Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.
További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit
KARTIKAM, szia! Szegyenlem magam! Tudod amit kuldtel cim a legelso...kiprinteltem hogy jool megorizzem es felraktam a polcra hogy el ne felejtsem.No, hat elfelejtettem. Latjatok ezt magyarazom hogy ez van velem... NE haragudj kerlek! LIMARATOL kerd el a mailcimemet a lanyomet mert nem publikus.Akkor tudunk levelezni.neki megvan a telefonszamom is.
A pillangomuffinrol annyit hogy en is Tucsi es MOHAM receptje szerint dolgoztam.Naluk minden le van irva pontosan es reszletes fotoval. A kremrol annyit mert EZ nem alt a receptben A felvert tojasfeherjeme forron illetve jo melegen vekony sugarba kell belecsorgatni a felfozott cukorszirupot. Ez "fixalja "a feherjet . EZT kerdeztem MOHAMTOL mert fontos volt.En a pillangok csapjait nem eheto uzletben kaphato "mu "viragporzokbol biggyesztettem /ragasztottam / ra icinggel. A krem elkeszitesenel folyos lesz a vaj is. Semmi betojas! Hutozes 1/2- 1 orat es ujra jool felverni habverovel. Szep egyenletes krem lesz. Ha kesz az egesz rakjad be lepkestol a hutobe. A krem megszebben rogzul majd. Ajanlom ezt a kremet csillagcsoves tortadiszitesre is vagy rozsa, level stb mert fini anyag. Jo vele dolgozni.
KARTIKAM es csak egy nagyon szereny "mukedvelo "vagyok a tortaknal. En szivesen ajanlom Neked MOHAT, KISKUKTAT, BEZSAT. OK igazi mesterek, sokat tudnak. Lasd BEZSAM: Eskuvoi tortakeszites!!! En biztosan nem vallaltam volna. Huu, en nagy felelossegnek tartom! nos ezert. Higyjel magadban, szivvel keszitsd: EZ a titok! eZERT SIKERULT SZEPRE..KISKUKTATOL megtanulhatod a tortakeszites csinjat-binjat! Olvasd el es tanulmanyozd az oldalat.
A munkatarsamnak aki kapta, tatva maradt a szaja.A tobbi munkatarsnak is tetszett. Eloszor azt hittek hogy vmi hobby babukat keszitettem papirbol igy hirtelen ranezesre. Amikor megmondtam nekik hogy csoki es cukor munka es eheto leesett az alluk. Egy biztos hogy ha valamelyik rendelne ilyet nalam nem adnam olcson mert azert van munka vele de az eredmeny karpotol.Nekem nem volt idom a tartalek szarnyak keszitesere igy feltem is hogy mi lesz ha torik. Istenke velem volt es en is ugy bantam vele mint a himestojassal.
Egy szo mint szaz! : KARTIKAM olvasd el TUCSI es MOHA recijet es tapasztalatat vele es probalkozz! Igy epitesz csak fel tapasztalatot az anyagokkal, azok tulajdonsagaival es kezelesevel. ES turelem : muffint lepkevel terem! hihi Mivel dolgozom egesz heten igy tovabb tartott nekem.Reszletekben tudtam csak elkesziteni es jo keso este. A pillangok szarnyai kiszaradasahoz adjal idotm mert ha nemjol szarad ki kilyukadhat illetve torhet. Kivanok sok elvezetet a keszitesenel ,ert en elveztem. hihi es az eredmeny magaert beszel.
LANYOK: Koszi a dicsiket!! Nagyon jolesett! Most elteszem magam mert reggel.... ujra... Puszika mindegyikotoknek!
Ezek a pillangók csodálatosak!Nagyon ügyes vagy és a türelmed határtalan!
Viki!
Lapos,lapos.de gyönyörű!Szerintem nincs azzal semmi baj sem!Én tegnap nagyon örültem volna egy kicsit magasabb kenyérnek,mert az lepénynek magas,kenyérnek meg igen lapos lett.
Az én sütöm nem annyira erős, ha alsó-felsőn sütöm akkor 190 fokon 25 perc, akkor lesz szép színe. Ha légkeveréssel sütök akkor 170 fokon szoktam, de ez nagyon ritkán van, péksüteményt, kenyeret nem szoktam így sütni, inkább husokat.
Yldyco! még azt elfelejtettem megkérdezni, hogy légkeveréssel sütsz? Én nagyon sokáig csak alsó-felső lángon, de most pár hete rámjött a légkeverés. Az én sütőm egy olyan rendes és takarékos, hogy ha alsőó-felső lángon sütök, akkor is a maximum 160 fok, de légkeveréssel nem mertem lejjebb venni, mint 150. Szerinted ? S ráadásul sokkal rövidebb idő alatt is süt mindent, mint egyéb más sütők. S ami a bánatom, hogy sohasem olyan szép világos színüek benne a péksütik.
Na majd mindjárt megszólal Nagy Zsuzsa !, hogy már ez is baj ? Egyéb más bajom nincs, csak ennyi
Én is fél kiló lisztől készitettem és 9 felé vágtam. Jól meg is lapogattam őket :) de ezek akkor is megnőttek. Egyébként nagyon-nagyon fkincsi lett.
Zsuzsám drága ! Hát látod milyen ez a fehér nép, soha semmivel sincs megelégedve. :))))
Remélem Lányok, hogy csütörtökön már azt sem fogom tudni, hogy hol jártam előtte két nappal. Bár igy lenne :) Megbeszéltem magammal, hogy nincs betojigálás, mindent át kell vészelni és kibirni. Nem fogom magam fölöslegesen idegesíteni. :)
Tündériek vagytok, én is inkább Rátok fogok gondolni, mint arra a vacakra, amivel szurkálni fogják az arany kis szivemet :)
Yldico ! én már rendelem is a repülőjegyet, csak szóljatok ki akar még jönni :) Egy indián nyár is jól jönne most :))
Ancsi, a te mákosod mintha milliméterre ki lenne szabva, abban úgy van a mák elhelyezve, hogy rajzolni is nehéz lenne jobbat. Én karácsonykor megsütöttem életem első beiglijét és valami olyasmit vártam mint a tied. Hát nem olyan lett...
Viki nincs ezekkel semmi baj, gyönyörűek. Formázás után, kelesztés előtt, gyengéden, de azért határozottam le szoktam őket nyomkodni. (én az 500 g lisztes tésztát 10 felé szoktam venni)
Ma graham kovászos, graham lisztes, lenmagosat sütöttem. Én is szoktam csinálni, hogy a tetejére sót szórok.
Bellus Indiába én is mennék, szóljatok ha mentek Vikivel!
Sziasztok ! Mindjárt elszállok ettől a sok-sok pillangótól . ILDIKÓ !!! TE EGY MESTER VAGY ! Hát nekem ehhez már tuti nem lenne türelmem. Egyszerüen gyönyörü !!!
Na és ezt az elbénázott valamit is nézzétek meg. Főleg Yldyco és Bellus ! ---- miért nem lett olyan szép lapos, mint a Tiétek ????? Vagy az én kezemben minden megnő ??? (hol rontottam el???) pedig mindent úgy csináltam, ahogy Yldyco kis fotósorozatán láttam. Lehet, hogy tulzottan nagyokra vagdostam ? és nagyon sokat kellett rajta tekernem ? - nem tudom ! majd Ti megmondjátok .
Persze nem baj mert időben rájöttem, s gyorsan a tetejét tejjel lekentem, megszórtam szezám-maggal, sódarabokkal és igy valami isteni finom lett. Holnap ez lesz az utravaló, és még sütöttem másfél adagot Ancsika sonkás csigabigájából is. Nehogymán éhen hajjjjjjunk :)
9 db lett belőle, de kettőt úgy bevágtunk Lacusommal, mint a pinty. Túl is vagyunk a vacsorán.
szia Bezsám, kösz, ezt megnéztem, értelmesen le van írva. de valami gyakorlati tanács, amire oda kell figyelni, nincs? (most tanuló vagyok ebben, meg kissé kiestem a gyakorlatból, már nem igazán lehet, de tudod most nem sokat konyházok)
Kartika kiskukta blogjáról mindent megtudhatsz a torta bevonatról. Ez nem marcipán , hanem nyújtható fondant . Én annyit tennék hozzá , hogy ha hófehéret szeretnék akkor vaj helyett kókuszvajat teszek bele . A marcipán íz létrehozására pedig mandulaaromát.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit