huuu de finom vacsim volt ,a pizza tésztát nem volt kedvem kinyujtani és csak simán gombocokat formáztam belöle a közepébe tetem egy pár csik sült sonkát és zsupsz bele a muffinba. OOOLyan szép nagyok letek ,hogy csak na!alig vártam ,hogy kisüljön félig melegen félig forron keté vágtam egy csik vajat és egy adag majonézt tetem rá,hát ettöl rosszabb vacsorám ne legyen soha!Igaz egy kis buri pehelyel és aszkorbinnal turbositotam még az alap receptet de nagyon laza fasza kis tészta lett!Bezsa ,hogy állnak a pralinék ???Anyit írtok róla,hogy lassan én is kedvet kapok ,már a bevásárló listára fel írtam JÉGKOCKA TARTÓ!!! Ki kellene írni az oldal tetejére,hogy VIGYÁZAT HA IDE BELÉPSZ GARANTÁLT A SSÜTÉSI FFŐZÉSI FERTÖZÉS VESZÉLY!!!Vagy azt ,hogy belépés csak soványaknak,mert ha ide belépsz a kilóidért felelősséget nem vállalunk!/Mi már tapasztalatból tudjuk ,hogy ez az oldal magával ragadó!!!TISZTA konyha JÁRVÁNY van aki mindenkit magával ragad,vagy nem???
Sziasztok pékecskék! Régen írogattam ide,de minden nap benéztem azét. Sajknos kevesebb az időm,és sütni is kevesebbet sütök mostanság! Több oka is van!Először is,régóta köhögök,ezért orvoshoz mentem.Valószínű allergiás vagyok, vagy a lisztre,vagy az élesztőre.Tehát nem ehetek ilyeneket.Persze nem tudom megállni,de erősen csökkentettem a mennyiséget! Nagyon rossz ez így! Ma sütöttem (mert hát a családnak azért kell!) rozskovászos,teljeskirlésű kenyeret,itt mutatom a nyers és a megvágot részeket.
En meg most fozok.A ferjem nemreg kelt fel. O azt hiszem a computerrel csal meg /ejjel-nappal...ja/Huu, annyi tomeg volt a bevasarlaskor mar, hogy! Ezert is kestem meg.Zoldseges husgombocos leves a menu, tepsiben-hejjaban sult krumplival-rozmaring es olasz izesitessel+ kir.husi /coci/ + ubisali fokh.tejfolos.No mennem kell, majd jovok meg.
ANDREJ: Nezzel be a desszert eu-be habkarika reciert. Talan az jobb reci. Mi volt a hiba??Latom tenyleg merges vagy mert 2x is beszurtad ugyanazt. /hihi/ TE szegeny! En is joool mondogatnek!
Most kaptam egy receptet állitólag nagyon jóóó és gyors és csúdi finom!!!!!!!!!!!!!!!!!!Boci mobil a neve!állitólag a pötyök miatt kapta a nevét??? 15 kanál liszt,11 kanál cukor,2 kanál kakaó,1 kávés kanál szódabikarbóna,1 tojás,11 kanál olaj ezt össze keverni és tepsibe tenni.25 dkg túrót, 1 tojást ,1 vaniliás cukrot, 1 kanál búzadarát szintén össze keverni és ide oda a tepsibe csurgatni,majd 160 fokon 30 percig sütni!!! holnap kiprobálom mert odákat zenget róla akitől kaptam ,hogy gyors és finom .Ha esetleg netán-tán valakinek van kedve kiprobálni az uccu neki csinálja meg ma és számoljon már be róla ,hogy milyen,esetleg ha valaki ismeri az még jobb!!
Masala, Ildikó köszönöm a recepteket már bent van a csülök a sütőben, remélem fincsi lesz, már elég éhesek vagyunk!
Totimi, nagyon guszta a pitéd, és a banán kenyered!! Merre találom a recepteket hozzá?
totimi,hát gratula !!!már kora reggel ilyen finomságokkal csábitod a jó népet ,Atya pepi mi lessz itt még ma???No de komolyra forditva a szót reggel a rádióban halottam,hogy egy fog egy epe kő egy itt ott daganat ...stb okozhat izületi problémákat ,egy orvos beszélt aki megfelelő példákkal alá is támasztotta .Egy térd izületi gyulladást az egyik esetben egy tályogos fog okozott ,amiröl a beteg nem is tudott,csak amikor a doki elküldte egy alapos kívizsgálásra.A másik esett egy szintén térd izületi betegség volt amit kezelt meg csapolta és egy hét után újra úgyanúgy belobbant ,A folyamatos injekciók mellett is,itt egy petefészek daganat okozta ami szintén a kívizsgálások után derült ki.Hát tudom ,hogy ezek nem éppen ide vágó témák csak érdekeség ként írtam le mert lehet ,hogy más is szenved /velem együtt/hasonló problémákkal./és nem csak a súlytöblet okozzhatja,mint azt általában mondják/ Csak ritka az az orvos aki a beteget kezeli ,mint ez aki reggeel beszélt,sajnos csak a tüneteket kezelik és nem az egész embert am blokk egészében.Még érdekeségként azt is meg emlitette ,hogy minden izületi gyulladás mögött valami lapangó nyavaja van,hát ez eléggé elgondolkodtató ,mert általában az izületre azt szokták mondani,hogy kor gén és életforma,ez a doki meg épp más oldalról közelitete meg a dolgot.
Elékszült tegnap este a húsos pite meg a banánkenyér. Úgy látszik hasonló az ízlésünk, mert nálunk is nagy sikert aratott mindkettő, de főleg a pite. Az valami csudajó!
Lányok mindnekinek ajánlom, hogy próbájátok ki, nagyon különleges az ízhatás és a külleme sem elhanyagolható. (Főleg amit Limara készített.)
Banánkenyér. Tényleg angyon fini. Nem tömör és nem folytós, hanem puha, szaftos.
Sziasztok Pékecskék. Remélem jól vagytok. Őszintén szolva mostanban keveset sütöttem, így aztán nem is nagyon jártam erre. max. későn amikor már aludtatok, akkor gyönyörködtem a finomságaitokban.
Látom sok ujdonság van, gratula a technikai stábnak, akik ilyen praktikus, könnyen kezelhető receptválogatást készítettek.
Nálunk Limara yoghurtos kiflije és a riegel a sláger. Le is fényképeztem a legutóbbit. Csak béna vagyok. Pár napomba került, míg végre a megfeleő mappába bemásoltam. Csak nagy és nem tudom, hogyan lehet a már elmentett képet kicsinyíteni. no ezen még eldolgozgatom egy ideig.:-)
Füstölt csülökkel: Megmosni, a bürt 2-3 centisen []-ni, de a húsig ne vágd be! Fazékba, leönteni -épp elli vízzel, lassan 1-1,5 ó alatt megpárolni, meleg sütöbe tenni, mellé megpucolt karikázott krumplit-hagymát, nagyadag kicsavart savanyú káposztát, kevés mézes-sörrel idönként kenegetve a csülköt, megsütni az egészet.(ez a "Pékné-módra") A léböl isteni lencseleves, fözelék készülhet!
Friss csülökkel: Beirdalni bürét, mint fenn, alaposan besózni, sütöben teljesen átsütni. Én sörbe mártogatott beirdalt füstölt szalonnával szoktam kenegetni. Sütés ~2 ó.
A csülök akkor yóóó, ha meg lehet forgatni benne a csontot, de nem szoktam kiszedni, a család imádja lerágni-tyopogatni!
Tésztában sült ~: A megpárolt csülökböl kicuppantom a csontot, leveles-vajastésztába bugyolálom, (alján legyen az összehatogatás).Megszurkálom, mert képes a bejgli-reakcióra, megkenem tojássárgájával, megszórom reszeltsajttal, szezámmaggal, és szép pirosra sütöm. Aki yóóól tud kenyértésztát dagasztani, az a lustaasszony-tészta helyett abba burkolva süsse meg!!! (ez meg a "Cipóban sült")
Csülök pékné módra (F. Nagy Angéla, A család szakácskönyve)
Hv. 2 szép mellső csülök, 1 kg burgonya, fél kiló apró szemű hagyma
A csülköket jó puhára pároljuk. A krumplit héjában megfőzzük, hámozzuk, karikára vágjuk és a csülöklé felével kikent tűzálló tálba (v. tepsibe) terítjük, megsózzuk. Ráfektetjük a puha csülköket, mellészórjuk a hagymát (ha nagyobb szemű a hagyma, félbe vágjuk, esetleg negyedbe is), a maradék csülöklevet ráöntjük, sütőben ropogósra, pirosra sütjük.
Csülök pékné, ahogy Répalány legutóbb készítette (még a télen)
A csülköket tepsibe teszem (nincs kuktám), megsózom, kétujjnyi vizet öntök alá, fóliával jól lezárom (vagy jénaiba és rá a tetejét), jó 40-50 percet sütöm úgy 180 fokon, majd megfordítom és akkor már csak 20-30 percig sütöm, még mindig fóliával (villával szoktam nézni, puha-e már). Ha kell, öntök még vizet alá. Közben a krumplit megpucolom, felkarikázom. Amikor megpuhult a csülök, a felkarikázott krumplit mellé- és alászórom, a hagymát szintúgy és további kb. 40 percig sütöm az egészet. A krumplis-hagymára borsot, kicsi köménymagot, kis tárkonylevelet, zsályát, borsikafüvet szórok, ez teljesen megbolondítja. Macerásnak tűnik, pedig nagyon egyszerű, csak időnként rá kell nézni, míg sül. Savanyú uborkával, csalamádéval nyamm!
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit