gratulálok a sok finomsághoz amiket most is epekedve nézegetek nagyon szorgos kis tészta dagasztok vagytok ám! No meg csoki öntök !csak így tovább !!!Atól félek elsülyedünk mint a titanic a sok jó recept súlya alatt ha ez így halad tovább!
na végre beszámolhatok egy nemtúljól sikerált sütésről is,ne csak mindig jót mondjak!teljes kiörlésüt réteslisztel felesen begyúrtam hajtoványnak! Na hát egye meg akinek két annya van.Pedig olyan szép és jó csak izre vannak gondok vele!!!!!!!/DE nem is kevés!/SE ize SE büze!!!olyan igazi natur vega kaja !!!Mert ami izetlen azt mindig ráfogom,hogy olyan igazi diabet vega kaja!!Bocs de nem bántani akarom a vegásokat csakhát annyi minden féle iz orgiáról maradnak le ,hogy csak na!!!Főleg a teljes vega bubusok akik még tej és társait se fogyasztanak!
Sziasztok!
Nem sokat járok erre mert vagy nincs időm, vagy nincs gép, vagy a férjem tanul rajta. Segítséget szeretnék kérni Csülök pékné módra ételt szeretnék készíteni. Van valakinek jó receptje rá? Én még nem csináltam, de azt szeretnék mert ott figyel a hűtőben a csülök.
Ezért nem találtad,mert nem nagyon készitenek kenyeret belőle,csak Szicilia .és Afrika országaiban.Ezt éppen a anapokban olvastam.Egyébkénk én is szoktam tésztát főzni,és kevésbé mézgás,még ha véletlen túlfőzi is az ember.
A durumliszt durumbúzából készül,ennek magasabb a fehérje tartalma .Általában kenyérhez nem használják,csak tésztához,amihez nem tesznek tojást,csak vizzel dolgozzák el.Ezért fogyaszthatják tojásérzékenyek is.Nagyon egészséges!
Hát én nagyon süsü vagyok, hogy csúnyábbat ne mondjak!!! Itt örülök, hogy milyen jól sikerült a graham kenyér, szép is, finom is, egészséges is, erre megnézem jobban a liszt zacskóját, hát látom hogy nem is graham, hanem DURUM. Ennek azért utánanézek, hogy mi is az a durumliszt. Elvileg az is egészségesebb, mint a síma, nem? Legalábbis Béres Alexandra tésztája durumlisztből van.
A képekkel kapcsolatban pedig,hozzál csak fotót,nagyon szivesen gyönyörködünk egymás sütéseiben!
Ha el tudod küldeni e-mail formájában,jobb oldalon lent van Bezsa cime,ő felteszi Neked,vagy ha nyitsz egy képtárat Tvn-en,ide tudod hozni,majd segitünk.
Köszi a tanácsokat. Mostmár bátrabban kinyitom a tetőt, ha kell, a keverőlapátokat is kivettem az utolsó kelesztés előtt. Egyébként a gépem rögtön az elején elkezd melegíteni, azzal kezd (preheat), utána kever kicsit, kever nagyon, keleszt, dagszt, másodjára keleszt, megint dagaszt, harmadjára keleszt, végül megsüti a kenyeret.
Kész van a grahamlisztes kenyerem, és NAGYON SZÉP LETT! Azt egyelőre nem tudom, hogy finom-e, mert még meleg. De szép a formája, a színe és szépen kijött a formából is. Az állaga is jó, nem túl törmör. Nem kentem le semmivel, nem is vágtam be késsel, a szépítgetések majd akkor jönnek, ha már a többiben biztos vagyok.
Úgyhogy nagyon örülök. Nem fényképezem le, mert nem tudom, hogy kell felrakni a gépre, meg nektek ez már nem újdonság, csak nekem.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit