E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

Edo-bedo Előzmény | 2007.12.29. 22:36 - #33494

Jo estet lanyok!

Kepzeljetek,miutan jot beszelgettem veletek a delutan nagyon jokedvem lettMillio puszi erte mindenkinek!

Masala,en is atneztem mar par somloi recit,de eleg bonyolultnak tunik.

Mohacska koszonom,kedves vagy,ha beirod megnezem es talan az nem lesz annyira bonyolult..

Szep estet es jo pihenest mindenkinek!


bezsa Előzmény | 2007.12.29. 21:36 - #33493

Ilyen narancsbőröst én is csináltam már, próbáltam vízzel, liszttel javítani, hát nem igazán lett sikeres.


Moha Előzmény | 2007.12.29. 20:17 - #33492

Bau egy ilyen jó csapatból nem is akarok szabadulni! Olyan sok új dolgot tanultam tőletek,és olyan jó a társaság is.


bau Előzmény | 2007.12.29. 20:10 - #33491

Mohácska! Az a meglátásom,hogy innen a PROFI pékek SEM tudnak szabadulni... hihihi Ezt RÁD ÉRTEM! 


Moha Előzmény | 2007.12.29. 20:07 - #33490

Sziasztok!

Vígbea én is gratulálok a picurhoz! Sok sikert neked a kísérletezéshez is,bár innen nem szabadul senki,csak ha már profi péket faragtunk belőle! Szóval ne izgulj,sütögess jókat!

Marica a panettone sütéséről lebeszélnék mindenkit! Azóta még olvastam róla,ezt szerintem házilag nem lehet kivitelezni olyan minőségben,mint a bolti. Én is feladtam, sütöttem helyette aszalt gyümis kalácsot.

Edó az egyik Lajos Mari könyvemben van somlói recept,holnap beírom neked a bármibe.


bau Előzmény | 2007.12.29. 20:07 - #33489

Masala! Milyen lisztekből csináltad? Én azt vettem észre,hogy a rozsos lisztek viccelődnek velem! És lehet,hogy pont arra vagyok allergiás is.Még mindíg köhögök...

Bezsa! kérek segítséget,mert rosszul raktam fel a képeimet! Bocs! Túl széles lett!


dulifuli13 Előzmény | 2007.12.29. 20:07 - #33488

Limara, iriszi! Millió köszönet a gyors segítségért. Már ki is mentettem ill. nyomtattam. 

Unoka-fotót várok Kartika. Mert nagyon szeretem nézegetni őket. Szóval légy szíves

Szerintem a barátnőm hamarosan regisztrál itt az oldalon.

Most lelépepk, mert még itt vannak. Hiába, isteni lett a paella meg a sütik is


vogii Előzmény | 2007.12.29. 19:59 - #33487

Jé, egyszer nekem is volt egy ilyen kinézetű kenyerem! És pont hibernált kenyeret akartam belőle, reggelre kettérepedt, és beesett.


masala Előzmény | 2007.12.29. 19:47 - #33486

Edo somlóit házilag készíteni elég munkás dolog.  Vagy nagyon egyszerűen csinálod és akkor nem igen hasonlít a somlóira. Én kaptam egyszer egy receptet, de olyan elrettentően sok volt a szöveg rajta, hogy sose csináltam meg. Ha nem kapsz jó receptet és nem nagyon sürgős, megkereshetem.


masala Előzmény | 2007.12.29. 19:41 - #33485

Bau de jó, hogy hoztál képet! Pont erről beszéltem én is.


bau Előzmény | 2007.12.29. 19:36 - #33484

Sziasztok! Látom mindenkinek sikerül "narancsbőrt" produkálni... 

Egyszer nekem is sikerült! Hiába adtam hozzá lisztet vagy vizet,a vége az lett,hogy mérgemben bevágtam a hűtőbe és lett belőle nyanya... Arra azért még jó volt! Elrettentésként megmutatom a fotóját!

kovszmaggalindtott2mitlleszilyenrcs.jpg picture by bau4 kovszmaggalindtott3mitlleszilyen.jpg picture by bau4 

De azóta már óvatosabb vagyok,dagasztás után rögtön kiveszem a nyers tésztát,és megformázva megy a hűtőbe.

Vígbea Gratulálok az érkező kisbabádhoz,és külön váll veregetés jár érte,hogy így pocakosan is van kedved ilyen nagy munkák gyakorlásához.Mire a második pindurkád is kiflievésre adja a fejét,már oszkárdíjjas pék leszel!

Brigitta Azokról a hűtős hólyagokról mesélhetnél mi a titkuk?


masala Előzmény | 2007.12.29. 19:23 - #33483

Limara sajnos én ilyen élesztett nyanyával csak akkor sütök, ha több időm van, ezért nem vagyok elég gyakorlott hozzá és talán siettem is egy kicsit, mert meleg helyen élesztettem a nyanyát. A kenyeret azért dühömben megsütöttem és meg is ettük. Olyan lett, mint azok a tk. vagy rozsos nehéz, sűrű német kenyerek. Ehető volt és három napig ki is tartott, olyan sűrű volt, hogy 1 -- 1és 1/2  szeletnél többet  nem bírtunk enni belőle.

Most már tudom, hogy mire figyeljek legközelebb.


Limara Előzmény | 2007.12.29. 19:17 - #33482

Masala!
Az elkovászolódás általában olyankor következik be, ha valamilyen aktív kelesztő anyag, mondjuk aktív kovász, vagy felélesztett nyanya, kerül a tésztába. Ilyenkor az élesztő már beindult állapotban van, és a meleg hatására túl gyorsan kezd el dolgozni, szinte forrni kezd. Ez kivédhető, ha hideg hozzávalókkal kezdünk dagasztani, és végig ügyelünk arra, hogy ne melegedjen a tészta. Sajnos az elkovászolódott tészta már nem menthető meg, ha hozzá akarunk tenni folyadékot vagy lisztet, csak rontunk a helyzeten.

masala Előzmény | 2007.12.29. 19:06 - #33481

Lányok ez a narancsbőrös kenyér nagyon jó hasonlat!!  Pontosan így nézett ki a kenyerem 24-én, csak nem tudtam, hogy írjam le nektek. Addig én is eljutottam, hogy elkovászolódott csak azt nem tudtam, miért?

Julika jó, hogy írtad a lapot, mert így még úgysem értem, hogy Ildikó pl. miért nem kapta meg és én sem kaptam Kartikától, pedig az előző eljutott ide.


majorkaj Előzmény | 2007.12.29. 18:52 - #33480

Kartika ! Én is megkaptam a kis vicces karácsonyi köszöntőt. nagyon jót derültem rajta, ahogy ropjátok a karácsonyi táncot a pároddal.

Masala! Köszönöm, megkaptam ám a képeslapodat.


iriszi Előzmény | 2007.12.29. 18:40 - #33479

Limara én is megkaptam Nigella könyvét nekem a fahéjas csigák tetszettek nagyon jó ötletnek tartom,hogy tésztát rak alá ez kakaós csigánál is jó lehet felszivja a kifolyo tölteléket.Jamie új könyvét is kaptam és 1 óriási tea dobozt tele mindenféle teával.


iriszi Előzmény | 2007.12.29. 18:34 - #33478

Dulifuli a Panettone receptjét Ildiko beirta azt hiszem a karácsonyiba vagy a kiprobálásosba.Én megcsináltam,de az eredetihez képest más nehezebb a tésztája és nem is áll el olyan sokáig.


Limara Előzmény | 2007.12.29. 18:30 - #33477

Köszi Iriszi! Én is megtaláltam, tetszett, hogy egy autós honlapon is szerepel


iriszi Előzmény | 2007.12.29. 18:23 - #33476

Limara ezt a párom találta egy autos honlapon.Én is szemezek vele,neked már géped is van hozzá.

 

 

Crčme brűlée

Ha életemben ezután csak egyféle édességet ehetnék, valószínűleg a crčme brűlée maradna fenn a rostán. Színre, állagra, mint valami lágy puding, de az íze más világba tartozik. Amikor pedig a tetején lévő, égetett cukormáz és a puha, édes massza összekeveredik a számban, sohasem tudom megállni, hogy be ne csukjam a szememet. Fenséges.


A világ legfinomabb édessége

Hozzávalók:

  • 10 deci sűrű tejszín
  • 1 vaníliarúd, megvágva, megreszelve
  • 1 pohár vaníliás cukor
  • 6 nagy tojássárgája
  • 2 liter forró víz

A tejszínt, a vaníliarudat és a reszelékét egy felmelegített, közepes méretű serpenyőbe tesszük, majd forrásig melegítjük. Levesszük a tűzről, lefedjük, hagyjuk hűlni 15 percig. Kivesszük a vaníliarudat, eltesszük későbbi használatra.

Egy közepes méretű tányérban felverjük a korábban beleöntött fél pohár vaníliás cukrot és a tojássárgákat. Amikor már jól összekeveredett, és színt kezd változtatni, folyamatos kavarás mellett apránként hozzáadjuk a tejszínt. Az így elkészült masszát kitöltjük 6 darab, 15-20 dekás, fül nélküli, lapos porceláncsészébe. A csészéket betesszük egy nagy serpenyőbe, amelyet a csészék széléig felöntünk vízzel. Addig melegítjük a vizet, amíg a crčme brűlée (krem brülé) el nem kezd szilárdulni, de a közepe még épp remegős. E művelet körülbelül 40-45 percig tart. Kivesszük a csészéket a serpenyőből, amelyeket minimum két óráig, de maximum 3 napig hűtünk.

Fogyasztás előtt minimum 30 perccel kivesszük a csészéket a hűtőből. A megmaradt fél pohár vaníliás cukrot egyenletesen a hat adag crčme brűlée tetejére szórjuk. Kézi gázégővel (kempingpalackos perzselővel) addig olvasztjuk a cukrot, amíg foltokban meg nem barnul. További öt percig hűlni hagyjuk, majd felszolgáljuk.

 


Limara Előzmény | 2007.12.29. 17:57 - #33475

Marica! Stahlnak van egy olajbogyós kenyere, valamikor ezer éve már megsütöttem és finom is volt, beírom a bármit-be


[Későbbi] [34154-34135] [34134-34115] [34114-34095] [34094-34075] [34074-34055] [34054-34035] [34034-34015] [34014-33995] [33994-33975] [33974-33955] [33954-33935] [33934-33915] [33914-33895] [33894-33875] [33874-33855] [33854-33835] [33834-33815] [33814-33795] [33794-33775] [33774-33755] [33754-33735] [33734-33715] [33714-33695] [33694-33675] [33674-33655] [33654-33635] [33634-33615] [33614-33595] [33594-33575] [33574-33555] [33554-33535] [33534-33515] [33514-33495] [33494-33475] [33474-33455] [33454-33435] [33434-33415] [33414-33395] [33394-33375] [33374-33355] [33354-33335] [33334-33315] [33314-33295] [33294-33275] [33274-33255] [33254-33235] [33234-33215] [33214-33195] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?