Sziasztok! Pár napja nem írtam, mert beteg a nagyobbik fiam, itthon van. Leköti minden plusz időmet. Sütni azért sütöttem, vmelyik nap magos zsemlét, le is fényképeztem, majd elküldöm.
Egy kérdésem lenne: Vettem zabpehelylisztet, mihez lehet felhasználni? Konkrét recepteknek is örülnék.
Andrej, Cristina, Moldvanm! Sikerült megnéznem a képeiteket, nagyon aranyosak vagytok!!! Jó, hogy meg lehetett nézni, teljesen más így írni, hogy tudom milyenek vagytok.
Bezsa szerkesztő tündér, ha erre jársz! Kérlek tedd be a Karácsonyi receptesbe (az abc-sbe) a mézespuszedlit ( bármitben 534.hsz.) és Limara mézeskalácsreceptjét is. Köszönöm! Ezt most sokan keresik,és talán ott a legkézenfekvőbb.
Edó! ha karácsonyfadíszt akarsz sütni,akkor azt a Limara receptje szerint készítsd,mert ez tényleg nagyon puha,puszedlis jellegű,ez enni jó. Szt.Miklós csak azért készült ebből,mert ez volt bekeverve már pár napja,és ült a hűtőben.
Edó ez most egy új recept, beírtam már, a Bármitben az 534-es hsz. Ma készült belőle más figura is,kb. 3 mm-re nyújtottam és sülhet nyugodtan 12 percet is,még így is puha maradt. Egyébként a régi mézesrecim majdnem megegyezik azzal,amit Limara is írt.
A mézes nehezen áll össze, én fakanállal szoktam kikavarni, a lényeg, hogy elváljon az edény falától. A pihentetés közben alakul át.
A tojásfehérjét én nem szoktam nagyon túlkomplikálni, egy fehérjéhez 20 dkg porcukrot teszek egyszerre mindet, átszitálva. Mixerrel kavarom ki, mikor a habverőről már nehezen esik le, jó sűrű, akkor teszek hozzá néhány csepp ecetet, ez megakadályozza, hogy a cukor kikristályosodjon. Zacsiba töltöm, elgumizom a cukor felett, így nem folyik vissza, ici-pici lukat vágok rajta, és lehet is dolgozni vele.
Zitti ez a többihez képest nagyon sokáig sült,(18 perc) így volt ideje a tojássárgának megpirulni a tetején. Ezt állítva teszik az asztalra,keményre kellett sütnöm.
Ha sötétebb mézest szeretnél,tegyél egy ek.kakaóport a tésztájába (fél kiló liszthez),így jobban fog mutatni rajta az íróka,és nem kell keményre sütni. Egyébként amit írókázok azt nem szoktam megkenni tojással,mert arról könnyen lepereg a száradás után a díszítés. Főleg, hogy egy dobozban vannak egymáson tárolva.
Moha gyönyörű ez a Mikulás, gondolom a gyerekek el lesznek ragadtatva tőle:) Neked mitől lett ilyen sötét a tészta olyan szép rajta a fehér díszités.
Andrej, milyen teát vettél pontosan, a márkája érdekelne. Én is imádom a teákat, én most a LIDL-ben vettem Rooibos teát narancs izesítéssel,, én ezt is nagyon szeretem, csak kár, hogy csak karácsony előtt árulják, amíg van utána már nem. Pedig a vörös tea mindig jó, nem tipikusan karcsonyi.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit