Szia Moha néni ! Nálunk most nagy munka folyik,itt vannak az azbesztmentesítők.Ezért jöttem ritkán! Aztán most itthagyják a mocskot,és lehet készülődni karácsonyra...takaríthatok!
Mindenkinek így utólag is Nagyon Boldog Mikulást Kívánok! Én elküldtem hozzátok is, remélem ellátogatott, mostanában haza felél tarthat valamerre !
Nálunk tegnap karbantartás volt, így nem működött a net, ma meg képzeljétek olyan szintű fáradtság lett úrrá rajtam, hogy kénytelen voltam egy picit pihizni ebéd után. Ez nagyon-nagyon rossz, mert tudtam annyi dolgom van még, de szinte elaludtam álltomban:(
Jégkása, nagyon ötletes, ez az ovis jel mézeskalácsból, biztosan nagyon örültek a gyerekek neki!
Moha, nagyon guszta a hajtoványod, még nem csináltam egyszer biztosan ki fogom.
Zsóka, kaptál keksznyomót? Voltam ma a pennyben, és itt még van he kell szóljál! Nem vettem meg, mert írtad, hogy mész te is és veszel, csak nem tudtam kaptál-e...
Móni, gyönyörű a koszorúd, megnéztem a kreatívot is, nagyon ügyes vagy!
Masala, nagyon szépek a mézeskalácskáid!!! Ha puhát szeretnél Limara receptje nagyon jó puha szinte azonnal, még az óvónéni is kérte a recijét!
Christina, elvettem egy muffinkát, nagyon fincsit sütöttél:))
Ma olyan szép lett a kenyerem,majd lefényképezem,és felrakom nektek.Pedig a hűtőben kelt.Azt hiszem,ráállok erre a módszerre,mert nincs annyi macera vele,a végeredmény meg jobb.
Szia Brigi! Igazad van,-mérgelődünk... De az bosszant a legjobban,mikor ugyan ilyen hőmérséklet melett hatalmasra nől a kenyerem! olyankor az ördög bújik belé????? Persze ez ritkán fordul elő!-lehet,-hogy nekem is a fürdőszobában kell kelesztenem? (volt már itt rá példa...)
Szia Bezsa! Sajnálom ami történt veled,de én gondoltam rá,mikor írtad.... Sajnos a grillás képes levegőn is olvadásnak indulni! Az égetett cukrokák (mint Pl. a kakasos nyalóka volt régen,) még a papírban is ragacsosak voltak.Nem tudsz egyebet tenni,esetleg dugd a hűtőbe!
Nyugodtan kezet foghatunk,én is kétségbe vagyok esve,van amikor 5 órába kelül egy kenyerem elkészitése!Biztosan igaza van Limarának,ha jól belegondolunk,senkinél nincs 28 fok,amiben időre kelnek a tészták.Nálunk is egybe van a nappali,ebédlő,konyha,és hiába van főzéskor 25 fok,ha elzárom a tűzhelyet,ott is lejjebb megy a hő.Át is tettem a szobába kelni a dolgaimat,ott a csempekályhának köszönhetően,valamivel langyosabb a levegő.Mostanába a kelesztőtálat becsavarom egy plédbe is,igy valamivel haladósabb.
Tehát nem tehetünk mást,mint bosszankodunk,és belekalkuláljuk a +időt a sütésbe.De az vigasztal,legalábbis engem,hogy nagyon finom,ritka,és lágy bélzetűek a kenyereim,ennek köszönhetően.
Úgyhogy,kedves Bau,nem nagyon van megoldás,legfeljebb kimérgelődjük itt egymásnak magunkat,Mert azt ugye,nem is kell mondanom,hogy a konvektorból özönlö hő,minősége is elég vacak.Mondjuk a kicsi miatt sem csinálhatok hűvöset,de igy is elkelne a jobb minőségű gáz.
Képzeljétek nagy bánatom van. A grillázs tálak jéghideg helyen megolvadtak. Nem tudom, hogy a cukor minősége miatt, igaz sokat kinlodtam míg egyáltalán megolvadt és megpirult. Bezzeg most elolvadt.
Sziasztok pékecskék! Húúú! Micsoda ügyes banda! Gratulálok! Masala,én elájultam azoktól a hólyagoktól.... Nekem legfeljebb az ujjamon lesz ilyen,ha megégetem.... Mostanában olyan nehezen kelnek a kenyereim,hogy nem is tudom mitévő legyek velük... Limara Már a konyha hőmérsékletét is azért kérdeztem,hogy végre megtaláljam az okát,miért nem lesz nekem "OLYAN" kenyerem...mint a tiéd..
Limara!
Köszönöm a meghívót, regisztráltam.
Szeretném megmutatni a tegnapi kenyerem, amint rájöttem, hogyan tudom betenni a saját képtárból.
Az első olyan kenyér, amibe öregtésztát tettem. Kicsit behorpadt. Tegnap voltak, akik tanácsokkal segítettek, amiket köszönök.
Nálam olyan 18-20 fok között van a konyhában. Mostanában, ilyen hőmérsékletnél kb. 50-60 percig kelesztem a jénaiban, majd bevágás után még 15-20 percig. Ezután kezdem hideg sütőben sütni.
A narihéjat tisztítás után forrásban lévő vízbe dobni, 6 percig főzni,leszűrni, hideg vízzel öblíteni. A héjakat lemérni,ezzel egyező cukrot kell feltenni a vízzel főni,ha forr bele a héjakat, közepes hőn,keverve üvegesre főzni,kb.40-50 perc. / a vizet lehet közben pótolni,ha nagyon elfőne,egy kevéssel/
JÓ reggelt mindenkinek!! moldvanm!! az este írtam az üzenőfalra mert nem igazán lehetett bejutni a fórumba.de mégegyszer leírom nagyon finom volt a krémesed és nem bonyólult.finomakat sütöttetek, ügyesek vagytok.mindenkinek szép napot!! LIMARA!! a zserbó recepted nagyon tetszik, most az fog következni.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit