Köszi a dícséretet Timka! Az az igazság,hogy nekik már természetes volt. Mikor ide jöttem az oldalra, és a nagyfiam látta,hogy mennyi dícséretet kapok,akkor meg is fogalmazta,hogy nem gondolta,hogy ez ekkora dolog,neki természetes,hogy a mamája ilyen sütiket készít.
A hókiflit eddig még csak ettem,de mindenhol pozdorja száraz volt, nem vágytam sütni. Most kipróbáltuk Limara receptjét, ma megint kell egy adagot sütni,mert a tegnapiból annyit csórtak a gyerekek,hogy nem marad Karácsonyig.
Ez a linzer puha,figyelj a sütési időre és hőfokra, nekem kb. 175 fokon sült, 10-12 percet. Házi baracklekvárral töltöttük,remekül megpuhul másnapra. Ezt Nogea írta be a Bármitbe, Josef Zauner cukrászmester diós linzere.
Moha ugyan már irtam egyszer, de lehet, hogy nem olvastad, ezért leírom mégegyszer. Annyira ügyes vagy, hogy egy iparművész megirigyelhet. Az ötleteid, a mézesházaid meg az összes többi. Szerencsés a családod, gondolom ők is értékelik. Vagy nekik ez a természetes?
A hókiflit én is évek óta sütöm, és mindig nagy sikerrel. Ez a linzer amit Te sütsz megpuhul? mert az enyém tavaly kemény maradt, de az is lehet, hogy túlsütöttem.
Szia Masala! Köszönöm, ezt is kipróbálom és majd beszámolok róla. Nekem is van egy nagyon egyszerű receptem, ami attól különleges, hogy egész mák van benne, és mivel nem kell hozzá sem sütőpor, sem élesztő ezért kinyújtva kell a tepsibe tenni, és ott elvágni. Ez annyira egyszerű, hogy a munka nincs több negyed óránál és abban a mosogatás is benne van, persze +a sütésidő. Finom, omós rágcsálni való.
Ha érdekel szivesen leirom a receptet ma este,most a munkahelyemen vagyok és fejből nem megy.
Szia Timka! Nekem is kedvecem ez a tekercs. Sajnos én nem vagyok nagy pogácsa sütő, ezért örültem ennek a receptnek. A másik kedvencem a Kila--féle sajtosrúd. Kerestem az előbb, de nem találom. 25 dkg túró + 25 dkg margarin + 30 dkg liszt + 1 cs. sütőpor és kb. 1 lapos ek. só / nekem ez sok / . A tészta tetejére reszeltsajt. Rudakra vágjuk és megsütjük. A túrótól marad puha, ha marad belőle.....
Én idén csak hagyományos karácsonyi menüt készitek. Ugyanis van egy hugom, aki elvállt és van egy hatéves kisfia. A biróság úgy döntött, hogy eggyik évben az anyánál van a gyerek dec. 26 estig, következő évben pdig az apánál. Idén a volt férje a soros, ezért a hugom nálunk lesz az ünnepek alatt egyedül. Ezért az ő kivánságait fogom menü ügyben teljesiteni, és Ő halászlét, kocsonyát és töltöttkáposztát szeretne enni. . (feltéva ha lesz étvágya szegénynek). Ezek azok az ételek, amit egy egyedülálló nem szokott elkésziteni, mert csak sokat lehet belőllük főzni.
ui: azért a bíróság nem volt éppen a toppon, amikor ezt az őrültséget kitalálta, miért nem lehet minden karácsonyt megosztva ünnepelni? A gyereknek is sokkal jobb lenne. Szerencsére én a gyerekeimmel leszek az ünnepek alatt, de a testvérem bánata nyilván átragad majd rám is.
Masala nagyon finom volt a sajtos tekercs, amit tegnap sütöttem a Te recepted alapján, azt hiszem ezt pogácsa helyett is fogom sütni ha vendégek jönnek. Most uzsira sütöttem a gyerekenek.
Julika még csuklani sem volt időm tegnap. Főztem, sütöttem, kenyeret is természetesen és valamelyik karácsonyi napra / még nem tudom mikor kerül rá sor / előkészítettem az aszaltgyüm. pulykatekercseket is. Jó félig átsütöttem és mehet a fagyasztóba. Már a fagyóban csücsül hozzá a mangócsatni.
Szívből örülök, hogy beváltak a sütik! Nálunk is minden évben asztalra kerül és ajándék is lesz belőle. Kell egy kis gyakorlás, de hidd el én is így kezdtem és egyre szebbek lettek / nem csak jók /. Sok függ a liszt fajtájától is.
Zitti látom Te is ezekből sütöttél. A mandula telitalálat! Az eredeti recept is mandulával készül, csak én írtam át, mert évek óta minden karácsonykor kb. 550-600 db. aprósütit készítettem és ez, bár több féle volt, azért a mandula drága lett volna.
Nem néztem meg, de talán hat féle aprósüti van leírva. A díszítés pedig számtalan lehet. Én is lopom az ötleteket.
Most azért vagyok itthon, hogy szegény Bomann urat elvigyük a " klinikára". Azt hiszem teljesen megadta magát! Addig nyúztam, amíg bírta, de most már letört az üstöt tartó karom is az egyik oldalon. Az olaj kenődik már hónapok óta ezért mozog a lapát és összekarcolta az üstöt is. Remélem csere lesz belőle, de lehet, hogy tudnak csodát tenni? Balassagyarmaton van a szervíz, oda megyünk. Szerencsére az előző esetekből kiindulva, hagytam magam " rábeszélni" egy másikra, és most használhatom azt, amíg ennek eldől a sorsa.
HIHETETLEN finomságok készülnek a konyháitokban!!!! Szívesen lennék bárhol meghívott vendég! Én biztosan tudnám értékelni a sok munkát, amivel ezek a finomságok az asztalra kerülnek. SAJNÁLOM, hogy a " gasztro" ajándéknak nincs olyan megbecsülése, amilyet megérdemelne! Csak azok értékelik, akik maguk is készítenek hasonlókat, vagy élnek még a gyökereik, ha nincs is edejük ilyesmire.
ide irok egy nem épp idetartozó kérdést mert a kertesben most nincs élet! Van egy szoba flamingónk és barnulnak foltokban a levelei,nincs valakinek hasonló tapasztalata,miért lehet ez??? Anyák napjára vettem és kint volt egész nyáron a szabadba gyönyörüen fejlödött,de amióta behoztam minden héten egy csomó levelet kell leszednem róla!
Régen írtam, de minden nap nézegettem miket süttök. Mindenki gyönyörűeket alkotott, egszerűen nem lehet betelni a sok finomsággal amiket készítettetek.
Timi a karamellás sütid, annyira guszta, karira megcsinálom!
Én egy kis mandulás narancsos kekszet készítettem, masala recije alapján, csak mogyoró helyett mandulával, isteni lett. Még csokibevonásra vár.
Nem csuklottál ma ? Kétféle aprósütidet is megsütöttem ma: keksztekercs és Mogyorós narancsos keksz (Stahl). Mennyei illatok terjengtek a konyhában amikor a narancsos sült. Legközelebb egy pici fahéjat vagy szegfűszeget tszek bel, emrt úgy még jobban karácsonyi jellegű sütike.
Szóval a receptes oldalról nem tudok linket ide hozni, de az ABC-s receptesből igen. Na, ez miért van így???
Bezsa köszönöm a segítséged lehetőségét, de nem volt időm rá, most pedig már dühömben kísérletezgettem és talán sikerül megjegyeznem, mit is csináltam.
Hááát!!!! Ezt a beillesztést még gyakorolni kell. Rá kell jönnöm, hogy honnan engedi és honnan nem engedi a másolást ez az új rendszer.
Azért hoztam ide ezt a sütit, mert a receptek között úgy van írva, hogy nem sütöttem csak ettem. No, már most, a múlt héten megsütöttem és finom lett az enyém is. Tehát kipróbált recept lett belőle.
A dióskocka is tesztelve lett úgy, ahogy a recept írja, mert én kifelejtettem az enyémből a sütőport. A kolléganőm megsütötte már 2x és nagyon könnyű a tölteléke, ha minden benne van. Ja, és mákkal csinálta a tölteléket.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit