E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

masala Előzmény | 2007.11.10. 19:51 - #30236

Bau hol laksz??? Az a Lidl ahol én voltam, az is tegnapelőtt nyitott. Kettő lehet egy napon? Vagy.... Írhatsz az emilemre is, ha ide nem akarod.

bau Előzmény | 2007.11.10. 19:33 - #30235

Húúúú-bocsánat...most irulok-pirulok!pirulok.gif image by bau4 Nem is írtam oda akkor!pirulok.gif image by bau4

Szóval...kiveszem a hűtőből a nyanyát,felaprítom,és hozzáöntöm a két dl. langyos vizet,az 1.2 dkg élesztőt,a pici cukrot,az aszkorbint,és a négy kanál lisztet. Ezt összekeverem,és hagyom letakarva érni.Álltalában este csinálom ezt,és reggel hasznáálom,(de Bezsa azt javasolta,hogy 1-2 óra is elég lenne!)

Szóval,mikor már jó folyós az anyag,akkor beleöntöm a gépbe,és hozzáteszem a többi szükséges anyagot a kenyérhez.Itt most nem részletezem ezt,mert bármilyen kenyérhez jó!Sőt kalácshoz is.A lényeg a folyadék mennyisége,mert azt a kenyér adalékából veszem el,és egészítem ki,mikor a gépbe kerül.Tehát a két dl. mellé még az 1.5 dl,(=3.5 dl)vagy ha nagyobb a kenyér,akkor a többi foly.Utána jön a 20 perces dagasztás,majd a 20 perces kelesztés (már kelesztő tálban)-átgyúrás,-újból kelesztés,és a végén levágni a következő kovásznak valót (félretenni) -formázni,egy órát (de lehet másfél is),-újból kelesztem.Majd lekenem vízzel,és  bevágva mehet a jénaiba sülni.Kinek hogy süt a sütője,attól függő hőfokon süsse! Én 160 fokon sütöm a légkeverésen egy órát,bár a fedett jénaiban nem számít a légkeverő.Ha kisült,rácsra téve azonnal újból lekenem vízzel,és hagyom hűlni!


bau Előzmény | 2007.11.10. 19:17 - #30234

Kartika! Itt pár oldallal arrébb leírtam mikor csináltam a kenyeret, és a fotókat,de az nem került a képek mellé! Sajnálom,de Bezsa segítségével lett feltéve a fázisképsor,már nem is merek neki szólni,annyit segített.De ha igénylitek,-biztosan segít még megírni ezt is!

A harmadik képen van az,-mikor beleöntöm a tálba a felaprított nyanyát,a két dl.vizet,az 1.2 dkg élesztőt,a pici cukrot,és a négy kanál lisztet,meg az aszkorbint! (az előző képen ott van!!!)


andrej Előzmény | 2007.11.10. 19:12 - #30233

KisTomika!Igazad van csak fehérliszt van benne,mert amikor készítettem egy tönkölyös kenyeret,a ház ura közölte velem,hogy hiába erőlködök.......

Brigitta Előzmény | 2007.11.10. 19:06 - #30232

Sziasztok!

Mennyi gyönyörűség termett itt,mióta nem jártam itt,pedig nem is sokáig voltam távol!

Mindenkinek gratulálok!

Kedves kislánykák!Olyan aranyosak vagytok,hogy együtt örültök velem a kutyulim miatt,nagyon köszönöm Nektek.Most vacsizott,leginkább egy agárra hasonlit,elég karcsú lett szegénykém a csavargyárban!Na,de szép lassan rendbehozzuk,és minden a régi lesz,remélem!Mégegyszer puszi mindenkinek,aki izgult érte!


ILDIKO Előzmény | 2007.11.10. 19:04 - #30231

IRISZI, gyonyoru a kenyer!

KISTOMIKA koszi!!

AMARILLISZ itt van 1 oldal :http://kurtoskalacs.uw.hu/


kisTomika Előzmény | 2007.11.10. 19:03 - #30230

Bocsi, Amarillisz, megtaláltam, tanulmányomozom

moldvanm Előzmény | 2007.11.10. 18:59 - #30229

Amarillisz!

Még egy kérdés. Mekkora átmérőjű a te papírtörlő-belsőd? Mert a az enyém 4 cm.


kisTomika Előzmény | 2007.11.10. 18:54 - #30228

Andrej, gyönyörű ez a kenyér, ez ugye csupa fehér lisztből van?

Ildikó, szívesen küldenék Neked a tortából, a koktélcseresznyét az Interfruct áruházban vettem, ott mindig van, maraschino ízesitésű.

Amarillisz, a kürtőskalács recije megvan itt valahol, sima sütőben sütötted és mire tekerted fel? Valami fantasztikus ügyi vagy!


Kartika Előzmény | 2007.11.10. 18:50 - #30227

Bau légyszives a fázisképeiden a 3. képnél, mit adsz hozzá és mennyit? a többi érthető. (a képek jók, de nincsenek adatok mi mennyi) köszi.

iriszi Előzmény | 2007.11.10. 18:50 - #30226

Látjátok ezért kell nekem most fogyiznom!Mindig bevisztek a bünbe ezzel a sok inycsiklandó finomsággal,de most erős leszek!

2007.november 006.jpg Család kenyere estikovászos,de a kovász tk buzalisztből van.

2007.november 009.jpg Ez az enyém( Margitka tk.kenyere) gépi de kovászos 

2007.november 011.jpg Nálunk a süti is egészséges sütötök.Olyan édes volt cukor se kellett rá.

Söt az ebéd tk.kenyérrel 0,1%tejjel fözött spenot volt  tükör tojással.


ILDIKO Előzmény | 2007.11.10. 18:40 - #30225

Huuu! A mindenit! Micsoda szepsegek!!!!!

ANDREJ csodas a kenyered! Megerte virrasztani a huttttu mellett. hihi-ES a kuglofok!! A torok pasaknak nem volt ilyen turbanjuk .Hallod e!A sutiket a nemet szomszed kaphatta meg sztem mert elfujta a szel. Ide csak az illata jott. Vagycsak kepzelodok mar mert kieheztem az ilyen fini sutmenyek utan. hihi

BAUM, ne mergelodj! Van ez igy mindannyiunkkal. Megerett a regi format hogy a muzeumba mutogasd es a Jezuska hozzon egy ujat!!

KISTOMI levagtam 1 boooo szeletet. hihi


andrej Előzmény | 2007.11.10. 18:27 - #30224

Van olyan kuglófrecim,ami nagyevő családoknak való,1 kiló liszt kell hozzá,meg édesítő is.Kelttésztás.Érdekel valakit,

andrej Előzmény | 2007.11.10. 18:18 - #30223

Én a múltkor vettem folyékony Rama-t,ilyen kikenésekre igen jó.

kisTomika Előzmény | 2007.11.10. 18:15 - #30222

DSCF0942Sziasztok, most értünk haza, és Amarillisz útmutatása alapján - amit itt is köszönök - sikerült tálalni Nektek a feketeerdőt.

Nagyon köszönöm az elismeréseket, ezért küldöm Neketek ezt is.DSCF0927


bau Előzmény | 2007.11.10. 18:15 - #30221

Andrej! Azt hiszem a citromos tetszik nekem nagyon!  De a kuglófformám nekem is kb akkora,csak nem bevonatos! Úgy sajnálom,hogy beleragadt...:? Na majd legközelebb jobban vigyázok.

andrej Előzmény | 2007.11.10. 18:14 - #30220

Timi!A tanácsot innen kaptam valakitől,amiért bocsi,hogy nem emlékszem rá.Pedig nem volt rég.Sorry!

Én  úgy csináltam,hogy a nyanyát felfuttattam,ahogy szoktam,aztán bele a kenyérsütőbe,az összes belevalóval.Amikor befejezte a dagasztást,kivettem és egyből formázni,bele a jénaiba egy kis vízspricc,tető rá,így a hűtőbe.Aztán éjjel alig aludtam,mert attól féltem,hogy kifolyik vagy összeesik a kenyér.De nem így történt.

Kivettem a hűtőből,kb 3/4 órát pihent,úgy be a kicsit előmelegített sütőbe.A többi ua,mint a többinél.

Én legközelebbis így csinálom.

Remélem,érthető,ha nem,kérdezz.


andrej Előzmény | 2007.11.10. 18:01 - #30219

Bau!A kuglófformám mérete:23 cm az átmérő,a magasság 10 cm, az űrtartalom kb 1,8l.Ennyi víz ment bele.

Mindegyik receptet innen néztem ki,az egyik Edo-é,tegnap,beírta a receptet.

A másikat citromos kuglófnak hívják.Valahol,azthiszem a receptesből.

Ja igen,majd elfelejtettem:valamilyen bevonat vanrajt,de hogy milyen,azt nem tudom.Hétfőn vettem a Kontúrban,799 Ft volt.


Amarillisz Előzmény | 2007.11.10. 17:53 - #30218

Bezsa! lényegében ugyanazt írtuk!Ezek szerint Zalában tényleg ez a divat dödölle ügyben!:))

bezsa Előzmény | 2007.11.10. 17:50 - #30217

Amarillisz nekem a nagymamám szokott dödöllét csinálni, mert én Nagykanizsán születtem és a gyerekkoromat ott töltöttem.

Ja és a dödöllét ős serpenyőben készítette és nem sütőben.


[Későbbi] [30316-30297] [30296-30277] [30276-30257] [30256-30237] [30236-30217] [30216-30197] [30196-30177] [30176-30157] [30156-30137] [30136-30117] [30116-30097] [30096-30077] [30076-30057] [30056-30037] [30036-30017] [30016-29997] [29996-29977] [29976-29957] [29956-29937] [29936-29917] [29916-29897] [29896-29877] [29876-29857] [29856-29837] [29836-29817] [29816-29797] [29796-29777] [29776-29757] [29756-29737] [29736-29717] [29716-29697] [29696-29677] [29676-29657] [29656-29637] [29636-29617] [29616-29597] [29596-29577] [29576-29557] [29556-29537] [29536-29517] [29516-29497] [29496-29477] [29476-29457] [29456-29437] [29436-29417] [29416-29397] [29396-29377] [29376-29357] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

A PlayStation 3 átmeneti fiaskója után a PlayStation 4 ismét sikersztori volt. Ha kíváncsi vagy a történetére, katt ide!    *****    A Bakuten!! az egyik leginkább alulértékelt sportanime. Egyedi, mégis csodálatos alkotásról van szó. Itt olvashatsz róla    *****    A PlayStation 3-ra jelentõsen felborultak az erõviszonyok a konzolpiacon. Ha érdekel a PS3 története, akkor kattints ide    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran! Mese, mese, meskete - ha nem hiszed, nézz bele!    *****    Az Anya, ha mûvész - Beszélgetés Hernádi Judittal és lányával, Tarján Zsófival - 2025.05.08-án 18:00 -Corinthia Budapest    *****    ✨ Egy receptes gyûjtemény, ahol a lélek is helyet kapott – ismerd meg a „Megóvlak” címû írást!    *****    Hímes tojás, nyuszipár, téged vár a Mesetár! Kukkants be hozzánk!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    Nagyon ütõs volt a Nintendo Switch 2 Direct! Elemzést a látottakról pedig itt olvashatsz!    *****    Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG