Limara, Moha! Ez a csoki-kiöntés nagyon jó! Mikor én csokibonbonokat csináltam, ez nem jutott eszembe! És egyszerű, és gyors, és variálható különféle formában, más-más töltelékkel! És lehet ajándékozni!!!
KATAMAMI: Ide masoltam az "aszaltszilvas sutit. Remelem erre gondoltal. LIMARAM recije. Isteni finom. Nekem nincs szilvalekvarom, En aszaltszilvat-magozottat daragok le husdaralon /kisjuku/.
Először a kemény lekvárt dolgozzuk el a nem túl hideg vízzel, majd a tojásokat, és sorban a többit adjuk hozzá, legvégül kerüljön bele a liszt.
Kizsírozott, lisztezett tepsiben, közepes tűznél süssük. A tetejét megszórhatjuk darabolt dióval vagy mandulával. Én ha kisült még forrón megkenem lekvárral, majd csokimázzal bevonom.
Nagyon finom, egyszerű sütemény. Igazi, kemény üstben főzött szilvalekvár kell hozzá, ha csak hígabb lekvárunk van, akkor a víz mennyiségét kicsit csökkentsük.
Kisseb tepsiben sütöm, a gáztepsibe dupla adag kell.
LANYOK! Nagyon nyalcsorgato dolgokat varazsoltatok!! Gratula hozza! Nekem most nemigen van idom jonni.Munka-haztartas-es a csalad is mindig kilo engem a comp. elol ha van egy kicsi idom ra. Vigyazzatok magatokra es a betegeknek mielobbi gyogyulast! Puszka!
LÁNYOK lehet, hogy öngólt lőttünk ezzel az " Elrontott sütések" című résszel. Mi nem tudtuk, hogy hol keressük, de az idelátogatók megtalálják, ezért légyszíves néha nézzetek át oda is, mert ha nem válaszolunk, még azt hiszik rólunk, hogy.....Pedig MI dehogy!!!
Brigitta! Gyönyörű lett a kenyered, gratulálok! Nagyon ügyes péklány vagy! A gombócokat köszönöm!
Moha! megint egyre jár az agyunk! Voltam ma a Tescoban és láttam ilyen szlikon formákat, nekem is Bezsa jutott eszembe Ha jól emlékszem, minap a Rossmanban is láttam több féle mintázattal
Sziasztok! Képzeljétek, elmentem a Corába, és nézegettem Bezsának a trüffelhez a papírokat. Miután ezen túl voltam, úgy döntöttem, a kenyerem kárára szánok egy kis időt, és bámészkodok. Nagyon jól tettem. Emlékeztek rá, hogy siránkoztam, mert J.Olivernek van egy zöldség szeletője, amit 7500.-ft-ért láttam egy-két multinál, és soknak tartottam. Szóval itt találtam 1690.-ft-ért hasonlót. Egyedül nincs két nagy fogója, ez a különbség a kettő között, de ugyanúgy félkör formájú, dupla késes, és nagyon jól lehet vele így is fogni. Szóval megleptem magam vele. Köszönöm Bezsa, hogy csináltál nekem programot, mert Nélküled bizony nem mentem volna egy darabig erre a részre!
Nagyon klassz az ötlet. Nincs szilikonos jégkockatartóm, de már tudom, hogy lesz.
Arra már rájöttem, hogy magát a kapszlit is először beteszem a mélyhütőbe és aztán kenem be az első réteg csokival, aztán hütő és megint kenés és mégegyszer. Tehát 3x.
GYorsan kell vele dolgozni mikor a papírt húzom le róla, de van amikor csak féilg húztam le és vissza a hütőbe, mert kézmelegétől hamar olvad a csoki.
Most már van 25 db kb.de jóval több kell.
Na szóval jól eljátszottam.
Próbáltam desszertesnek a műa. belsejét csokizni, de nem jó.
Szóval majd lassan összejön. Most jégkockatartóért fogok szaladgálni.
Lányok köszönöm a segítséget, de hiába mondom a lökött bátyámnak, hogy van ez az oldal, de azt hiszem túl lusta hozzá, hogy benézzen. Akkor ne süssön kenyeret nem? Így sokkal nehezebb tanácsot adni.
Sziasztok Pékecskék!
Köszönöm szépen mindenkinek a névnapi jókivánságokat! Nagyon aranyosak vagytok, hogy igy is eszetekbe jutottam, hogy már nagyon régen nem jelentkeztem.
Üdv. Joli
A legjobb kenyérsütésre a BL 80-as liszt. Ennek a neve is az, hogy kenyérliszt. Ennek hiányában én 2/3 rész réteslisztet + 1/3 rész finomlisztet szoktam a kenyerekhez és a sós péksüteményekhez használni. Kalácsfélékhez pont fordított arányban, tehát 1/3 rétesliszt + 2/3 finomliszt.
ZSÓKA ez Margit tanácsa! Bal oldalon van a náhány tanács kezdőknek..... Érdemes elolvasni azt is!
Segítségeteket szeretném kérni nyanya ügyben. Bátyám is szeretne sütni kenyeret, de a régi hagyományos módszerrel. Gödöllőn a BL-80-as liszt az Auchanban 229.-Ft/kg. Nem vett. Vagyis finomlisztből és réteslisztből kellene nyanyust alkotni. Ezt Ti hogy csinálnátok? Csak finomlisztből, vagy a kettő keverékét milyen arányban tennétek bele, folyadék, élesztő, stb...?
Bezsa! Továbbgondoltam Limara ötletét,hogy szilikonforma kellene a csokizáshoz. Ki is próbáltam,van sokféle szilikon jégkockaforma,ezekkel lehetne kezdeni valamit. Nekem csak ilyen idétlen citromforma van,de jelentem működik! Belekentem a csokit,ment a mélyhűtőbe,10 perc után ki lehetett szedni gyönyörűen.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit