Ildikó felétek szerecsenek a mikulások,vagy sok sok néger bevándorló olcsó pénzen elszegődik krampusznak???Mert hát ennyi tegnap barnult egyént ami a sütiejiteken van?? Melyik földrészen laksz most te valojában??
ERZSIKEK! Nevnapotok alkalmabol sok szeretettel gratulalok!
ZITTI , HA van Kinai bolt nalatok akkor ott kell hogy legyen Nekik. Ok minden izet belefoznek a foztjukbe. Szeles a valasztekjuk ezert. VAGY egy Natur boltba. Ott fuszereket is arulnak. Tesco?
Micsoda Karacsonyi hangulat es szorgoskodas van itt mar! DEE Ne feledkezzunk meg a Mikulas bacsirol SEM! Itt felnottek is kapnak ajandekot, nemcsak gyerekek. Mi a csaladdal "Magyar"Mikulast ulunk". A lanyom 16 eves DE O kap egy olcsobb parfumot meg csokit. hihi
Nos, nehany otlet az itteni Mikulas tortakbol. Remelem megtudjatok nezni.
A szomszédomat voltunk köszönteni és ott gondolkodtam,hogy itt nincs senki akit Erzsébetnek hívnak???? És hát akkor esett le a tantusz,hogy van nekünk egy Zsóka aliasz Elisabeth?akinek van egy Andi nevű nagy leánya és ott volt a talin,vagy netán rosszul tudom???Isten éltesen erőben és sok-sok egészségben,kiegyensúlyozott cukor szintel számtalan esztendeig még a családod körében.Remélem a felújitás szépen halad puszka!
Sziasztok, hétvégén nem volt időm -unokáztam -, most meg délelőtt orvosnál voltam.
Visszaolvasgattam, hát kedveseim látom megint milyen sok finomságot főztetek, milyen sok gyönyörűséget sütöttetek, gratulálok Nektek. Azért én is sütöttem, főztem, majd rakok fel képeket.
Lányok ! Beírtam a Bármitbe a mézespuszedlit, ha kipróbálom figurális formában is,hozzáteszem a tapasztalatokat Bezsa segítségével. Ez a recept benne van a mostani Nők Lapja konyhában,de kissé félrevezető a sütési hőfok,ugyanis 200 fokot ír! Nos ezen a hőfokon biliárdgolyók lettek volna szerintem,még szerencse,hogy olvastam ezt Latsiánál is,ő kisebb hőn sütötte,én inkább azt követtem. Nagyon finom,fogok vele kísérletezni még,hasonlót szeretnék,mint a nürnbergi mézes.
Sziasztok lányok!
Egy kis időm lévén benéztem hozzátok. Látom megint mennyi finomat sütöttetek. Csak ámulok és bámulok:))
Én is sütögetem a szokásos kenyérkéket, zsömiket. És csináltam egy próbát egy mézes tekercsnevű sütibőll, sajnos nem fotóztam le, de nagyon finom lett. Mézes tészta emiben szilvalekvár és dió van csomagolva. Nem tudjátok merre lehet kapni csillagánizst? Az auchanba kerestem nálunk, de nem találtam. Karácsonyi narancsdzsemmet szeretnék készíteni abba kellene..
Kovaszos kenyerrel probalkozom egy ideje. Arra mar rajottem, hogy 1 nap kell az elkeszitesehez, 9kor osszegyurom, 12-13ig kelesztem, aztan sutoformaba teszem, du 16-17ig ujra kelesztem es utana sutom, vacsorara mar ki is hul. Az a kerdesem, hogy normalis-e, hogy kicsit csipos ize van, olyasmi mint amilyen szaga a kovasznak van.
Kovaszkeszitesi technikam jo-e? Elesztovel kezdtem, de most mar a maradekhoz csak lisztet es vizet teszek, eloszor egesz keveset, mikor fel nap mulva ranezek es felhabzott, kicsit tobbet, masnap meg ketszer novelem a mennyiseget, es harmadnap ujra sutok belole. Kinn van vegig szobahomersekleten egy befottesuvegben, letakaras nelkul.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit