Húúúú-bocsánat...most irulok-pirulok! Nem is írtam oda akkor!
Szóval...kiveszem a hűtőből a nyanyát,felaprítom,és hozzáöntöm a két dl. langyos vizet,az 1.2 dkg élesztőt,a pici cukrot,az aszkorbint,és a négy kanál lisztet. Ezt összekeverem,és hagyom letakarva érni.Álltalában este csinálom ezt,és reggel hasznáálom,(de Bezsa azt javasolta,hogy 1-2 óra is elég lenne!)
Szóval,mikor már jó folyós az anyag,akkor beleöntöm a gépbe,és hozzáteszem a többi szükséges anyagot a kenyérhez.Itt most nem részletezem ezt,mert bármilyen kenyérhez jó!Sőt kalácshoz is.A lényeg a folyadék mennyisége,mert azt a kenyér adalékából veszem el,és egészítem ki,mikor a gépbe kerül.Tehát a két dl. mellé még az 1.5 dl,(=3.5 dl)vagy ha nagyobb a kenyér,akkor a többi foly.Utána jön a 20 perces dagasztás,majd a 20 perces kelesztés (már kelesztő tálban)-átgyúrás,-újból kelesztés,és a végén levágni a következő kovásznak valót (félretenni) -formázni,egy órát (de lehet másfél is),-újból kelesztem.Majd lekenem vízzel,és bevágva mehet a jénaiba sülni.Kinek hogy süt a sütője,attól függő hőfokon süsse! Én 160 fokon sütöm a légkeverésen egy órát,bár a fedett jénaiban nem számít a légkeverő.Ha kisült,rácsra téve azonnal újból lekenem vízzel,és hagyom hűlni!
Kartika! Itt pár oldallal arrébb leírtam mikor csináltam a kenyeret, és a fotókat,de az nem került a képek mellé! Sajnálom,de Bezsa segítségével lett feltéve a fázisképsor,már nem is merek neki szólni,annyit segített.De ha igénylitek,-biztosan segít még megírni ezt is!
A harmadik képen van az,-mikor beleöntöm a tálba a felaprított nyanyát,a két dl.vizet,az 1.2 dkg élesztőt,a pici cukrot,és a négy kanál lisztet,meg az aszkorbint! (az előző képen ott van!!!)
Mennyi gyönyörűség termett itt,mióta nem jártam itt,pedig nem is sokáig voltam távol!
Mindenkinek gratulálok!
Kedves kislánykák!Olyan aranyosak vagytok,hogy együtt örültök velem a kutyulim miatt,nagyon köszönöm Nektek.Most vacsizott,leginkább egy agárra hasonlit,elég karcsú lett szegénykém a csavargyárban!Na,de szép lassan rendbehozzuk,és minden a régi lesz,remélem!Mégegyszer puszi mindenkinek,aki izgult érte!
ANDREJ csodas a kenyered! Megerte virrasztani a huttttu mellett. hihi-ES a kuglofok!! A torok pasaknak nem volt ilyen turbanjuk .Hallod e!A sutiket a nemet szomszed kaphatta meg sztem mert elfujta a szel. Ide csak az illata jott. Vagycsak kepzelodok mar mert kieheztem az ilyen fini sutmenyek utan. hihi
BAUM, ne mergelodj! Van ez igy mindannyiunkkal. Megerett a regi format hogy a muzeumba mutogasd es a Jezuska hozzon egy ujat!!
Andrej! Azt hiszem a citromos tetszik nekem nagyon! De a kuglófformám nekem is kb akkora,csak nem bevonatos! Úgy sajnálom,hogy beleragadt... Na majd legközelebb jobban vigyázok.
Timi!A tanácsot innen kaptam valakitől,amiért bocsi,hogy nem emlékszem rá.Pedig nem volt rég.Sorry!
Én úgy csináltam,hogy a nyanyát felfuttattam,ahogy szoktam,aztán bele a kenyérsütőbe,az összes belevalóval.Amikor befejezte a dagasztást,kivettem és egyből formázni,bele a jénaiba egy kis vízspricc,tető rá,így a hűtőbe.Aztán éjjel alig aludtam,mert attól féltem,hogy kifolyik vagy összeesik a kenyér.De nem így történt.
Kivettem a hűtőből,kb 3/4 órát pihent,úgy be a kicsit előmelegített sütőbe.A többi ua,mint a többinél.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit