Andi! Csak sima fagyasztott gesztenye masszából készítem, úgy gyorsabb. Felengedés után tettem hozzá kb 5-10 dkg olvadt margarint, kb. 1 evőkanál porcukrot, ugyanennyi tejfölt, és u.e. rumot, elkevertem , és ennyi. de általában nem méricskélek, csak úgy saccra készítem, és persze közben jól ízlelgetem! ja,és a kiflibe elég egy kis teáskanálnyi, különben nem lehet beletekerni.
Timka!Én úgy csinálom,hogy belemérem a tjásfehérjéhez a cukrot(ami a recept szerint van).Felteszem a hidegvizet,rá a másik lábast.A víz csak annyi szok lenni,hogy az edény aljáról adja a gőzt,tehát amiben benne van a hab,ne érjen bele.Én kézi habverést szoktam,nem próbálkoztam még robottal.Attól függ,hány tojásfehérjét versz,kb20-25 percig,folyamatosan kell verni.Amikor nemfolyik le a habverőről,akkor leveszem az edényt a tűzről,verem még 1 percig,és kész.Nyáron nem jó csinálni.mert mire végzek,rendesen ver a víz. Ha nem akarsz a verésben megszakadni,egyszerre 5 tojásfehérjénél többet ne csinálj!
Móni, igen csináltam diós linzert ma sütöm a másik adagot, szerintem nagyon finom!! Most baracklekvárral töltöm és kisebb méretű linzereket készítek. Majd hozom a képeket! a narancsos-mandulás kekszből is csinálok még egy adagot, mert mennyei finom lett!!
Szia Bezsa! Köszi a segítséget! Az a helyzet, hogy a fotóval kissé elkéstünk, a férjemnek ugyanis ízlett az eredmény :). De sajnos kétszer is előfordult, először fehérkenyér kevés búzakorpával, másodszor pedig teljeskiőrlésű kenyérnél, ugyanúgy. Most álltam neki az itt található fehérkenyér receptnek, nagyon remélem, hogy sikerül!
Ma délután megsütöm a tőletek kapott recept alapján a kenyeret. Majd beszámolok róla milyen lett.
Írtok a narancsos linzerről. Valahol megtalálom a receptjét. Nagyon tetszik. Én sajnos csak vasárnap tudok nekifogni a sütésnek, addig csak recepteket gyüjtögetek. Az itthoni munkának ez a hátránya. Jön a kuncsaft és addig könyörög míg nem tudok nemet mondani. Nekem meg nem lesz már megint ruhám.
Donnita én pl. hideg sütőbe teszem és ahogy melegszik még ott is kel egy kicsit. 220 fokon sütöm és később egy kicsit visszaveszem.
Megpróbálom leirni, hogy Limarától, hogy tanultam a formázást.
Amikor ez első kelésen túl van akkor kicsit szétlapítom a tésztát és a tőlem távolabb eső részből behajtok egy kb. 5 cm-es részt és a belső szét lenyomkodom a kezemmel. Aztán megint görgetek egyet rajta és ott is lenyomkodom. Így csinálom amíg tart a tészta.
Lehet, hogy a formázásnál volt a hiba és ott szétvált a kenyered. Nem tudsz fotót készíteni róla,
Köszi Bezsa, de egyáltalán nem lett finom, nem lehet egy normális szeletet sem vágni, mert kettérörik. Ti egyenletes lángon szoktátok sütni, vagy először nagylángon, utána mérsékelten, vagy fordítva? Köszi
Sziasztok! Én még nagyon új vagyok itt. Szóval két éve küzködök egy hibás kenyérsütőgéppel, amiről most kiderült, hogy gyári hibás, ezért estek össze a kenyereim , a férjem pedig jószándékúan megpróbálta megcsinálni, úgyhogy most már egyáltalán nem lehet használni Most sütőben próbálok sütni, de valamiért a kenyér közepe vízszintesen kettéválik, pedig jól megdagasztottam. Átnéztem a tipikus kenyérhibákat, de
ott nem találtam megoldást. Mitől lehet? Segítsen, aki tud!!!
Köszi
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit