Sziasztok!Hoztam hibernált kenyeremről a képeket.Csokító kenyér lett,de az én bűnöm,mert amikor kivettem a hűtőből,egy kicsit hagytam a pulton,csak később tettem a sütőbe.Nagy izgalmamban az este elfelejtettem bevágni,reggel meg nem mertem nehogy összeessen.A keléssel kapcsolatban ugyan azt tapasztaltam,mint Brigi,hogy sokkal jobban kel a hűtőben mint pl. a konyhában.A következő kenyerem is hibernált lesz.Ne hogy kifogjon rajtam.
Gyümölcskenyeret is lefagyaszthatod, de a linzeres aprósütik napokig elállnak fémdobozban, fagyasztani sem kell. A zserbó is nagyon sokáig eláll, viszonylag gyorsan készen is van.
Ha jól emlékszem Boglárka a hajtoványt is le szokta fagyasztani, a nyers tésztát, csak sütni kell kiengedés után. Ha apróbbakat csinálsz, az is jó. A leveles tésztából gyorsan tudsz sajtosat csinálni, akár virsliket is beletekerni. A sajtos csigucit én a múltkor lefagyasztottam, és kiengedés után sütöttem. Előnye, hogy nem kell nyújtani, szaggatni, csak 2 mm-es szeletekre vágni és sütni.
Bezsa: Olyan szép a szánkód, hogy most sajnálom igazán, hogy nincs kicsi gyerek a környezetünkben. Házikót mejd szeretnék készíteni, de csak huszadika körül.
Játék. Tegnap meséltem, hogy a Lidlben vettem harang alakú sütőformát. Mert olyan helyes, mert oyan karácsonyi, mert olyan kedvező az ára. De azt persze nem tudom, milyen tésztát süssek benne. A mérete cca 24x18,5x3,5 cm . Nagyon helyeskék, mert 2 van a csomagban. Mézesnek nagy és vaastag lenne, de i egyebet? Le is fényképeztem, majd Bezsa felteszi. Nos, ez a feladvány. Ti milyen tésztát sütnétek benne?
Piroska a Karácsonyi ételek és sütemények-ben az 55-ös hsz. Nogea írta be, Josef Zauner diós linzere. Ezt megsütötte a lányom, ahogy teltek a napok, egyre finomabb lett. Sima kekszes dobozba tettük, baracklekvárral töltöttük meg, mennyei finom!
Timi igen, a tésztába csak egy csipet só megy, és kb. 3 ek.cukor / ez megint a fél adagra értendő/. Amikor duplára kelt (30 perc) akkor még ezt is elfeleztem, külön nyújtottam téglalappá ( 60 X 30 ) így kentem,tekertem. Így valamivel apróbbak lesznek,vékonyabb tésztaréteggel. Sütés előtt még kelt fél órát, 20 percet sült.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit