Most van egy kis időm, és a net is működik végre!!
Brigi, Kati, Limara gyönyörű a kenyeretek, ezek azok a kenyérkék aminek a serclijét olyan jó frissen elropogtatni. Most én is úgy megkívántam ezt a fehér kenyérkét, egyik nap ilyet sütök én is. Én egy kis kakaós, meggyes kuglófot hoztam egy kis csokival nyakon öntve Edo receptje alapján. Nagyon fincsike lett. Az öntet csak a tetejére lett elég, még nem próbáltam ilyet, nem tudtam mennyi kell hozzá!
Viszont kicsit el vagyok keseredve, már 1 hete vadászok csillag ánizsra, és sehol sem kaptam még:( Próbáltam gyógynövény boltot, Auchant, patikát...a bio bolt sajna bezárt nálunk. Lehet, hogy fel kell adnom a keresést... Lányok sokat változtat a narancslekvár ízén ez az ánizs?? Ha esetleg van ötletetek pesten hol lehet kapni....?
Edó-Bedó bejelölnélek, de nem tudom az igazi neved, hogy megkeresselek. Limara írt e-mailt, így megtudtam a nevét és megkerestem, ráadásul abból a névből nincs sok, főleg nem Makón, úgyhogy mindjárt megtaláltam. Nálunk a férjem nevén van az iwiw, az ő neve Tóth Gyula, amiből még Makón is van egy csomó.
Gyonyoru a Te cipod is!! Nos, En meg kakaoval NEM probaltam, DE sztem sikerulnie kell Akkor barnara fog elszinezodni. Eloszor keveset adjal hozza, nemcsak a szine vegett, de a kakao kemenyit is. Neha Nekem is van gondom a szines Marshmalloval. Mint Neked, itt most.
Te szakértő vagy pillecukor ügyben!Láttam ma,de fehér rózsaszinű volt vegyesen egy zacskóban.Ilyenkor mi van?Én Micimackó bundájának a szinét szeretném belőle szinezni.Köszi!
Udvozlet az uj pekecskeknek!!! Mindenkit szeretettel varunk!
ANDREJ: Ejnye! Sajatkezuleg fogom a popodat megterapizalni mivel azt irtad ... ITT MINDENKIT szivesen latunk! Azt hiszem ezt a tobbi leanyzo neveben is mondhatom. Mindenki az alapoktol kezde.Kerdezzetek minel tobbet hisz AZ csak segit tovabb a tapasztalatban. Lasd En sose leszek igazi kenyeres pek. Ehhez adottsag is kell. En innen eszek Toooletek kenyeret. hihi Ez nem azt jelenti hogy kozben nem sutok, dehat OLYAN cserepest mint Limaram! hihi. Nos, aaaz Nekem soha nemfog sikerulni sztem.Nem adtam fel, dehat... EZ van. /Pszt! majd kalapaccsal megmarvanyozom.Jol agyonverem. hihi/Akkor lesz tort cserepes.
ZITTI: Az a citromos csokitorta kremje pudingos vajas kompozicio volt. En a levet beleszamitom a puding folyadekjaba+ hej.esetleg hisija is pici db-okban.A lenyeg: A tortanak legalabb 12 orat allni kell nehezekkel a tetejen a hutoben!! Akkor a piskota is magabaszivja a nedvesseget es megtartja szepen a formajat. A "bomba"alaku edenyt eloszor beleld ki alufoliaval, akkor konnyen kitudod szedni a formabol. Az alufolia leszedesenel viszont figyelj oda nehogy lehuzzon a piskotabol mert akkot ott "hianyod"lesz a tesztaba es ha a csokoladeval be is vonod , akkor is lyuk marad. Egyszeru am! Te ugyes vagy, biztosan jol sikerul. Nem nagy dolog! Meg annyit: a pudingok NEM mindegyike adja a leirt kemenyseget! En ezert mindig dupla adaggal /pudingpor/ keszitem, de ugyanannyi folyadekkal. /1 adagravalo/
Finomakat keszitettetek "megint". hihi En dolgoztam . most ugras a lakas-vasalas... Ki ker finom tejfolos krumplifozeleket? Kolbi van benne: Spanyol Chorizo. Ez hasonlit a Mi otthoni gyulai vagy fustolt paraszt kolbaszunkhoz. Nagyon fini.
Szia Brigitta!
Na ilyen az a kenyér,amiért elkezdtem a kenyérsutéssel probálkozni!!Az ember rogton ingert kap,hogy beleharapjon!Sajnos az enyémek még koszonoviszonyban sincsenek ezzel.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit