Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.
További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit
Viki ! Hogy ne lennék így vele én is. Aránylag ritkán veszek napraforgó olajat , de tegnapelőtt anyósom megkért , hogy hozzak neki. A Lidl - be vásároltam . Ott csak egyféle olaj van , és nem is figyeltem az árát.Amikor elszámoltunk , úgy gondoltam vajon 290 , vagy 320 Ft volt az olaj ? Megnéztem a blokkot és majd elájultam 429 Ft volt. Amióta utoljára olajat vettem 100 Ft-tal több lett .
Bellus! Hát tényleg nem tudom elképzelni. Erre csak annyit írnék, hogy amikor én itthom elkezdek "morogni" az árak miatt, akkor csak annyit mond nekem, hogy anyám Te hol élsz ? - s milyen igaza van. Csak olyan igazságtalannak tartom ezeket az árkülönbségeket. Ti nem így vagytok vele ? Hát az a nyomorék kereset valahog ma már mindenütt egyforma, vagy ez sem ? Lehet, hogy én a holdon élek? az is lehet!
Bellus, akkor most már tudod a különbséget érzékelni liszt és liszt között. Tegnap viszont nagyon erősen gondoltam Rád. Bucikat sütöttem, azokat, ami a kerek pizzasütőn vannak, illetve tegnap készitettem elő és ma reggel sültek ki. Akkorát röhögtem, hogy a szomszéd szerintem megfordult az ágyán. Beraktam a bucikat annak rendje, módja szerint a hütőbe, majd egy kicsit később elkezdtem pakolni, s csak úgy lazán egy 2,5 kg-os sajt-tömböt rátettem az egyik pizzasütőre, amin a bagettek voltak. Ugy kb két óra mulva mentem ujra a hütőhöz, és azt hittem elájulok. Szidtam magam, hogy lehettem ilyen figelmetlen. S ekor jutottál eszembe. Az egyik fele a bucinak olyan lapos volt, mintha tényleg egy úthenger ment volna keresztül rajtuk. Még reggel is majdnem olyan volt, de ahogy bekerült a sütőbe, kiegyenesedett és elkezdett felfelé nőni, igy aztán ő sem lett lapos :)
Zsuzsa! látod, én nem raktam a sütőlapra semmit, csak a bucikat, s tényleg nagyon jól sikerülnek. Nem tudom mi az oka, bár már sokat gondolkodtam rajta. Ugyanis én már elég régen nem rakok bele semmi faxnis dolgokat, mint pl: burgonyapehely, meg ascorbin, meg sikért. Semmi ilyesmit. Csak liszt és az alap hozzávalók. (graham+fehér liszt, viz, élesztő, só, csipet cukor, magvak, kovász)
Bezsa ! Köszönöm, hogy kisegítetted Ancsikámat. Én is Yldyco-tol lopiztam az ötletet, csak nekem akkor sem sikerül olyanra, mint az övé, vagy a Bellusé, de már nem is törődök vele, mert az íze a lényeg.
Bau , csodálatosak ezek a péksütik , és a fotó is nagyon jól sikerült.
Viki , ha szerinted a békési portékák vannak árban elszállva , akkor nem tudom mit szólnál a győri bio tk. lisztek árához ? Nekem még így is vastagon megéri hozatni , a minőségi különbségről meg csak szuperlatívuszokban lehet beszélni.
Ami a pizzát illeti , nekem nagy szerencsém van , mert a mikrómhoz van egy speciális tál , amiben olyan pizzát tudok sütni , hogy tökéletesen ropogós , mégis vékony az alja , és puha , jól átsült a közepe , a sajt pedig ropogós piros a tetején. Több mint 10 éve vettem ezt a mikrót , bár nagyon húzós volt az ára , de most már mondhatom , hogy nagyon megérte .. Legkevesebbet mikrózni használtam. Amíg nem volt hőlég sütőm , hanem gázsütőm , addig mindent ebben is sütöttem , és még mindig tökéketesen működik.Krumplit , húst , zsiradék nélkül , lehet ebben a tálban sütni és nem szárad ki. Szinte el sem hiszem . Amit mostanában vesz az ember , annak 5-6 év alatt annyi . Ráadásul nálunk annyira imádta a kisebbik lányom a pizzát , hogy nem kellett más fegyelmező eszköz. Jó viselkedés , jó jegy = pizza , ellenkezője pizza megvonás . Ez annyira bejött , hogy legalább hetente 3 x kellett sütnöm.
Volt egy aranyos eset amivel el kell dicsekednem ennél a résznél. Amikor Olaszországban egy igazi olasz pizzasütő helyre vittek bennünket , és kihozták az olaszok büszkeségét , az akkor még kiskorú gyermekem így kiáltott fel : Az anyukám ennél sokkal finomabbat süt !
Zsuzsa ! Hoztam Neked a bucikat, pizzasütőre rakva, erre most huztam egy nejlont, betettem a hütőszekrénybe, reggel kiveszem, lekenem vizzel, megszórom magokkal, nagyszemü sóval, majd hagyom egy órát még kelni és előmelegített sütőben kb 20 perc alatt készre sülnek. S amikor már megkeltek, majdnem tele van a pizzasütő.
Yldyco ! Ugye erre a pizzasütőre gondoltál ? Nagyon imádom őket. Ujabban ezen sülnek a bucik és a zsömlék is.
Gina! Szojka Zsuzsával a termékmamager-el személyes kapcsolatot teremtettünk. Végtelen kedves, Legalább egy órát eldumcsiztunk, amikor legutóhb utt voltunk.
Benne vagyok a számitógépükben -mint állandó vásárló- és amikor Szarvasra szállítanak valamelyik péksékbe és nekem kell liszt, akkor beteszik azt a mennyiséget, ami nekem kell. Itt helyben fizetek és veszem át.
A liszthez csak annyit:én február elején vettem,már az áremelés után.A zsákosnak 135 ft volt kilója. Romániába már nem nagyon szállítanak,mert nagyon kevés a búza,nem tudtak elegendő mennyiséget vásárolni.
A régiós szállítással kapcsolatban,csak egy tonnánál éri meg nekik,de ennyit egy tételben nem nagyon rendelnek,mert a szállitási költség elég jelentős.
Viki,ha kell a termékmenager számát meg tudom adni.Megkaptad a levelemet a vaniliával kapcsolatban?
Bezsa ! Hát ez van, nem tudunk vele mit kezdeni. Még jó, hogy egy kis itthonőrölttel ki tudjuk egészíteni.
Viki !!!! (ez most saját magamnak szól) -- ha nem szóltál volna, bölcsebb lettél volna............. húúúúúú még jó, hogy rájöttem. Micsoda eszmefuttatás hagyta itt el hangosan a torkom a régió liszttel való ellátásáról.
BELLUS ! Nagyon örülök, hogy megízlelhetted a Tótlkomlósi liszt világát. Nekem is most kell rendelnem egy zsákkal, mert kezd fogyóban lenni. Már az is eszembe jutott, hogy szervezhetnél erre valami üzletkötőt. Én megrendelném Nektek a zsák lisztet, ő meg elvinné --- na? mit szólsz ?
Tervbe vettem, hogy felhívom a malmot és megérdeklődöm az árakat, mert most nem vagyok tisztába vele, az elmult áremelkedések óta.
Csak tudjátok mit nem értek ? - még Romániába is szállítanak tótkomlósi lisztet, akkor a mi kis országunkat legyalább egy-egy régióját miért nem tudják ellátni ?
A Békésportál is iszonyat árat tesz rá. - bár mostanában ott sem voltam, de már körbe kell nézni.
Teljes sóvárgáááááááááááás ! BELLUS kenyere, csokija, pitéje,
Bezsa csokibamártott finomsága ! - én meg elhatároztam, hogy fogyózni kezdek :) A torna az már naponta megvan, de valahogy az étkezésen kellene alakítani egy kicsit, no meg nem nézegetni ilyen fincsi dolgokat.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit