E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Süssünk, süssünk valamit....... Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2008.03.16. 06:46 -
Sziasztok!

Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.

További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit

ILDIKO Előzmény | 2011.02.19. 17:09 - #9143

BEZSAM!

Ne haragudj, de a recept nem kozli hogy a szirupot forron- v. melegen VAGY: kihutve kell lassan belecsorgatni. EZ lenne a fontos nekem tudni! Holnap el kell keszitenem mar. Megtudna ezt valaki mondani?? A receptje nekem is megvan csak nem egyertelmu, pedig ez fontos.Koszike!

 


ancsi54 Előzmény | 2011.02.19. 16:53 - #9142

Yldy 

Gina! Ennek a sütinek tulajdonképpen nincs neve, ezt én kreáltam, de sajna már  el is fogyott, nagyon fincsi volt. Könnyű lágy krém és egy pici rummal megbolondítottam.

Ne félj Gina meglátod nem lesz semmi gond, minden rendben lesz. Tudom én könnyen beszélek, mert nem én állok a műtét előtt. De ha már ott leszel akkor gondolj arra, hogy itt mi mindnyájan gondolunk Rád és szorítunk.


georgina Előzmény | 2011.02.19. 15:28 - #9141

Zsuzsa,nagyon jól néz ki ez a kenyérke,a formája nem számít,csak az íze!
Iza,nagyon jól néznek ki a zsömik,a kiflit pedig máris megkóstolnám!Ügyi.
Ancsi,úgy látom nem pihenteted a szemedet.Nem tudom milyen névre hallgat a sütikéd,de most bevágnék belőle egy szeletet.


Yldyco Előzmény | 2011.02.19. 12:50 - #9140

 


paariza Előzmény | 2011.02.19. 12:45 - #9139

Kedves Ági , beírtam a bármit 3-ba amit kértél .


karloagi Előzmény | 2011.02.19. 12:06 - #9138

Sziasztok!

Rendszeresen olvaslak Benneteket, sokat tanultam Tőletek és bár nincs túl sok időm, sok receptet ki is próbáltam már. Csak gratulálni tudok ehhez a sok szép finomsághoz ami itt készül.

 Iza! Szeretném megtudni a mézes olivás zsemle receptjét! Előre is köszönöm


bezsa Előzmény | 2011.02.19. 09:02 - #9137

Ildikó idemásolom amit a Tücsök oldalon találtam róla.

A cukrot a vízzel sziruppá főzöm 5 perc alatt . A tojásfehérjéket habbá verem , amikor már majdnem jó vékony sugárban hozzáadom a cukorszirupot , miközben folyamatosan verem . Amikor már csúcsokat vet a robotgépen kicseélem a fejet keverőre . Hozzáadom apránként a kis kockára vágott vajat . 10 percig a legmagasabb fokozaton keverem . Nekem először becsomósodott , de nem kell megijedni , a 10 perc elteltével csodaszép sima krémet kapunk . A legvégén adom hozzá a vaníliát . Cupcakek , torták , deszzertek készítéséhez ajánlom . A képen egy sima mézespuszedlin látható némi dekorgyönggyel megszórva .


ILDIKO Előzmény | 2011.02.19. 05:29 - #9136

Sziasztok!

MOHA!

Amit elkeszitettel PILLANGOS muffinnel a Tucsok es Bogarnal az OLASZ-KREM keszitesenel a CUKORSZIRUPOT  forron adod ill csurgatod  vekony sugarba a felvert tojashabhoz vagy hidegen?? Tudnal nekem egy gyors valaszt erre mert hamar el kell keszitenem.?? Minden keszen van mar csak a krem hianyzik. KOSZONOM!!! Egy munkatarsamnak lesz ajandekba mert jubilal.

 

 


bezsa Előzmény | 2011.02.18. 15:18 - #9135

Ancsi imádom a piskóta tekercset. Nem sütök, mert múltkor is a felét én zabáltam fel.  Majd ha a mérleg kevesebbet mutat, akkor. Ildikó szavával élve megnyaltam a képernyőt.


ancsi54 Előzmény | 2011.02.18. 14:06 - #9134

Iza!

Ezek a bucikák egyszerüen gyönyörüek. Én is igy vagyok, ha kapok valami jó receptet azonnal ki kell próbálnom. A kenyérkém nagyon fincsi lett gépben dagasztottam,kelesztettem aztán megformáztam és sütőben sütöttem. Sokszor csinálom ezt a fajta kenyeret de 2-3 nap múlva is nagyon finom pihe puha és nem morzsálódik.

 


Yldyco Előzmény | 2011.02.18. 10:20 - #9133

 Ja és még annyit, hogy ez a kfili formázás "sajnos" nem az én találmányom. A TV-paprikában láttam, amikor a Rachell Allen ellátogatott valami kis pékségbe és ott így formázta a pék bácsi a kiflit. Na onnét lestem el.


Yldyco Előzmény | 2011.02.18. 10:13 - #9132

 Egyébként ez érdekes, mert most jut eszembe, hogy Édesanyámnak is néha bevérzett a szeme, pedig neki alacsony volt a vérnyomása, túlságosan is alacsony.


Yldyco Előzmény | 2011.02.18. 10:01 - #9131

 Zsuzsa nem szeretnél te egy kicsit sokat:

"Az orosz kenyérrel az volt a bajom, hogy alul is olyan levegősre szeretném mint felül. És a tetejét olyan ducira szeretném mint Ancsié..."

Nem, a férjemnek nem magas a vérnyomása, az igaz, hogy már többször volt a szemészeten "megfuratni" a szemét amikor fémforgács pattant bele.

A kiflinek nincs külön receptje, én a sima fehérkenyér tésztát csinálom kiflinek is. Liszt, cukor, só, tej+víz, olaj, ecet, élesztő, kovász (hol rozs, hol graham).

Nálam ez így néz ki: 500 g liszt, 300 g kovász, 100 ml víz + 50 ml tej, 2 kk cukor, 1 kk só, 1 ek olaj, 1 ek ecet, 15 g élesztő. A folyadékot nem öntöm rá azonnal, néha kevesebb kell, néha több, ez függ a liszttől, meg hogy mennyire sűrű az aktuális kovász. Ennyi. Én próbáltam tojásos, joghurtos, tejfölös tésztát a kiflinek, nálunk ez jött be, ezt szeretjük, finom ropogós a héja, laza, szellős a belseje és nem utolsó sorban még másnap is tökéletes.



nagyzsuzsa Előzmény | 2011.02.18. 09:27 - #9130

 

Ancsi én olyat tudok, akinek a szemét üvegszilánk megsértette és bevérzett a szaruhártya. De olyan is van, hogy a magas vérnyomás következtében megpattan egy hajszálér a szemben és bevérzik.

Talán a férjednek ez van, Yldyco? Köszönöm neked a mozgó képsort a kifli formázásáról. Már csak a recept hiányzik, az összetevők. Érzem, hogy ízlene.

Az orosz kenyérrel az volt a bajom, hogy alul is olyan levegősre szeretném mint felül. És a tetejét olyan ducira szeretném mint Ancsié...


Yldyco Előzmény | 2011.02.18. 06:14 - #9129

 Ancsi és mit mondtak mitől vérzett be a szemed? Csak azért kérdezem mert a férjemnek is szokott néha, hogy bevérzik. Na, neked is jól telik a szabadságod, fél napokat ücsörögsz a szemészeten. Az a kenyér amit a katonáktól kaptunk, az tényleg fekete volt, vagy legalábbis nagyon-nagyon-nagyon sötét. Voltál a Metro-ban? Én nem jutottam el, más irányú elfoglaltságaim voltak, vagy ma megyek, vagy majd csak hétfőn, a hétvégén tuti nem, mert akor vinni kell a gyerekeket is, akkor meg még a holnapi napot is meg kell venni, de ez nem is lenne baj, csak olyan marhaságokat és felesleges dolgokat vesznek, amiket meg sem esznek, aztán meg vihetem ki Dominiknak (kutya), de van amit még ő sem eszik meg, egyébként is száraz kutyakaja párti, konyhai maradékot sem szívesen eszik. Pont valamelyik nap gondoltam rá, hogy milyen nagyon-nagyon régen sütöttem már piskótatekercset. A kenyered egyszerűen gyönyörű, az meg, hogy cserepes-e vagy sem csak külcsín, az íze biztos fantasztikus volt ha jóízűen falatoztatok belőle a lányoddal.

Zsuzsa ez a kenyér fantasztikus, én sem értem mi bajod vele, meg még ízlett is, akkor minden rendben. Én is megcsinálom majd valamikor, csak liszteket a Tesco-ban szoktam venni, mármint világos-és sötét rozslisztet, meg ilyen különlegességeket, meglepően nagy a választék lisztek terén. De oda is csak gyerektelenül megyek...

Bellus nagyon örülök, hogy neked is bejött ez a formázás. Én már nagyon régen ilyen "kifliket" sütök, mert ezt nagyon szupin meg lehet csinálni szendvicsnek, minden belefér ami kell.


paariza Előzmény | 2011.02.17. 21:20 - #9128

 Lányok ! Ez aztán igen ! Alig hangzott el egy kérés, valaki máris kipróbálja . Zsuzsa , emlékszel mikor a pogácsával is gondjaid voltak? Annyira örülök , hogy ilyen profi dolgokat készítessz már.Ez a kenyér fantasztikusan néz ki.Nem tudom mi a gondodod  vele. 

Ancsi a te kenyered se kutya !Gyönyörű magas kívánatos. A többiről nem is beszélve.Sajnálom a szemedet , remélem nem súlyos.

Yldyco , ez a formázás egyszerűen zseniális.Sokat ad a tésztához. Nem bírtam ki szombatig , muszály volt mát kipróbálnom. A mézes olívás zsemlye tésztából készítettem . Ez nem ropogós , hanem pihe-puha , édes és sós kísérettel egyaránt jó. Talán a hamburger zsemléhez hasonlít. Ez a kifli forma nagyon jól áll neki. Azért kettőt a szokásos formára is készítettem.

 


ancsi54 Előzmény | 2011.02.17. 19:42 - #9127

Hoppácska!!!! Most olvasom a társalgóban hogy duplázza a képeket. Akkor mégiscsak jó a látásom, pedig már kezdtem aggódni a szemem miatt. Olyan bajom van hogy szaruhártya vérzés. Hallottatok már ilyenről?


ancsi54 Előzmény | 2011.02.17. 19:39 - #9126

Zsuzsa ez a kenyér nagyon jól néz ki. Én azt hittem, hogy tényleg fekete a színe, mert láttam már olyan kenyeret ami fekete volt mint az éjszaka.

Ma én is kenyereztem de csak sima fehér kenyér készült, nagyon fincsi lett. De hozzám sose jönnek a cserepezők én ezt nem értem. Nagyívben elkerülnek, de már nem is érdekel az a lényeg hogy a fele már el is fogyott, nagyon finom puha pihe lett a bélzete. A lányom is most tömi magába löncshússal meg paprikával. Meg délben is ettünk a lencséhez, frissen melegen.


nagyzsuzsa Előzmény | 2011.02.17. 19:32 - #9125

Ancsi, ez merénylet!!!!!!!! Az ember csak kapkodja a fejét és törli a nyálát.

 

Lányok, kész lett a fekete orosz kenyér, szebb lehetne, azt még ki kell tapasztalni, de az íze ritka finom! Nem érzik benne sem az ecet, sem a kávé, sem a kakaó, de együtt az egész nekem nagyon ízlik. Yldyco, majd beteszem a Bármit III-ba, valószínüleg holnap. Mindent kimértem grammra, sót, cukrot, kávét, kakaót és persze a liszteket... A sütésen biztosan lehet javítani.

 

Ez az első kép kicsit morzsalékos mert még melegen vágtam fel, nem tudtam várni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A másodikon már kihült. Finom, puha, ízletes. Még üresen is ettem, úgy is finom. Hát még vajjal! Nem morzsálódik. Érdemes kísérletezni vele.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


ancsi54 Előzmény | 2011.02.17. 19:32 - #9124

Yldy, köszi!

Jaj én meg duplán látom a fotókat, tényleg kétszer jelent meg vagy én látok már duplán???? Igaz ma a szemészet folyosóján csücsültem  lehet hogy dupla látást kaptam a doki bácsitól????


[Későbbi] [9674-9655] [9654-9635] [9634-9615] [9614-9595] [9594-9575] [9574-9555] [9554-9535] [9534-9515] [9514-9495] [9494-9475] [9474-9455] [9454-9435] [9434-9415] [9414-9395] [9394-9375] [9374-9355] [9354-9335] [9334-9315] [9314-9295] [9294-9275] [9274-9255] [9254-9235] [9234-9215] [9214-9195] [9194-9175] [9174-9155] [9154-9135] [9134-9115] [9114-9095] [9094-9075] [9074-9055] [9054-9035] [9034-9015] [9014-8995] [8994-8975] [8974-8955] [8954-8935] [8934-8915] [8914-8895] [8894-8875] [8874-8855] [8854-8835] [8834-8815] [8814-8795] [8794-8775] [8774-8755] [8754-8735] [8734-8715] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?