Üdvözöllek az oldalon, kívánom, hogy érezd magad jól, süssél sok szépet és finomat. Gratulálok az új kenyérsütő gépedhez. Én sajnos nem ismerem ezt a tipust, de a kezdő pékecskéknek ezt a receptet szoktuk ajánlani az első sütésekhez :
Ez egy nagyon jó alaprecept, amivel könnyen kitapasztalható a tészta megfelelő állaga. Szinte kivétel nélkül sikeresen sütik a kezdő pékek. Sok sikert, üdv!
Köszönöm Bezsa! Nagyon szép a kalácsod! Az enyém sajnos kicsit túl pirosra sült, elkéstem a letakarással, pedig csak 170-180 fokon sütöm, mégis...de az illata, íze olyan karácsonyias
Sziasztok pékecskék!Gratula mindenkinek a sütögetésekhez!!Mindenki nagyon szépeket sütött!Már engem is elkapott a karácsonyi láz!Nagyon szeretem ezt az ünnepet.
Lassan már szavakkal ki sem lehet fejezni , amit műveltek!
Idősebb (csak a sütögetés kezdetének idejére céloztam) és Ifjabb Pékecskék! Mindenkinek gratulálok, max. elismerésem a szebbnél- szebb termékekhez!
Az elmúlt napokban ünnepelteknek minden jót kívánok!
A betegeskedőknek, mielőbbi gyógyulást!
Az utóbbi időben nálunk a sütést csak a "mindennapi " elkészítése jelentette. Ma sütöttünk végre egy kis kalácsot is. A kalácstésztájába tettem narancshéjat, és egy fél narancs levét-húsát. Jól érződik a tésztán. Került még bele mazsola és aszalt s.barack. A tészta egy részéből pedig bukta sült. Most dagad egy rozsos kenyérkém, köménnyel és napraforgóval izesítve.
Emes szia, te sem panaszkodhatsz. Nyisd az ablakot, küldöm a táskát!
Nekem is szokott régi nyanyám lenni. amióta "kitanultam" itt magam és fel is élesztem, még a másodszori használatot is, azóta isteniek a kenyerek, tényleg jót tesz nekik. Hiába tudták a régi öregek, hogy mit hogyan kell. Hál Istennek, hogy sok mindenben térünk vissza a régi dolgokhoz.
Linzer, beigli, táskák és csigák! Nyami! Kérek kóstolót mindből. :)
Én ma csak egy fokhagymáskenyeret és egy pizzát sütöttem. Képzeljétek a nyanyám már 3 hetes volt. Még a 4 napos ünnep elején csináltam és most fogyott el. De nem volt semmi baja.
Bezsa, Nelly köszi a dicséretet, most vettem ricottát, abból csináltam. (krémes az igaz, de nem volt az az igazi túros íze) mazsola, citromhéj, nagyon finom lett.
Az almásba pedig a tavalyi almalekvárt tettem, ez darabos volt egy kicsit, finom szaftos.
Bezsa pihenj, ne sütögess folyton! :):)
Már várom a mézes eredményét, a férjemnek is mondtam, hogy megint variálgatsz egy csomó mindent. (irtam emailt)
Nellykém jól esik hogy hiányolsz, igyekszem, amikor tudok akkor jövök, nagyon sok minden jött össze, és nagyon rossz időbeosztásban dolgozom most. Este 6-ig vagyok, néha tovább és mire hazaérek, már sokszor azt sem tudom fiú vagyok-e vagy lány. Itthon is van dolog, vagy kell valahova menni, vagy intézkedni, vagy csinálni valamit, tehát elfut a nap. Épp egyik nap mondtam, ez az év is elfutott olyan hamar, most készültünk a karácsonyra és már megint készülünk.
Kartika és Bora! Milyen szépeket sütöttetek! Hát ha az én első beiglim ilyen lenne!!!! Kartika! Nagyon guszták ezek a táskák! Látom, azért ügyködsz Te is, bár ritkábban látunk! Gyere sűrűbben, ha lehet!!!
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit