Egy egesz tabla etcsokit szortam bele a kuglofba,minden kockat 4 fele vagtam s ugy.Meg tettem bele 2 nagy kocka bevono haztartasi fehercsokit,de nem ajanlom azt,mert kemeny marad,nem lesz oyan fincsi folyos.A ferjem,(akirol tudni kell,hogy eteleket sosem magasztal,s aki az ezelotti kuglofot agyon dicserte)most erre azt mondta,hogy meg finomabb mint az voltgyurta is befele szegeny,pedig igen gyenge etku...
Legközelebb próbáld meg + 1-2 ek. vízzel. Egyszerre csak 1 ek. tegyél bele, várd meg míg szépen eldolgozza, és ha még nem síma a tészta felülete, még egy kanállal tegyél bele. Nem csak a lisztek, a gépek is eltérő folyadék mennyiséggel dolgozhatnak. A lényeg, hogy a dagasztás végére a tésztának szép símának kell lennie, ha az ujjaddal megnyomod, rugalmas legyen, de ne ragadjon rá tészta, mert akkor meg sok a folyadék. Az élesztő is lehetett ludas, de a tésztának rossz élesztő mellett is sím,ának kellene lennie. A lapátokat kivetted a dagasztás végén?
Köszi a választ, így ahogy írod, igazad lehet! Ezek szerint a kenyérliszt több vizet vesz fel, mint a tk tönkölyliszt. Majd csak megtanulom! Egyébként én még az élesztőre gyanakodtam, mert nem originál, hanem bontott csomagból vettem el azt a szükséges 1 dkg-t.
Így első ránézésre kevés volt egy kicsit a folyadék, kemény volt a tészta. Látszik, hogy kicsit gyűrődött, nem szép síma a felülete. A kevés folyadék miatt nem is tudott szépen megkelni.
Majd mindjárt megnézem a tegnapi terméseteket is, de előbb felteszem ide a tegnapi fehér kenyerem képeit, hogy meg tudjátok szakérteni, miért is lett ilyen csúnyácska.
Lányok az ember már felse mer jönni a netre ha ilyen csoda dolgok születnek.Mindenki kitett magáért.Én szarvas sültet akartam nektek hozni rizi-bizivel és gombaszósszal,de bedöglött a másik gépem malyd potlom a képet.
UUUUUUU Lanyok,most vagtam be egy nagy szelet kuglofot,hat ez mennyei finom lett,pedig nem neztem ki belole...az a sok olvadt csoki a belsejeben...isteni,isteni!!
bau akkor kell egy kicsit olajozni,hogy gördülékenyeben menjenek a dolgok ,lassan most már bé szorulok a lakásba és meg írom néked a személyes tapasztalataimat ,amiről múltkor beszéltünk.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit