Ma végre kipróbáltam a szakácsfáklyámat Ezer éve szemezek már a creme brulee receptjével, de fáklya hiányában hanyagoltam. Most megint átnéztem a recepteket és nekiláttam. 8 tojássárgájából és 6 dl tejszínből készült egy vaníliarúd hozzáadásával az első adag, ami sajnos tojásrántotta lett, ment a szemétbe. Másodjára 4 tojássárgája és 2,5 tejszín volt az alap ez már nagyon finom lett, bár kicsit lágyabb lehetett volna a krém. Amin elgondolkodtam, hogy 100 receptből 98 az írja, hogy vízgőzben kell megsütni, míg a maradék recept szerint, mindkettő Nigella receptje, csak fagyasztóban lehűtött tálkába kell önteni, és úgy hűteni, semmi vízgőzös sütés Mindegy, kezdetnek nem volt rossz, demég tökéletesíteni kell, bár most 12 tojásfehérjém csücsül a fagyasztóban
A nyanyimmal semmi extrát nem műveltem,én is meglepődtem,hogy igy kukucskált rám.Az igaz,hogy elég aktiv,pedig nem is friss annyira.Mindig jól megkel a hűtőben.Tényleg igazam lesz,hogy a hűtőben kell keleszteni ezentúl?!
Dulifuli!
A lányok közül azt hiszem Mónika,és Moha kisérletezett a penettone sütésével,és azt mondták nem egy egyszerű dolog.Lehet,hogy egy sima,aszaltgyümis kalácsot kellene ajánlanod a barátnődnek,mint ahogy Kartika is irta.
Hozzávalók (2 cipóhoz): 5 dkg élesztő, 5 dl langyos víz, 2 kk. só, 1 dl olívaolaj, 2 tojás, 1,7 l (kb. 90 dkg) finom- vagy kenyérliszt, 30-40 db olivabogyó (mag nélkül: 10-12 dkg, maggal 15-20 dkg), kb. 20 dkg feta sajt, a nyújtáshoz: liszt, a tepsi kikenéséhez: vaj.
Az élesztőt a vízbe morzsoljuk, megsózzuk. Az olivaolajat meg a tojásokat hozzáadjuk, majd a liszttel tésztává dagasztjuk. Meleg helyen, letakarva 30 percen át kelesztjük. Az olivabogyót, ha kell, kimagozzuk, esetleg kockákra vágjuk. A sajtot kis kockákra aprítjuk.
A tésztát meglisztezett deszkára borítjuk, elfelezzük. Egyenként kb. 50 cm hosszú téglalappá nyújtjuk, és az olivabogyót, meg a sajtot a közepére halmozzuk. Fölhajtjuk, kicsit meghengergetjük, hogy csinos formája legyen, majd gyűrű alakúra formázva, kivajazott tepsibe fektetjük (savarin formába is tehetjük). Meleg helyen letakarva 40 percen át kelesztjük, majd sütőben, nagy lánggal (200 °c, legkeveréses sütőben 180 °c) kb. 25 percig sütjük.
Dréga pékecskék Tulajdon képpen a paellát szeretném kipróbáltatni a barátnőmmmel, de friss kenyérsütő Azaz most kapott gépet. Kíváncsi viszont a penettone kalács receptjére, amiről én még nem hallottam, de Ti, mint szorgos pékecskék biztosan. Kérnénk a tanácsaitokat és a recit. No meg az olajbogyós kenyérre is.
Én ma igencsak sütögetős kedvemben voltam.Készült egy csokis kalács,kakaó-diós csigák,és a keresztfiam kérésére kifli.Még meleg volt,amikor az imént Anyukámékkal elküldtem nekik,az lesz a vacsora.Hoztam egy képet a nyanya tésztámról is,nézzétek,ilyen hólyagos lett reggelre a hűtőben:
Az első, fehérkenyér sütésemet is és a második grahamost is gyorson sütöttem és nagyon jól sikerült. A burgonyásat még mindíg nem vágtam fel, de a következőt, valami rozsosat azt a teljeskiörlésű programon szándékozom sütni.
Fijalka én beállítottam 20 perc dagasztás, 20 perc kelesztés, 20 perc dagasztás 60 perc kelesztés 60 perc sütés.
Az utobbi időben sütőben sütöm a kenyereket és ezért a gépet dagasztásra használom. Bedagasztatom a géppel és kikapcsolom és amikor duplára kelt akkor kicsit átdagasztom, kilapogatom és feltekerem, miközben minden takarésnél a belső szélét kissé lenyomkodom. Megy a formába és kb 1 órát kel és megy a hideg sütőbe.
Próbáld ki, hogy a sima sütés müködik-e a gépeden, ha igen, akkor dagaszd be a géppel a kenyeret, várd meg, hogy duplájára keljen. Vedd ki a tésztát és a lapátokat is, kicsit dagaszd át, formázd meg és tedd vissza az üstbe. Amikor lassan eléri a az üst tetjét akkor kapcsold be a sütési funkciót, állítsd 60 percre, de 50 perctől figyeld már és ha megsült kapcsold ki.
Ez a gép 70 dkg lisztből készült kenyér méreteket szereti, tehát eszerint nézd, hogy mikor inditod el a sütést. Ha kevesebb lisztből készíted akkor nem biztos, hogy az üst tetejéig kell, hogy érjen. Amikor bekapcsolod a sütést akkor még mindig fog a kenyeed kelni, ahogy melegszik.
Remélem tudtam segiteni, de ha 1 programot indítottátok el és nem sütötte meg akkor nagyon az az érzésem, hogy a program hibás.
Mi a gyors programot nem szoktuk használni. Muszáj rászánni a kb. 3 órás időt a kenyérsütésre. Szóval általában a normál programot szoktuk használni kenyérsütésre.
Átnéztem a gép ismertetőt. Az előbb lett kész a burgonyásnak szánt kenyerem,hogy milyen lesz az íze még nem tudom. Elég keservesen ment, az egyik lapát időközben leállt 2x is kinyitottam megmozgatni mire elindult, gondolom ezért nem sült meg. A gyors programon voltam és teljesen fehér volt, adtam még egy félóra sütést rá, kicsit kemény-sült az oldala, majd elválik ehető-e.!
Mink is erre gondoltunk,hogy rossz a gep. Sajnaljuk,mert nagyon orultunk neki. Mink Szlovakiabol vagyunk,es Parkanyba vettuk a gepet. Nagyon szepen koszonjuk a valaszokat.
Akkor bizony lehet, hogy program hibás. Merre laksz és mikor vetted a gépet? Lehet, hogy minnél hamarabb vissza kellene vinned vagy legalább jelezned a bolt felé, hogy ilyen problémátok van.
Szia. Az egyes programot inditottuk, normal kenyer. Az egesz folyamat vegig ment,3 ora 20 percig ment, a teszta jo lett,de nem sutot. Es a cycle gomb a time gomb felett vegkep nem mukodik.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit