeiteken olyan szép cserepes mint a bolti,enyém meg nem.


Moha Előzmény | 2008.01.07. 20:42 - #34126

Halihóóó, itt az esti adag gyors zsemle:

gyors-zsemle-kisebb-mret.jpg gyors zsemle kisebb méret picture by Mohapekseg


masala Előzmény | 2008.01.07. 20:41 - #34125

Én is csak így tudok zsömlét formázni, nekem azért nem bonyolult.


andrej Előzmény | 2008.01.07. 20:39 - #34124

Én azt hiszem,a másik zsemlét valahogy így formázom.


masala Előzmény | 2008.01.07. 20:35 - #34123

Edo  én is jó leszek?

A puha tésztát kiöntöd a deszkára és kézzel ellapogatod. Főlvágod és fogsz egy darab tésztát és kettéhajtod. Kézbe veszed és elkezded aláhajtogatni a tészta széleket a közepe alá. Ha nem szabályos gömbölyű, az nem baj. Arra figyelj, hogy a közepét ne nyomd ki közben, mert akkor lyukas lesz, mint a bagel. Csak hajtogatni kell, nem nyomkodni. Egyszerű, meglátod!


andrej Előzmény | 2008.01.07. 20:30 - #34122

Masala!Akkor anyutól megkérdezem,mert ő ebben a szakértő.A hétvédi almásomat is ebből sütöttem.Kicsit szárazabb az alma,nem annyira leveses,de az a piténél nem annyira nagy baj.


Edo-bedo Előzmény | 2008.01.07. 20:24 - #34121

Sziasztok mindenki!

Moha,nagyon megtetszett a gyors zsomid keszitese,de valahogy a hajtogatasa nem tiszta...pedig torom a buksim,de tobb felekeppen is lehet kepzelni.Nem irnad le maskepp is nekem?Tudod,a gyengebbek kedveert

 


masala Előzmény | 2008.01.07. 20:24 - #34120

Lányok olvastátok a " ki vagyok én," oldalon Halmy Péter bemutatkozását?

Iszonyú sokat kellett visszaolvasnom, de én szoktam visszaolvasni, mert érdekel, hogy mi történt Veletek! Válaszolni viszont nem tudok ennyit, úgyhogy csak itt írogatok magamban. Meg kell jegyeznem, hogy a színvonal a régi!  Csodás sütések, ínycsiklandó ételek, sokat  dolgozó asszonyok. Meg sem próbállak követni Titeket, csak kullogok mögöttetek, viszont mindég hűséges olvasótok maradok! Örülök, hogy Jégkása és Bundik is jelentkezett! Így legalább tudni lehet, hogy jól vannak.

Andrej írjál nekem az üvegbe eltehető reszelt almáról légyszíves. Pár évvel ezelőtt megpróbáltam, de fölforrt az összes.  Tél vége felé mindég van olyan alma, ami már nem  fogy el és azt el lehetne tenni addig, amíg nem lesz másik.

Kenőtoll ügyben kérdezem, hogy a szilikonos ecsetttel hogy kentek?  Van nekem is, de nem tudok tojást kenni vele, mert nem  veszi föl. Ezt szerintem a teflon serpenyőkbe találták ki, hogy a rendes ecset szőre ne égjen meg. Nem? Amit én használok, azt a festékboltban veszem/ olcsón /.

Ildikó vigyázz magadra!!! Jól emlékszem, hogy tavaly is ilyen bajod volt? Muszály orvoshoz menned, mert erre kell rendes gyógyszer! Tudod, hogy csúnya szövődménye lehet ennek is.

Az én tűzhelyem Pelgrim márkájú. Öt év garancia idő volt rá. A hőlégkeverés akkor jó, ha nem azt kell állandóan használni, hanem lehet simán sütni, mint a hagyományos gázsütőben. A grillező fokozat a melegszendvicseknél jön jól, vagy a Limara féle cukrászfáklya helyett a creme brule cukorpirításánál.


LKJudit Előzmény | 2008.01.07. 20:20 - #34119

Sziasztok!

Végre eljutottam odáig, hogy betudtam tenni a képemet amit tegnap szerettem volna. Köszönöm Bezsa a meghívót! Sajnos csak most volt időm foglalkozni vele.

Ime az én teljeskiőrlésű gépi kenyérkém. Aminek az ize  és állaga elég jó csak még kelés után visszaesik. De tegnap Limara tanácsa alapján elhatároztam, hogy csökkenteni fogom az élesztő adagot. A következőt így fogom megsütni. Remélem sikerül.

Nagyon kicsi felbontással fényképeztem, nem tudom mit lehet látni belőle.

Ha lesz sikeresebb változat akkor megmutatom nektek. A jótanácsok rámférnek!Mégegyszer köszönöm a segitségeteket!

Üdv. Judit


majorkaj Előzmény | 2008.01.07. 20:07 - #34118

Masala ! Szépen mosolyognak a zsömijeid.


bezsa Előzmény | 2008.01.07. 20:06 - #34117

Majorkaj szinkronban irunk.

Én sütit nem sütök most egy darabig. Karácsonykor elég volt. A beigli is most fogyott el. Ráadásul idén csak 1 kg szaloncukrot vettem és még vn belőle. Régen 6-8 kg szaloncukor a fiúknak meg sem kottyant.


majorkaj Előzmény | 2008.01.07. 20:05 - #34116

Jégkása ! A hólabda engem is megfogott. lehet, hogy kipróbálom. Köszi a recit.

Ancsa ! Üdv az oldalon. Süssél finomakat. Gépben vagy sütőben sütötted a kenyeret ? És mi volt a baj vele ? Mi nem volt olyan mint a mienk ? Kérdezz nyugodtan biztos tud valaki segíteni.


bezsa Előzmény | 2008.01.07. 20:05 - #34115

Szia Ancsa!

Melyiket sütötted és melyikre gondoltál, hogy nem olyan mint a mienk?


[Későbbi] [34154-34135] [34134-34115] [34114-34095] [34094-34075] [34074-34055] [34054-34035] [34034-34015] [34014-33995] [33994-33975] [33974-33955] [33954-33935] [33934-33915] [33914-33895] [33894-33875] [33874-33855] [33854-33835] [33834-33815] [33814-33795] [33794-33775] [33774-33755] [33754-33735] [33734-33715] [33714-33695] [33694-33675] [33674-33655] [33654-33635] [33634-33615] [33614-33595] [33594-33575] [33574-33555] [33554-33535] [33534-33515] [33514-33495] [33494-33475] [33474-33455] [33454-33435] [33434-33415] [33414-33395] [33394-33375] [33374-33355] [33354-33335] [33334-33315] [33314-33295] [33294-33275] [33274-33255] [33254-33235] [33234-33215] [33214-33195] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?