Köszönöm, a kezem már gyógyulgat, szerencsére még volt dugi szívókenőcsöm a kórházas időkből, de délután veszek hyperol tablettát is, hogy kitakarítsam. Úgysem fog ártani, ha van itthon, fiam egyre veszélyesebb dolgokat űz. Tegnap óta ki-be mászkál a kiságyban, mondjuk könnyű dolga van, ott van mellette a fotelom. Pedig elég mély kiságya van, mégis feltornázza magát a tetejére.
Edo, jövőre már én sem csinálok ennyit, szerintem csak 3 fog készülni, a 2 mamának és nekünk. A sablont mindenesetre eltettem. Egyik nap majdnem éjfélig dolgoztam velük, csak hogy haladjak, mert Danival ilyet nem lehet csinálni. Az egyiket majdnem levette a pultról.
Mit ne mondjak, 2 napom ment rá, na és 3x kellett glazurt is csinálni, de megérte. Összesen 3 tojásfehérjét kevertem ki porcukorral, és még így is majdnem kevés lett a díszítés. Jövő hétre habkarikát tervezek, még azt sem csináltam soha, de van még 4 tojásfehérjém lefagyasztva.
Háttérben látszik a fehér kenyér is, a kelesztés helyszínét áthelyeztem a fiam íróasztalára, ott nincs annyira meleg, mint a radiátoron. Ez még nem repedt ki, de biztosat csak a kisülés után mondhatok.
Le a kalappal,nagyon szorgalmas vagy!!Gyonyoruek lettek a hazikok,en nagyon orulnek ha ilyet kapnek ajandekba,mert nagyon sokat dolgoztal veluk.Az ertekuk felbecsulhetetlen.Irigylem is akik majd kapjak
Moha,neked meg az elrontott panettoned is nagyon szep...az en -allitolag- sikeres kalacsaim sem ilyen szepekHiaba,nem mindenki erre szuletik...
El ne keseredj! Ki kell tapasztalni a gépet, nem szabad ez első kevésbé sikeres kenyérnél feladni! Ha rájössz a jó tészta állagára, meglátod mennyi örömöd lesz a kenyérsütésben. Mi itt jó néhányan igazi megszállottak vagyunk, én már 2 éve nem veszek bolti kenyeret, pedig a kezdetek nekem is nehezek voltak. Margit kenyere tökéletes kezdéshez, nagyon jól kitapasztalható a jó tészta rajta. És persze finom is.
Én soha nem kentem le a kenyerek héját, max. a tetejét megspricceltemkicsit vízzel, hogy fényesebb legyen. Sajnos a gépek nem sütik egyformán jóra a héjukat. Nekem van egy egylapátos Hausmaisterem, ami nagyon finom ropogós héjat süt a kenyérnek, és van egy drágább 2 lapátosom, ami nem jó héját süt. Ez gép függő sajnos.
A BL 80 liszthez nem kell sikér, annak elég magas a sikér tartalma. Én soha nem használok sikért, inkább egy kevés réteslisztet teszek a tésztába, ha úgy tapasztalom nem elég jó a liszt.
Nem tudom, elolvastad-e a kezdőknek szóló részt, érdemes áttanulmányozni, sokat lehet belőle tanulni. Itt bal oldalon találod néhány ötlet és tanács címszó alatt.
Még annyit, hogy ha van rá módod, hozzál képet a sütésekről, úgy könnyebben tudunk segíteni. És kérdezz bátran, itt mindig találsz segítséget! Sok sikert! Üdv
Lenne egy kérdésem,ha tudtok,segítsetek.Ha kiveszem a kenyeret,meg kell valamivel kenni a tetejét,vagy az oldalát,hogy ropogos,de azért eheto legyen?Mert a tegnapi kalácsom alja is teljesen kemény volt,de azt megkentem tejszínnel,így finom puha lett.Kenyérnél mit tegyek?
Szemarisz nem adják azt olyan könnyen, de nem szabad feladni. Ahogy én is kezdtem az az elrontott kenyerek képtárát bőven megtömték volna. Addig csináltam amíg lett "elfogdható" kenyér aztán jobb kenyér aztán jó kenyér. Időnként megint elrontott kenyér. Most már lassan rajöttem, hogy igazából, hogyan kellene kinéznie a kenyértésztának.
Időnként csináltunk Satelit kenyereket is. (Ildikotól szabadon).
Sziasztok!
Bezsa, Limara: BL-80as lisztbol sutottem a kenyeretket.Most E.Margit kefíres kenyerével probálkozom,sikért ebbe sem tettem,viszont 1 kiskanál ecetet igen.Most izgulok,hogyan sikerul.Egy kis sikerélmény jol jonne az onbizalmamnak,a 2 elrontott kenyér után.
Cristina jobbulást az ujjadnak, és gratulálok a házikóid csodaszépek!
Gabye az írókát a mézeshez én úgy szoktam,hogy elfelezek egy tojásfehérjét, még így is rengeteg lesz belőle,és ez a sok cukor miatt simán eláll egy-két napig a hűtőben.De másnap már nem olyan szép hófehér a színe.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit