Mindenkinek így utólag is Nagyon Boldog Mikulást Kívánok! Én elküldtem hozzátok is, remélem ellátogatott, mostanában haza felél tarthat valamerre !
Nálunk tegnap karbantartás volt, így nem működött a net, ma meg képzeljétek olyan szintű fáradtság lett úrrá rajtam, hogy kénytelen voltam egy picit pihizni ebéd után. Ez nagyon-nagyon rossz, mert tudtam annyi dolgom van még, de szinte elaludtam álltomban:(
Jégkása, nagyon ötletes, ez az ovis jel mézeskalácsból, biztosan nagyon örültek a gyerekek neki!
Moha, nagyon guszta a hajtoványod, még nem csináltam egyszer biztosan ki fogom.
Zsóka, kaptál keksznyomót? Voltam ma a pennyben, és itt még van he kell szóljál! Nem vettem meg, mert írtad, hogy mész te is és veszel, csak nem tudtam kaptál-e...
Móni, gyönyörű a koszorúd, megnéztem a kreatívot is, nagyon ügyes vagy!
Masala, nagyon szépek a mézeskalácskáid!!! Ha puhát szeretnél Limara receptje nagyon jó puha szinte azonnal, még az óvónéni is kérte a recijét!
Christina, elvettem egy muffinkát, nagyon fincsit sütöttél:))
Ma olyan szép lett a kenyerem,majd lefényképezem,és felrakom nektek.Pedig a hűtőben kelt.Azt hiszem,ráállok erre a módszerre,mert nincs annyi macera vele,a végeredmény meg jobb.
Szia Brigi! Igazad van,-mérgelődünk... De az bosszant a legjobban,mikor ugyan ilyen hőmérséklet melett hatalmasra nől a kenyerem! olyankor az ördög bújik belé????? Persze ez ritkán fordul elő!-lehet,-hogy nekem is a fürdőszobában kell kelesztenem? (volt már itt rá példa...)
Szia Bezsa! Sajnálom ami történt veled,de én gondoltam rá,mikor írtad.... Sajnos a grillás képes levegőn is olvadásnak indulni! Az égetett cukrokák (mint Pl. a kakasos nyalóka volt régen,) még a papírban is ragacsosak voltak.Nem tudsz egyebet tenni,esetleg dugd a hűtőbe!
Nyugodtan kezet foghatunk,én is kétségbe vagyok esve,van amikor 5 órába kelül egy kenyerem elkészitése!Biztosan igaza van Limarának,ha jól belegondolunk,senkinél nincs 28 fok,amiben időre kelnek a tészták.Nálunk is egybe van a nappali,ebédlő,konyha,és hiába van főzéskor 25 fok,ha elzárom a tűzhelyet,ott is lejjebb megy a hő.Át is tettem a szobába kelni a dolgaimat,ott a csempekályhának köszönhetően,valamivel langyosabb a levegő.Mostanába a kelesztőtálat becsavarom egy plédbe is,igy valamivel haladósabb.
Tehát nem tehetünk mást,mint bosszankodunk,és belekalkuláljuk a +időt a sütésbe.De az vigasztal,legalábbis engem,hogy nagyon finom,ritka,és lágy bélzetűek a kenyereim,ennek köszönhetően.
Úgyhogy,kedves Bau,nem nagyon van megoldás,legfeljebb kimérgelődjük itt egymásnak magunkat,Mert azt ugye,nem is kell mondanom,hogy a konvektorból özönlö hő,minősége is elég vacak.Mondjuk a kicsi miatt sem csinálhatok hűvöset,de igy is elkelne a jobb minőségű gáz.
Képzeljétek nagy bánatom van. A grillázs tálak jéghideg helyen megolvadtak. Nem tudom, hogy a cukor minősége miatt, igaz sokat kinlodtam míg egyáltalán megolvadt és megpirult. Bezzeg most elolvadt.
Sziasztok pékecskék! Húúú! Micsoda ügyes banda! Gratulálok! Masala,én elájultam azoktól a hólyagoktól.... Nekem legfeljebb az ujjamon lesz ilyen,ha megégetem.... Mostanában olyan nehezen kelnek a kenyereim,hogy nem is tudom mitévő legyek velük... Limara Már a konyha hőmérsékletét is azért kérdeztem,hogy végre megtaláljam az okát,miért nem lesz nekem "OLYAN" kenyerem...mint a tiéd..
Limara!
Köszönöm a meghívót, regisztráltam.
Szeretném megmutatni a tegnapi kenyerem, amint rájöttem, hogyan tudom betenni a saját képtárból.
Az első olyan kenyér, amibe öregtésztát tettem. Kicsit behorpadt. Tegnap voltak, akik tanácsokkal segítettek, amiket köszönök.
Nálam olyan 18-20 fok között van a konyhában. Mostanában, ilyen hőmérsékletnél kb. 50-60 percig kelesztem a jénaiban, majd bevágás után még 15-20 percig. Ezután kezdem hideg sütőben sütni.
A narihéjat tisztítás után forrásban lévő vízbe dobni, 6 percig főzni,leszűrni, hideg vízzel öblíteni. A héjakat lemérni,ezzel egyező cukrot kell feltenni a vízzel főni,ha forr bele a héjakat, közepes hőn,keverve üvegesre főzni,kb.40-50 perc. / a vizet lehet közben pótolni,ha nagyon elfőne,egy kevéssel/
JÓ reggelt mindenkinek!! moldvanm!! az este írtam az üzenőfalra mert nem igazán lehetett bejutni a fórumba.de mégegyszer leírom nagyon finom volt a krémesed és nem bonyólult.finomakat sütöttetek, ügyesek vagytok.mindenkinek szép napot!! LIMARA!! a zserbó recepted nagyon tetszik, most az fog következni.
MASALAM, a Te oregtesztad nagyon jol nez ki. Az enyem mindig ugy ellagyul!!! Mi az ize lehet vele?? Az eloirt vizmennyiseggel keverem mindig.ES ha all par napig akkor megjobban es olyan vizesnek nez is ki.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit