tudnátok segíteni? készített valaki már marcipánnal borított tortát? kérdésem a marcipán alá kell krém, vagy simán a tésztára kell feltenni?és mivel jobb ételfestékkel színezni, vagy alkoholban oldott porral?és milyen marcipán jó?mármint milyen márkájú?
Moha, gyors fejszámolást végeztem, így összesen 523,7 gramm szénhidrát, tehát 20 darabba kellene vágni, hogy 1 darab 26,2 gramm szénhidrát legyen a gyors zsömid.
Hoztam képet a bagettekről, akár zsúrkenyér is lehetne,úgy jártam ,mint Mónika,de nem bánom.Élesztett nyanyival csináltam,Limara jól bevált fehér kenyeréből.Nagyon könnyű,puha tésztája lett,jénaiban sült.
Moha! ez nagyon jól néz ki! én is sütöttem tegnap 20 db zsemlét, a férjuramnak a heti adag, van mikor jól sikerül, van mikor nem...-hát most ez utóbbi
jajj, lányok, nem bírom megállni hogy ne süssek! ez már betegség! tegnap pl. egy finom cseresznyés-meggyes-csokis piskóta készült, már alig van-rendesen rájártam.... most meg épp kisültek a hókifliim-lekváros, és nutellás, -mert holnap megyünk nagybevásárolni, azért készült(de már 3-at megettem persze)... ráadásul nemsokára szülinapok lesznek, arra ismét sütni kell....nagyon meg fogok hízni...
Sziasztok! Megsütöttem egy gyors zsemlét,ezt is az egyik gasztroblogon leltem. Nagyon finom lett, az 1/3-a tk.liszt, de még így is könnyű és nagyon jó ropogós a héja. Ma ismétlem és kisebbeket fogok készíteni.
Cristina a mai adagnál számolok ch-t,szerintem ezzel érdemes kísérletezni.
Bocsi hogy belekotnyeleskedem. Két korongot összeragasztasz krémmel, aztán az oldalát is körbekened, és így meghempergeted kókuszban. A krémre fog ragadni a kókusz.
Még nem olvastam mindent vissza, de Bogi csokis sütijének nem ez az eredetije? A stahl.hu-ról
Brownies - amerikai csokoládés sütemény
Mit is mondhatnánk F. Nagy Angéla süteményeiről: reszelt túrós lepénye, kiflifelfújtja, mandulás kalácsa és számos sütő nélkül is elkészíthető édessége évtizedek óta ott illatozik sok család étkezőasztalán.
Az egész tojásokat a cukorral fehéredésig keverjük. Közben a darabokra tördelt csokoládét a vajjal, gőzfürdőben vagy mikrohullámú készülékben felolvasztjuk, és langyosan a cukros tojáshoz öntjük. A lisztet a dióval (vagy a mogyoróval, illetve mazsolával) összekeverjük, és apránként a tésztába dolgozzuk. Kizsírozott, kisebb (20x25 cm-es) tepsibe simítjuk, és forró (200 fokos) sütőbe tolva tűpróbáig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd vizezett késsel kis kockákra vágjuk.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit