Timi!Én úgy csináltam,hogy reggel,amikor felkeltem,elindítottam a nyanyát,Limara-félét.Elmentünk a suliba,mire hazajöttem,szépen felfutott.Akkor bele a gépbe,20 perc dagasztás.Amikor végzett,formáztam és jénaistól be a hűtőbe.Amikor hazajöttem,kivettem,kb 1 órát melegedett,aztán be a hideg sütőbe.
Ezt csináltam úgy is,hogy este tettem be a hűtőbe,reggel sütöttem.Amikor először készítettm így,alig aludtam az éjjel,mert lelki szemeimmel láttam,hogy telifutja a hűtőt.
De hál istennek,nem íby történt.Most már anyukám is ezzel a módszerrel dagasztja.
Moha!A mézesviskócskámat nem mutatom meg,mert ország-világ engem röhögne.Majd szilveszterkor...
Bau! Meg kell mondjam, mikor hidegebbre fordult az idő, a jól bevált kenyereim nem mindig lettek olyanok, mint amilyennek szerettem volna. Ezért az új kenyeremet kezdtem el sütni, amiben a nyanyát elkeverem élesztővel és még liszttel, majd hagyom másfél óráig érni. Ezzel a kovásszal azóta ilyen szépek megint a kenyereim, ha hidegebb van, akkor is gyönyörűen megkel. Még egyszer sem kellett kitámasztanom, pedig teszek bele burg. pelyhet, sőt inkább 1-2 ek. folyadékot kíván még.
Ma is sütöttem 2 ablak között egy kenyeret, ha lehet, még szebb lett mint a tegnapi. Fotó nincs, a kenyeret meg elajándékoztam.
Andrej! Gratulálok, gyönyörű lett a kenyered!
Bezsa! Sajnos az én házikómnál is látom, hogy olvad a cukor, amivel összeragasztottam. Most törhetem én is a fejem, mert a tanítónéni megkért, hogy csináljak neki is egy templomot és szánkót
Én a kelesztötálat a mikroban tartom.2*15percig malyd 20percig kell.Formázás után a jénait a sütöbe teszem itt 30percet van bevágom és kiveszem onnan malyd bekapcsolom a sütöt.mire 230fok lesz benne már rakhatom is be.Régen 15perc után kapcsoltam be,de ez a tk. kenyérnél már tul sok idő.
Hát mérgelődtem délelőtt eleget. Lehet, hogy kevés volt bele a dió. Veszek másfajta cukrot, mert azzal is vacakoltam. Még, jó hogy nem irtam be a receptet.
Most bekevertem egy Moha mézest. Holnap készítem a házikót.
Bezsa, én is nagyon sajnálom ami történt. Valami fortélya biztos van. Én is láttam azt a műsort, amit Moha írt, és tényleg nagyon mutatós dolgokat készítettek égetett cukorból.
Bau, nem irigyellek! De az vigasztaljon, hogy egészségesebb lesz a környezet.
Masala, nagyon szép az advenit koszorúd!
Andrej, jól sikerült a hibernált kenyered! Hogy készült? Leírnád a lépéseket? Engem is nagyon foglalkoztat ez a megoldás?
Valóban a Csillagok háborúja! Már csillagokat látok a rumlitól! Teljesen légmentesen szigetelik,és zsilipelik azokat a helyiségeket,ahol azbesztből van a szigetelés.Azt szedik le,mert rákkeltő!Ilyen ufóruhában dolgoznak!
Bezsa próbáld ki csak a felével,aztán ha sikerül,jöhet a többi. Ott ebből esküvőre készítenek "tortákat",mindenféle figurákat,valahogy azoknak is meg kell maradni,legalább pár napig Sajnos nincs leírás csak ennyi a dologról,meg képek,de attól nem lettem okosabb.
Szia Moha néni ! Nálunk most nagy munka folyik,itt vannak az azbesztmentesítők.Ezért jöttem ritkán! Aztán most itthagyják a mocskot,és lehet készülődni karácsonyra...takaríthatok!
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit