Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.
További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit
Ne haragudj, de a recept nem kozli hogy a szirupot forron- v. melegen VAGY: kihutve kell lassan belecsorgatni. EZ lenne a fontos nekem tudni! Holnap el kell keszitenem mar. Megtudna ezt valaki mondani?? A receptje nekem is megvan csak nem egyertelmu, pedig ez fontos.Koszike!
Gina! Ennek a sütinek tulajdonképpen nincs neve, ezt én kreáltam, de sajna már el is fogyott, nagyon fincsi volt. Könnyű lágy krém és egy pici rummal megbolondítottam.
Ne félj Gina meglátod nem lesz semmi gond, minden rendben lesz. Tudom én könnyen beszélek, mert nem én állok a műtét előtt. De ha már ott leszel akkor gondolj arra, hogy itt mi mindnyájan gondolunk Rád és szorítunk.
Zsuzsa,nagyon jól néz ki ez a kenyérke,a formája nem számít,csak az íze!
Iza,nagyon jól néznek ki a zsömik,a kiflit pedig máris megkóstolnám!Ügyi.
Ancsi,úgy látom nem pihenteted a szemedet.Nem tudom milyen névre hallgat a sütikéd,de most bevágnék belőle egy szeletet.
Rendszeresen olvaslak Benneteket, sokat tanultam Tőletek és bár nincs túl sok időm, sok receptet ki is próbáltam már. Csak gratulálni tudok ehhez a sok szép finomsághoz ami itt készül.
Iza! Szeretném megtudni a mézes olivás zsemle receptjét! Előre is köszönöm
Ildikó idemásolom amit a Tücsök oldalon találtam róla.
A cukrot a vízzel sziruppá főzöm 5 perc alatt . A tojásfehérjéket habbá verem , amikor már majdnem jó vékony sugárban hozzáadom a cukorszirupot , miközben folyamatosan verem . Amikor már csúcsokat vet a robotgépen kicseélem a fejet keverőre . Hozzáadom apránként a kis kockára vágott vajat . 10 percig a legmagasabb fokozaton keverem . Nekem először becsomósodott , de nem kell megijedni , a 10 perc elteltével csodaszép sima krémet kapunk . A legvégén adom hozzá a vaníliát . Cupcakek , torták , deszzertek készítéséhez ajánlom . A képen egy sima mézespuszedlin látható némi dekorgyönggyel megszórva .
Amit elkeszitettel PILLANGOS muffinnel a Tucsok es Bogarnal az OLASZ-KREM keszitesenel a CUKORSZIRUPOT forron adod ill csurgatod vekony sugarba a felvert tojashabhoz vagy hidegen?? Tudnal nekem egy gyors valaszt erre mert hamar el kell keszitenem.?? Minden keszen van mar csak a krem hianyzik. KOSZONOM!!! Egy munkatarsamnak lesz ajandekba mert jubilal.
Ancsi imádom a piskóta tekercset. Nem sütök, mert múltkor is a felét én zabáltam fel. Majd ha a mérleg kevesebbet mutat, akkor. Ildikó szavával élve megnyaltam a képernyőt.
Ezek a bucikák egyszerüen gyönyörüek. Én is igy vagyok, ha kapok valami jó receptet azonnal ki kell próbálnom. A kenyérkém nagyon fincsi lett gépben dagasztottam,kelesztettem aztán megformáztam és sütőben sütöttem. Sokszor csinálom ezt a fajta kenyeret de 2-3 nap múlva is nagyon finom pihe puha és nem morzsálódik.
Ja és még annyit, hogy ez a kfili formázás "sajnos" nem az én találmányom. A TV-paprikában láttam, amikor a Rachell Allen ellátogatott valami kis pékségbe és ott így formázta a pék bácsi a kiflit. Na onnét lestem el.
Egyébként ez érdekes, mert most jut eszembe, hogy Édesanyámnak is néha bevérzett a szeme, pedig neki alacsony volt a vérnyomása, túlságosan is alacsony.
"Az orosz kenyérrel az volt a bajom, hogy alul is olyan levegősre szeretném mint felül. És a tetejét olyan ducira szeretném mint Ancsié..."
Nem, a férjemnek nem magas a vérnyomása, az igaz, hogy már többször volt a szemészeten "megfuratni" a szemét amikor fémforgács pattant bele.
A kiflinek nincs külön receptje, én a sima fehérkenyér tésztát csinálom kiflinek is. Liszt, cukor, só, tej+víz, olaj, ecet, élesztő, kovász (hol rozs, hol graham).
Nálam ez így néz ki: 500 g liszt, 300 g kovász, 100 ml víz + 50 ml tej, 2 kk cukor, 1 kk só, 1 ek olaj, 1 ek ecet, 15 g élesztő. A folyadékot nem öntöm rá azonnal, néha kevesebb kell, néha több, ez függ a liszttől, meg hogy mennyire sűrű az aktuális kovász. Ennyi. Én próbáltam tojásos, joghurtos, tejfölös tésztát a kiflinek, nálunk ez jött be, ezt szeretjük, finom ropogós a héja, laza, szellős a belseje és nem utolsó sorban még másnap is tökéletes.
Ancsi én olyat tudok, akinek a szemét üvegszilánk megsértette és bevérzett a szaruhártya. De olyan is van, hogy a magas vérnyomás következtében megpattan egy hajszálér a szemben és bevérzik.
Talán a férjednek ez van, Yldyco? Köszönöm neked a mozgó képsort a kifli formázásáról. Már csak a recept hiányzik, az összetevők. Érzem, hogy ízlene.
Az orosz kenyérrel az volt a bajom, hogy alul is olyan levegősre szeretném mint felül. És a tetejét olyan ducira szeretném mint Ancsié...
Ancsi és mit mondtak mitől vérzett be a szemed? Csak azért kérdezem mert a férjemnek is szokott néha, hogy bevérzik. Na, neked is jól telik a szabadságod, fél napokat ücsörögsz a szemészeten. Az a kenyér amit a katonáktól kaptunk, az tényleg fekete volt, vagy legalábbis nagyon-nagyon-nagyon sötét. Voltál a Metro-ban? Én nem jutottam el, más irányú elfoglaltságaim voltak, vagy ma megyek, vagy majd csak hétfőn, a hétvégén tuti nem, mert akor vinni kell a gyerekeket is, akkor meg még a holnapi napot is meg kell venni, de ez nem is lenne baj, csak olyan marhaságokat és felesleges dolgokat vesznek, amiket meg sem esznek, aztán meg vihetem ki Dominiknak (kutya), de van amit még ő sem eszik meg, egyébként is száraz kutyakaja párti, konyhai maradékot sem szívesen eszik. Pont valamelyik nap gondoltam rá, hogy milyen nagyon-nagyon régen sütöttem már piskótatekercset. A kenyered egyszerűen gyönyörű, az meg, hogy cserepes-e vagy sem csak külcsín, az íze biztos fantasztikus volt ha jóízűen falatoztatok belőle a lányoddal.
Zsuzsa ez a kenyér fantasztikus, én sem értem mi bajod vele, meg még ízlett is, akkor minden rendben. Én is megcsinálom majd valamikor, csak liszteket a Tesco-ban szoktam venni, mármint világos-és sötét rozslisztet, meg ilyen különlegességeket, meglepően nagy a választék lisztek terén. De oda is csak gyerektelenül megyek...
Bellus nagyon örülök, hogy neked is bejött ez a formázás. Én már nagyon régen ilyen "kifliket" sütök, mert ezt nagyon szupin meg lehet csinálni szendvicsnek, minden belefér ami kell.
Lányok ! Ez aztán igen ! Alig hangzott el egy kérés, valaki máris kipróbálja . Zsuzsa , emlékszel mikor a pogácsával is gondjaid voltak? Annyira örülök , hogy ilyen profi dolgokat készítessz már.Ez a kenyér fantasztikusan néz ki.Nem tudom mi a gondodod vele.
Ancsi a te kenyered se kutya !Gyönyörű magas kívánatos. A többiről nem is beszélve.Sajnálom a szemedet , remélem nem súlyos.
Yldyco , ez a formázás egyszerűen zseniális.Sokat ad a tésztához. Nem bírtam ki szombatig , muszály volt mát kipróbálnom. A mézes olívás zsemlye tésztából készítettem . Ez nem ropogós , hanem pihe-puha , édes és sós kísérettel egyaránt jó. Talán a hamburger zsemléhez hasonlít. Ez a kifli forma nagyon jól áll neki. Azért kettőt a szokásos formára is készítettem.
Hoppácska!!!! Most olvasom a társalgóban hogy duplázza a képeket. Akkor mégiscsak jó a látásom, pedig már kezdtem aggódni a szemem miatt. Olyan bajom van hogy szaruhártya vérzés. Hallottatok már ilyenről?
Zsuzsa ez a kenyér nagyon jól néz ki. Én azt hittem, hogy tényleg fekete a színe, mert láttam már olyan kenyeret ami fekete volt mint az éjszaka.
Ma én is kenyereztem de csak sima fehér kenyér készült, nagyon fincsi lett. De hozzám sose jönnek a cserepezők én ezt nem értem. Nagyívben elkerülnek, de már nem is érdekel az a lényeg hogy a fele már el is fogyott, nagyon finom puha pihe lett a bélzete. A lányom is most tömi magába löncshússal meg paprikával. Meg délben is ettünk a lencséhez, frissen melegen.
Ancsi, ez merénylet!!!!!!!! Az ember csak kapkodja a fejét és törli a nyálát.
Lányok, kész lett a fekete orosz kenyér, szebb lehetne, azt még ki kell tapasztalni, de az íze ritka finom! Nem érzik benne sem az ecet, sem a kávé, sem a kakaó, de együtt az egész nekem nagyon ízlik. Yldyco, majd beteszem a Bármit III-ba, valószínüleg holnap. Mindent kimértem grammra, sót, cukrot, kávét, kakaót és persze a liszteket... A sütésen biztosan lehet javítani.
Ez az első kép kicsit morzsalékos mert még melegen vágtam fel, nem tudtam várni.
A másodikon már kihült. Finom, puha, ízletes. Még üresen is ettem, úgy is finom. Hát még vajjal! Nem morzsálódik. Érdemes kísérletezni vele.
Jaj én meg duplán látom a fotókat, tényleg kétszer jelent meg vagy én látok már duplán???? Igaz ma a szemészet folyosóján csücsültem lehet hogy dupla látást kaptam a doki bácsitól????
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit