Edókám! Még egy ilyen krémes kép,és kiugrik a vércukormérőm az ablakon.... Az a franciaaaaaa Szerintem cseréljünk-küldök vargabélest,én pedig kérek krémest!
Köszi lányok a választ,azt hiszem gyorrsan szakítani kell a hagyományokkal!
Tudjátok ez egészségügyi betegség... mindent fertőtlenítek,meg sikálok,de amennyire csak lehet.Ezentúl jön a szilikon! No nem a cicimbe...-mert ott úgyis vaneredeti töltet....
Én nem régen kaptam a barátnőimtől szilikonos kenőecsetet. Nagyon szeretem. Tisztítani is könnyű, mert a száráról lehúzható a feje és ki lehet sikálni, tisztítani könnyen.
Vogii!Ha a Te cserepezőid jöttek hozzám,akkor jól eltévedtek,mert én a dél-alföldön lakom.Te,meg ha jól tudom az ország másik felében.Megjelöltelek az iwiw-en,nem baj ugye?
Moldika! Egyre jobban gondolkodom,hogy én is veszek olyant,de félek,hogy a lágy tésztákhoz túlságosan durva. Gyakran szoktam hypózni más eszközöket is,de most tényleg meglepődtem....
Lányok! Tennék fel egy érdekes kérdést! Ki,-milyen kenőszerszámot (libatollat) használ a sütemények megkenéséhez? És ezt,hogyan mosogatjátok el?? Én ma széthúztam a tollat ott,ahol kezdődik a fonnás.....húúúúúú ....tettem ám hypóba meg minden...Kíváncsian várom a hygiéniai tanácsaitokat!
Vogii! Nagyon szép lett a kenyered! Jól néz ki, és tényleg látszanak rajta a cserepek! Formás kis falatka lett belőle!Kati! Ezzel a kenyérrel már nyugodtan benevezhetsz a pékek versenyére! Biztos dobogós helyet nyernél vele! Gratula Neked is!
Itt a húsos orsótészta: 50 dkg sovány hús (pulyka is jó,az gyorsan készül) apró csíkikra vágni,kevés olajon fehéredésig pirítani,hozzáadni közben az apróra vágott hagymát,a fokhagymát,és a végén kevés paradicsomot,sózzuk,borsozzuk,rozmaringot dobunk mellé,és kevés vörösborral ízesítve megpároljuk,majd a kifőzött orsótésztára szedjük.
A másik változat,: a csíkokra vágott húst fehéredésig pirítjuk a zsiradékon,hozzáadjuk a hagymát,fokhagymát,gombaszeleteket,paprika csíkokat,és mehet mellé más zöldség is,Pl. cukkini,padlizsán.Gyömbérrel ízesítjük,éa kevés vizet öntünk hozzá,hogy készre puhuljon.Ha van otthon kukoricakeményítő,akkor kicsi vízben elkeverve egy kanálnyit keverjünk össze és a húsra öntsük.Pár pillanat után selymes sűrű mártásos ragút kapunk,ezt a kifőzött tésztára szedjük.
HBKati: hát ez még így elterülve is gyönyörű! Nem hozzád mentek véletlenül a hozzám küldött cserepezők????
Bau: te meg olyan gusztákat főzöl, hogy csak csurog itt az emberlánya nyála, pedig jól laktam a tejbedarával! És a tálalás!!!! Te nem szakács vagy véletlenül?
Kezd kihűlni a kenyerem, itt-ott látható rajta ici-pici cserép. Még annyit, hogy a nyanya is tk tönkölyös volt. A kenyér paraméterei: a csökkentett mennyiséget csináltam, a súlya így is 1027 gramm lett, magassága 10 cm. Hozzá kell tenni, hogy az egyik fajta lisztet kicsit meglódítottam, így kellett hozzá tenni egy kis vizet. Aztán puhának tűnt a tészta, így formázáskor került hozzá még egy kis liszt.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit