E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

bau Előzmény | 2007.12.07. 14:43 - #32096

Szia Moha néni ! Nálunk most nagy munka folyik,itt vannak az azbesztmentesítők.Ezért jöttem ritkán! Aztán most itthagyják a mocskot,és lehet készülődni karácsonyra...takaríthatok!:(

Moha Előzmény | 2007.12.07. 14:42 - #32095

Bezsa azért kérdeztem,mert az Ízvadász műsorában láttam régen egy grillázskészítőt,most megnéztem, ott egy kiló cukor + fél kiló dió a recept.

zitti Előzmény | 2007.12.07. 14:41 - #32094

Sziasztok lányok!

Mindenkinek így utólag is Nagyon Boldog Mikulást Kívánok! Én elküldtem hozzátok is, remélem ellátogatott, mostanában haza felél tarthat valamerre !

Nálunk tegnap karbantartás volt, így nem működött a net, ma meg képzeljétek olyan szintű fáradtság lett úrrá rajtam, hogy kénytelen voltam egy picit pihizni ebéd után. Ez nagyon-nagyon rossz, mert tudtam annyi dolgom van még, de szinte elaludtam álltomban:(

Jégkása, nagyon ötletes, ez az ovis jel mézeskalácsból, biztosan nagyon örültek a gyerekek neki!

Moha, nagyon guszta  a hajtoványod, még nem csináltam egyszer biztosan ki fogom.

Zsóka, kaptál keksznyomót? Voltam ma a pennyben, és itt még van he kell szóljál! Nem vettem meg, mert írtad, hogy mész te is és veszel, csak nem tudtam kaptál-e...

Móni, gyönyörű a koszorúd, megnéztem a kreatívot is, nagyon ügyes vagy!

Masala, nagyon szépek a mézeskalácskáid!!! Ha puhát szeretnél Limara receptje nagyon jó puha szinte azonnal, még az óvónéni is kérte a recijét!

Christina, elvettem egy muffinkát, nagyon fincsit sütöttél:))


Moha Előzmény | 2007.12.07. 14:30 - #32093

Bezsa sajnálom a dolgot a tálaiddal! Milyen recept alapján készült a grillázs?

Bau de jó,hogy újra itt vagy, már hiányoltalak!:)


Moha Előzmény | 2007.12.07. 14:26 - #32092

Halihó itt a mai ebéd második fele,egy kis szivalekváros hajtovány:


andrej Előzmény | 2007.12.07. 14:19 - #32091

Ma olyan szép lett a kenyerem,majd lefényképezem,és felrakom nektek.Pedig a hűtőben kelt.Azt hiszem,ráállok erre a módszerre,mert nincs annyi macera vele,a végeredmény meg jobb.

froehlich316.gif

Bezsa,nagyon sajnálom,hogy így jártál...X


bau Előzmény | 2007.12.07. 14:05 - #32090

Szia Brigi! Igazad van,-mérgelődünk... De az bosszant a legjobban,mikor ugyan ilyen hőmérséklet melett hatalmasra nől a kenyerem! olyankor az ördög bújik belé?????:)) Persze ez ritkán fordul elő!-lehet,-hogy nekem is a fürdőszobában kell kelesztenem? (volt már itt rá példa...:)))


bau Előzmény | 2007.12.07. 13:58 - #32089

Szia Bezsa!  Sajnálom ami történt veled,de én gondoltam rá,mikor írtad.... Sajnos a grillás képes levegőn is olvadásnak indulni! Az égetett cukrokák (mint Pl. a kakasos nyalóka volt régen,) még a papírban is ragacsosak voltak.Nem tudsz egyebet tenni,esetleg dugd a hűtőbe!

Brigitta Előzmény | 2007.12.07. 13:57 - #32088

Sziasztok!

Zsóka!Várjuk a képeket,ha segitség kell szólj!:)

Bau!

Nyugodtan kezet foghatunk,én is kétségbe vagyok esve,van amikor 5 órába kelül egy kenyerem elkészitése!Biztosan igaza van Limarának,ha jól belegondolunk,senkinél nincs 28 fok,amiben időre kelnek a tészták.Nálunk is egybe van a nappali,ebédlő,konyha,és hiába van főzéskor 25 fok,ha elzárom a tűzhelyet,ott is lejjebb megy a hő.Át is tettem a szobába kelni a dolgaimat,ott a csempekályhának köszönhetően,valamivel langyosabb a levegő.Mostanába a kelesztőtálat becsavarom egy plédbe is,igy valamivel haladósabb.

Tehát nem tehetünk mást,mint bosszankodunk,és belekalkuláljuk a +időt a sütésbe.De az vigasztal,legalábbis engem,hogy nagyon finom,ritka,és lágy bélzetűek a kenyereim,ennek köszönhetően.

Úgyhogy,kedves Bau,nem nagyon van megoldás,legfeljebb kimérgelődjük itt egymásnak magunkat,Mert azt ugye,nem is kell mondanom,hogy a konvektorból özönlö hő,minősége is elég vacak.Mondjuk a kicsi miatt sem csinálhatok hűvöset,de igy is elkelne a jobb minőségű gáz.

Bocs,ha sok voltam.


bezsa Előzmény | 2007.12.07. 13:54 - #32087

Sziasztok!

Képzeljétek nagy bánatom van. A grillázs tálak jéghideg helyen megolvadtak. Nem tudom, hogy a cukor minősége miatt, igaz sokat kinlodtam míg egyáltalán megolvadt és megpirult. Bezzeg most elolvadt.:?


bau Előzmény | 2007.12.07. 13:38 - #32086

Sziasztok pékecskék!  Húúú! Micsoda ügyes banda!  Gratulálok! Masala,én elájultam azoktól a hólyagoktól....8o Nekem legfeljebb az ujjamon lesz ilyen,ha megégetem....  Mostanában olyan nehezen kelnek a kenyereim,hogy nem is tudom mitévő legyek velük...:? Limara Már a konyha hőmérsékletét is azért kérdeztem,hogy végre megtaláljam az okát,miért nem lesz nekem "OLYAN" kenyerem...mint a tiéd..

bnezsoka Előzmény | 2007.12.07. 13:35 - #32085

Limara! Köszönöm a meghívót, regisztráltam. Szeretném megmutatni a tegnapi kenyerem, amint rájöttem, hogyan tudom betenni a saját képtárból. Az első olyan kenyér, amibe öregtésztát tettem. Kicsit behorpadt. Tegnap voltak, akik tanácsokkal segítettek, amiket köszönök.

Cristina77 Előzmény | 2007.12.07. 13:07 - #32084

Sziasztok!

Hoztam nektek muffint így ebéd után.


jegkasa Előzmény | 2007.12.07. 12:13 - #32083

Totimi!
 
Itt az ételfesték képe, Tescoba vagy CBA-ban is vettem már.
 
Etelfestek.JPG
 
Most megyek dolgozni. Csak késő este leszek.ű
 
Szép napot mindenkinek.

Limara Előzmény | 2007.12.07. 11:44 - #32082

Bau!
 
Nálam olyan 18-20 fok között van a konyhában. Mostanában, ilyen hőmérsékletnél kb. 50-60 percig kelesztem a jénaiban, majd bevágás után még 15-20 percig. Ezután kezdem hideg sütőben sütni.

Moha Előzmény | 2007.12.07. 10:53 - #32081

A számítás szerint, 50 dkg narihéjhoz 50 dkg cukor kell, kb. 640 ml vízben.

Moha Előzmény | 2007.12.07. 10:49 - #32080

A narihéjat tisztítás után forrásban lévő vízbe dobni, 6 percig főzni,leszűrni, hideg vízzel öblíteni. A héjakat lemérni,ezzel egyező cukrot kell feltenni a vízzel főni,ha forr bele a héjakat, közepes hőn,keverve üvegesre főzni,kb.40-50 perc. / a vizet lehet közben pótolni,ha nagyon elfőne,egy kevéssel/

Moha Előzmény | 2007.12.07. 10:42 - #32079

Sziasztok!

Limara köszi a szarvasképet! Milyen könyvből van ez?

Mindenki szépségeket sütött,gratulálok! Délután jövök még ,ha sikerül.


szemiramisz Előzmény | 2007.12.07. 09:47 - #32078

szia moldvanm! mikor keltél,hogy már reggelire ilyen guszta kifliket raksz az asztalra?itt kávézok a gép elott,pont jol jonne egy melléje!

ramcsi Előzmény | 2007.12.07. 07:44 - #32077

JÓ reggelt mindenkinek!! moldvanm!! az este írtam az üzenőfalra mert nem igazán lehetett bejutni a fórumba.de mégegyszer leírom nagyon finom volt a krémesed és nem bonyólult.finomakat sütöttetek, ügyesek vagytok.mindenkinek szép napot!! LIMARA!! a zserbó recepted nagyon tetszik, most az fog következni.

[Későbbi] [32236-32217] [32216-32197] [32196-32177] [32176-32157] [32156-32137] [32136-32117] [32116-32097] [32096-32077] [32076-32057] [32056-32037] [32036-32017] [32016-31997] [31996-31977] [31976-31957] [31956-31937] [31936-31917] [31916-31897] [31896-31877] [31876-31857] [31856-31837] [31836-31817] [31816-31797] [31796-31777] [31776-31757] [31756-31737] [31736-31717] [31716-31697] [31696-31677] [31676-31657] [31656-31637] [31636-31617] [31616-31597] [31596-31577] [31576-31557] [31556-31537] [31536-31517] [31516-31497] [31496-31477] [31476-31457] [31456-31437] [31436-31417] [31416-31397] [31396-31377] [31376-31357] [31356-31337] [31336-31317] [31316-31297] [31296-31277] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

A PlayStation 3 átmeneti fiaskója után a PlayStation 4 ismét sikersztori volt. Ha kíváncsi vagy a történetére, katt ide!    *****    A Bakuten!! az egyik leginkább alulértékelt sportanime. Egyedi, mégis csodálatos alkotásról van szó. Itt olvashatsz róla    *****    A PlayStation 3-ra jelentõsen felborultak az erõviszonyok a konzolpiacon. Ha érdekel a PS3 története, akkor kattints ide    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran! Mese, mese, meskete - ha nem hiszed, nézz bele!    *****    Az Anya, ha mûvész - Beszélgetés Hernádi Judittal és lányával, Tarján Zsófival - 2025.05.08-án 18:00 -Corinthia Budapest    *****    ✨ Egy receptes gyûjtemény, ahol a lélek is helyet kapott – ismerd meg a „Megóvlak” címû írást!    *****    Hímes tojás, nyuszipár, téged vár a Mesetár! Kukkants be hozzánk!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    Nagyon ütõs volt a Nintendo Switch 2 Direct! Elemzést a látottakról pedig itt olvashatsz!    *****    Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG