Mindenki előtt megemelem a kalapom, csak győzzek nyelni :)))
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Szombaton tartja a famliánk egyik nagynénikém 50. szülinapját. Ilyenkor összegyűlünk vagy 40en, és van vigadalom, zenekar, eszemiszom. Mindenki saját sütést visz. Az én feladatom egy "tepsi édes" sütése.
Amit nem szeretnék sütni: vajkrémmel töltött, habosbabos, zserbó, vaniliáskifli, linzer. Ezeket mindig az idősebb generációnk készíti.
Na de akkor mit??? :)) A szempont, jó háziasszony lévén :D az az, hogy egyszerű legyen, gyors legyen, egyúttal olyan is, amit még nem unnak a többiek. A fő szempont persze az, hogy finom és mutatós is legyen.
Kérnék szépen ötleteket, és kipróbált(!) recepteket :)
Kislányok Batkától megkaptam a fordításokat. Most még a fázis képeket fogom hozzá kivagdosni.
Az jutott eszembe, hogy a Bármitbe fogom másolni és az ABC-be Csokis- lesz a besorolása, hogy meg tudjuk különböztetni a többitől. Hátha valaki ki akarja így gyüjteni.
Ez azért nem lesz gyors, de igyekszem, mert uncsim is van.
Moha,Szeva ügyesek vagytok!Nincs időm keresgélni,megkérdezem:Van itt valahol gofri-reci?Vettem 2 db kuglófsütőt,ki kellene próbálnom,desütnöm kell még pizzéscsigát és kenyeret is.Ráadásul megint féj a fejem is.Mentem kenyerezni.
Moha én multkor Bezsa csigáját tekerés után beraktam este a hütöbe reggel kivettem felszeleteltem kelni hagytam,de nem lett jó.Lehet,hogy sokkal tovább kellett volna kelni hagyni,de akkor meg nincs értelme.Reggelire akartam ebédre talán jó lett volna
Bezsa ez a Macikonyhás csigabiga csak egy pici tejet kap,nem lesz olyan,mint a darázsfészek. Ez pont arra elég,hogy nem lesz száraz. Olvastam a receptedhez, amit írtál,a tiéd olyan,mint a bolti leveles tésztás csiga gondolom. Most már muszáj lesz kipróbálnom ezt a tésztát, főleg mert ilyen rácsos tetejű párnákat is szeretnék gyártani. Próbáltad már lefagyasztani a kész tésztát ( az összes hajtogatás után)? Ha így is működne,akkor egy délután munkájával lehetne előre is dolgozni,vagy akár már megtöltve fagyasztani. Végül is a fornetti is így csinálja.
Ez a kenyér Limara nyanyás receptje szerint készült, de lefagyasztottam.
Vagyis a tésztát fagyasztottam. Kiengedett bevagdostam, kicsit kelt és beraktam hideg sütőbe. Ilyen lett. A bevágások nem igazán sikerültek, de nem tudtam pontosan, hogy mikor és mekkorát.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit