Én most regisztráltam az oldalon,bár már elég régóta nézegettem és sütögettem róla.
A családom szerint nagyon finom dolgok,vannak az oldalon,amiket már itthon is elkészítettem.
Nagyon-nagy sikerük volt.
Ma sütöttem egy alap fehér kenyeret,nagyon finomra sikeredett,bár az igazat megvalva nemolyan volt mint a tiétek,ami a képen látható.Pedig ugyan ugy csináltam mindent mint ahogy levolt irva.
Már jó néhány napja kiírtam magamnak ezt a receptet, de eddig nem volt időm eljátszadozni vele. Ma úgy jöttem haza, hogy van időm, megsütöm. Erre látom a kész zsömlékről a képet. Ne nevessetek ki, de ennek a zsömlének a tésztája nagyon hasonlít az öregtésztához. Moha nincs igazam? Amikor elkészült a tészta, azt hittem, hogy nyanya lesz belőle, mert olyan habos lett. Gondoltam, lesz, ami lesz, megpróbálom. Annyira nem ragad, mint, ahogy a receptben írva van, nem olyan nehéz dolgozni vele. Én is olvastam az egyik blogon a receptet és sok-sok lisztezést írt. Annyira azért nem kellett sok.
Lehet, hogy nekünk egyszerűbb, mert mi sokat dolgozunk kelttésztával.
Mire végeztem a takarítással, már van aki elköszönt.
Iriszi!
Gyógyulj meg!
Zitti!
A recept kuglóformát javasol a tortához, de nálunk nem ilyen a kuglófforma.
Azt nem tudom, hogy azok a gömbölyű tálak mennyire bírnák a sütőt, vagy pedig jénaiban lehetne.
Masala!
Jól néz ki ez a zsemle, már találkoztam vele.Lehet majd én is kipróbálom. A dagasztás nélküli kenyérnek is hasonló a technikája és a tésztája. Szerintem.
Erre mondják, hogy szaftos bélzetű. Én még nem ettem ilyet, de ez semmihez sem hasonlít. Ill. talán a dagasztás nélküli kenyér lehet ilyen?http://miday.xfree.hu/58152
Ez volt az alap recept: Fonott kalács - Limara , annyi módosítással, hogy csak 1 tojást és 1 sárgáját tettem bele, + a reszelt narancshéj és a felének leve került bele. Az utolsó 5 percben kivettem a tésztát, elfeleztem, felét visszatettem és kakaót kevertettem bele. Fél óra kelesztés után mindkettőt kinyújtottam, egymásra tettem, feltekertem, megcsavartam és megint kelesztettem.
Engem is elkapott az influenza,ezért csak irigyelem ezt a sokk finomságot amit sütötettek.Tegnap lázasan sütöttem egy kenyeret érdekesége a gépem szervizbe van(a gazdáját is bekéne vinni)ezért a robotgépem dagasztotta,de tökéletes munkát végzett.Az ünneplöknek sok szépet és jót kívánok!!
Zitti a Katica formához sütsz egy sima piskótát( legalább 8 tojásból, inkább maradjon, mint kevés legyen, akár kétszerre) abból kivágsz egy kör formát amekkorára szeretnéd a tortát. A többit apró darabokra téped és meggylével vagy csokis öntettel összedolgozod. Fogsz gömbölyű tálat és az aljába beleraksz ebből a tépett piskótából( a tálat béleld ki folpackkal. Aztán erre kensz egy sor krémet aztán megint tépett piskóta megint krém és a végén a kör alakúra vágott piskótát rateszed. Lenyomatod egy tányérral és arra valamilyen súlyt teszel, hogy jól összeálljon. Be a hütőbe. Pár óra múlva vagy egy éjszakai állás után kiborítod és akár egy puncsos vagy málnás pudingporral készített krémmel beborítod és csokikörökkel díszíted.
Úgy tudsz csokiköröket csinálni, hogy alufóliás tányért vagy tálcát beteszel a mélyhütőbe, csokit olvasztasz és erre hideg fóliára csokipöttyöket csurgatsz.
A morzsalékos piskotából hagyjál egy jó maroknyit és abból megtudod formázni a fejét.
Sima tepsiben sütheted a piskótát, mert Te formázod, nem kell tortaformában.
Amarilisz, én már csináltam tavaly ősszel egy tűzoltó autót. A marcipán alá mindenképpen kell krém, különben nem tudod rárakni a marcit. (ezt olvastam). Én nem színeztem, hanem vettem egy nagy adag pirosat, a díszitéshez meg lehet venni olyat amiben sok kicsi más színű marcipán van. Én szamost vettem, nagyon meg voltam vele elégedve. Kislányomnak is azzal fogom dísziteni a tortáját. Van egy oldal a www.mesetorta.hu na ide azért nézz be, mert technikailag sokat segíthet, valamint tortákba való krémeket is találsz párat. Színezni nem egyszerű a marcipánt, azt írták, hogy elég kemény munka, hogy szép egyenletes színű legyen. Milyen tortát szeretnél készíteni? Ha 1 szín dominál benne, akkor érdemes venni abból nagyobb adagot, és hozzá díszitéshez a gyurmarcit. A szamosmarcipan.hu oldalon a products-nál megtalálod a termékeit.
Jégkása nagyon szép tortákat készítettél, ügyes vagy. A katica formát nem tudom miben süssem, hogy domború legyen...és kerek
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit