Cristina a 12 órás kenyérnél csak úgy mertem elsőre módosítani,hogy 40 dkg BL 80 + 10 dkg tk.búzaliszt. Ez még jó lett,bár kissé tömörebb, de tovább hagytam a hajtás után kelni (1,5 óra volt) és tovább is sütöttem. ( 45 perc fedve és 15 perc fedetlenül) Még dolgozom az ügyön, majd írom a végeredményt,ha jó lesz.
kenyérsutőgép vásárlás előtt vagyok, sok mindent elolvastam, elméletben már mindent tudok, sütök :-)
de van kérdésem amire még nem kaptam válasz itt a neten sem. Amit tudok hogy sokat használnám a gépet, tehát vagy olcsót veszek, vagy ismertet-elérhető alkatrészekkel, szervizzel. Ami most akcióban van az a Hausmeister HM 1300 - viszont ehhez az égvilágon semilyen komolyabb leírás nincs sehol. Ha valakinek van ilyen gépe kérem írjon róla, szerintem ez egy újabb változata az 1000-nek. Aztán ami igencsak vonzó számomra - ezt írtam a társalgóba is, de csak meglepdtek rajtam - a két edényes. Nálunk kapható, ott megadtam a linket is, ide nem tudom beírni. A kérdésem hogy ilyenje vagy hasonlója van-e valakinek? Mi a tapasztalata vele?
Ildikó sok sikert az alkatrészkereséshez! Mézeskéből küldök fénypostán!
Zitti ahogy írtam is,nekem nincs vaslábosom, ezért már eleve a jénaiban kelt a hajtogatás után a tészta,és ment a sütőbe. Szerintem ezért is lett vékonyabb a héja. Ha belefordítom egy forró vaslábosba a tésztát,akkor ott már kap egy kérget,ami a sütés során még vastagszik.
Nagyon ugyesek vagytok.Megint sok finomsag keszult. EDOKA, fenntvan mar a kremes recid itt? Ha nem, akkor beirnad? Koszi! Nagyon kivanatos es szep. MOHAM altal sutott mezeske is nyami! En sutikes vagyok. No, hat csak azert es nem leakarom szolni a tobbit, Kenyeret is dobhatnatok errefele. Most ellopom magam es bemegyek a varosba alkatreszt turkalni, vagy tuzhelyet tovabb kurkaszni. Mikor is lenne idom maskent??? Egesz heten dolgozok. Most az arcuregem es a homlokuregem gyulladt be. Akkoranak erzem a fejem hogy no. Sok a beteg a munkahelyen is. Egesz nap kasszat daraltam tegnapis es a forgalom sem apad le Karacsony utan sem. Aludnisem aludtam sokat mert nemtudod ezt a nyomast teljesen a munkahelyeden hagyni. JA! Lotton nem nyertem. "Megint"! A mindenit! Meg 5 Eurot SEM> Akkor berendezhetnem a konyhamat. No, megyek is a varosba. Puszka este.
Zitti, Nálunk az a módi, hogy a férjemnek és a fiamnak fehérkenyeret sütök, nekem barna kenyeret. Mivel egy kenyér nekem sokáig elég, így amikor meghül, felszeletelem, egyenként alufóliába csomagolom és fagyasztóba teszem. Aztán 2 hétig csak rájárok. Így akkor sincs gond, ha nagyobb a kenyér. Van egy gépi barna kenyér recim, már régen sütöttem, elővadászom neked azt is.
Christina, neked van valami tuti recepted tk. vagy rozsos kenyérre? Szeretnék fogyni picit, gondoltam le kellene cserélni a fehér kenyeret, bár férjem ezt szereti. az is jó lenne, ha gépben sült, és nem olyan nagy méretű. Ahogy olvasgattam, te otthon vagy ezekben:)
Moha, köszi, hogy részletesen leírtad a kenyérke sütést! Még egy kérdésem lenne, azt hiszem a reept azt írjaa meleg lábasba kell tenni amit a sütőben előmelegítek. Te is úgy raktad, vagy szerinted ez elhanyagolható?
Nagyon szép lett a lekváros mézesed, nálunk is nagy sláger volt karácsonykor!!! Már elsőnek is milyen szépre sikerült, bár egy tapasztalt háziasszonytól nem is olyan meglepő:)
Zitti én egy kerek, fedeles jénaiban sütöttem,űrtartalma 1,5 l. A hajtogatás utáni pihentetés kb. egy óra volt,de ezt már a sütőpapírral bélelt jénaiban szundikálta a tészta. Ezután ment a kb. 220 fokos sütőbe. 40 perc fedve, 10-15 perc fedő nélkül.
A fiammal megnéztük a videót róla, lefordította, ott is csak ennyi fokot mond a pasi, a legtöbb helyen pedig 250-et írtak,én azt soknak tartottam. Vaslábos hiányában teljesen jó a jénai is. Sőt valaki írta,hogy vastag lett neki a héja, hát az enyém meg nem! éppen az tetszett,hogy nagyon vékony, mégis ropogós a héj. Az íze pedig mennyei. Ki fogom próbálni olívabogyóval, aszalt paradicsommal, pirított hagymával is.
Sziasztok! Megsütöttem a Zitti által betett szilvalekváros mézes tekercset, nagyon finom lett! Akinek van üstben főtt szilvalekvárja próbálja ki,érdemes!
nos, lányok, akit érdekel! Edo-bedo piskóta receptje a Bármitben a 454. hozzászólásnál van! az én piskótatekercsem a ugyanitt a 270., és van még egy a 442.-ik. Edo piskótája tényleg nagyon jó!!!!!!! a tekercsnek meg annyi a titka, nagy tepsiben kell sütni, mint a tűzhely, és nem szabad kiszáradni, ne lgyen nyers, d ne süljön túl se! és melegen kell feltekerni, akkor nem törik meg , a úgy hűl ki! sok sikert!
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit