E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

Brigitta Előzmény | 2007.11.04. 15:01 - #29797

Sziasztok!

KisTomika,Bundik,gratulálok,nagyon ügyik vagytok!

 

Nálam ma rakott,göngyölt pulykamell volt az ebéd,de sült még Limara új eljárásával a megszokott tk.-s kenyerem,és almás tészta is.

rakott pulyka sütés előtt sütés után.JPG

új-kenyér.JPG almás tészta.JPG

És hurrá,mert Talmácsi Gabi Világbajnok!froehlich316.gif


Limara Előzmény | 2007.11.04. 14:57 - #29796

Sziasztok!
 
Hozom a mai termést.:) Holnap lesz a férjem névnapja, neki sütöttem Sacher tortát:
 
Sacher torta 
 
Már napok óta gondolkodtam egy sütin. Bezsa féle vajas tésztát (kakaós csiga) készítettem. Lereszeltem néhány almát, kinyomtam a levét, egy csomag vaníliás pudinggal felfőztem, tettem hozzá cukrot és fahéjat, ill. a lereszelt almát. A vajastésztát jó vékonyra elnyújtottam, 5 cm-es köröket szaggattam belőle, megkentem tojásfehérjével, tettem a közepébe 1-1 adag almát és beborítottam egy rácsos tésztával. Végül lekentem tojással és a végeredmény egy fornetti kinézetű, finom leveles süti lett.
 
almás hajtogatott   almás hajtogatott
 
A maradék tészta croassannak feltekerve még a hűtőben csücsül.

kisTomika Előzmény | 2007.11.04. 14:33 - #29795

Szia Ildikó!

A méteres kalács eredeti receptje: 4 tojássárgáját 25 dkg porcukorral összekeverünk, ehhez hozzáadunk 1 dl vizet és 1 dl olajat, 25 dkg lisztet, 3/4 sütőport és végül a 4 tojásfehérje habját. Az így kapott tésztár 2 részre osztjuk, az egyik feléhez 2 ek kakaót és 1-1 ek.olajat ill.vizet adunk. Vajazott-lisztezett őzgerincformában sütjük / ha van két formád - egyszerre/ előmelegített sütőben kb. 150 fokon tűpróbáig . Elég hosszú idő míg átsül az olaj miatt, kb. 35-40 perc.

Krémje 20 dkg vaj, 20 dkg porcukorral, 4 ek. sütőrummal habosra keverve. 1 cs. pudingport 1 dl tejben elkeverünk, 2 dl tejet felforralunk 3-5 ek. cukorral, ebbe az előbbit allandó keverés mellett beleöntjük, kihűtjük, hozzáadjuk a vajas-cukros keveréket. A kihűlt tésztát kb. 1,5 cm-es szeletekre vágjuk egyenesen, a színeket váltva megkenjük - és ezért méteres kalács a neve, kb. 1 m. hosszú lesz, ha egyvégtében rakod így egymásmellé a krémmel./  A tetejére csokikrémet öntünk, vagy főzött, vagy gőzön felolvasztott, olajjal kezhetővé tett csokit.

Lehet kétszínű, fél-fél adag pudinggal készíteni és akkor 4 színű a sütid.

Szóval ezt csináltam úgy, hogy a kétszínű tésztát 2 db 24 cm-es kapcsos tortaformában sütöttem ki ,  vágtam összesen 6 felé, töltöttem váltva vaniliás és puncsos töltelékkel előző este, 1 éjszaka a hűtőben összeért, puhult, másnap reggel csak annyi dolgom volt, hogy kinyújtsam a marcipánt és a már előző nap készült, szikkasztott rózsákat, leveleket rárakjam, ja és a gyertyákat. 


ILDIKO Előzmény | 2007.11.04. 13:56 - #29794

BEZSAM!

Alien van a Vendegkonyvbe.


Cristina77 Előzmény | 2007.11.04. 13:28 - #29793

Valaki írta múltkor, hogy kukoricadarára kellne neki recept. Én ma találtam egyet, igaz mikróra van írva, de amit mikróban meg lehet sütni, azt sütőben is.

Kukoricakuglóf

Hozzávalók: 15 dkg margarin, 15 dkg kukoricadara, 20 dkg liszt, 2 tojás, 15 dkg cukor, fél csomag sütőpor, reszelt citromhéj, 5 dkg mazsola

A megpuhított, de nem olvadt margarint, a cukrot, a tojást habosra keverjük. A lisztet és a sütőport elvegyítjük. A habosított masszához keverjük a többi hozzávalót. A megmosott mazsolát lisztben megforgatjuk, és belekeverjük a tésztába. A tésztát belehelyezzük egy kikent kuglófformába, és takarás nélkül sütjük 18 percig 500 W-on. Pihentetési idő 5 perc. A pihentetés után óvatosan kiborítjuk a formából. Porcukorral meghintve vagy csokoládékrémmel tálaljuk.


ILDIKO Előzmény | 2007.11.04. 13:18 - #29792

KISTOMI!

Ugysutotted meg a tesztat mint a piskotatortat es azt /ugy / vagtad 3 fele szinenkent? En meg soha nem probaltam kalacstesztabol tortat kesziteni. Ki is fogom probalni majd. Van kulon recepted vagy a Horvath Ilonkanenie is jo?


ILDIKO Előzmény | 2007.11.04. 13:08 - #29791

BEZSAM!

Nagyon koszonom elore is!!! Majd csak keso du. vagy este kuldom mert a ferjem alszik. O ejjel a computeren el.

"kisTomi "tudod  hogy ez a nev nem illik hozzad? Te NAGYTomi vagy!! Aki ilyen szepeket tud sutogetni. Le a kalappal!!  A "kenyeres "kollegaknak : NAGYON! szepek es bizti finomak ezek a kenyerkek. De megennek 1 kicsit! ANDREJ gratula!! Uj vagy es hogy mennek mar a dolgok nalad. A Kiralyno uzeni hogy kuldjel Neki is. hihi  Ps: a Malevnel dolgozol?

Megyek eszegetni aztan nekidurrantok a vasalasi Himalajaknak.


kisTomika Előzmény | 2007.11.04. 12:59 - #29790

Andrej, Bundik, köszönöm az elismerést.

A torta méteres kalács recijével készült, csak kerek formában sütöttem és mindkét szint 3 felé vágtam, váltva kentem rá a vaniliás és puncsos krémet, a tetejére a fehér marcipánt két sütőpapír közöt nyújtottam - így nem kell cukrozni -, a rózsákat és leveleket előtte való este készítettem el , hogy tudjon szikkadni.


Bundik Előzmény | 2007.11.04. 12:33 - #29789

Kenyértésztából elvett kisebb darab, amit korpával elmorzsolok és megszárítok

bezsa Előzmény | 2007.11.04. 12:30 - #29788

Mindjárt itt lesz uncsim, biztos kevesebbet tudok jönni, de azért igyekszem.

bezsa Előzmény | 2007.11.04. 12:30 - #29787

Andrej szárított nyanya,(kovász).

andrej Előzmény | 2007.11.04. 12:29 - #29786

Bundik!Mi az a morzsoltka?

Bundik Előzmény | 2007.11.04. 12:27 - #29785

gyorsan hozom a képeket, aztán dolgom van
 
Kistomi nagyon szépeket sütöttél! Gratulálok!

andrej Előzmény | 2007.11.04. 12:26 - #29784

Kistomi!Az a torta......megkóstolnám,nagyon!Én meg itt a szűk környezetemben kenyérsütési lázat okozok.Aki látta az új kenyereimet,no meg kóstolta,kéri a recijét.Azért kíváncsi vagyok arra is,hogy hányan sütik meg.Arról esteleg nem tud vki infót,hogy egy kenyér így házilag mennyibe kerül?


bezsa Előzmény | 2007.11.04. 11:46 - #29783

Ildiko kldheted a képeideit. Nagyon szívesen felteszem.

bezsa Előzmény | 2007.11.04. 11:45 - #29782

DSCF0849.jpg kelő kenyér.jpg

torta.jpg torta1.jpg

Hozom kistomi képeit. NAgyon szépeket sütöttél. Gratulálok.


Bundik Előzmény | 2007.11.04. 11:28 - #29781

Sziasztok Pékecskék!
 
Rég jelentkeztem, de azért mindig elolvasom a történéseket, és megcsodálom a sok-sok finomságot.
 
Az utóbbi időben a morzsoltkás kenyeremet tökéletesítgettem. Mostmár fantasztikusan lyukacsos bélzetű kenyereket tudok ezzel a módszerrel sütni.
Eddig a tk-s kenyereim nem lettek olyan jók, mint a fehérek, de ezzel a módszerrel nagyon jól sikerülnek. Ma is készült egy:
Most vettem ki a sütőből, még forró, de alig várom, hogy felvághassam :) Ha lesz rá időm, arról is hozok képet.
 
Ebédre a Píma Konyhából vettem egy receptet. Csirkemellet kiklopfoltam, befúszereztem. Kiolajozott edénybe raktam, paradicsomkarikákat és szalonnát tettem a tetejére, majd egy
kevél húsleveslével felöntve letakarva sütöttem 45 percig, ezután fedő nélkül lepirítottam:
paradicsomos csirkemell
Rizi-bizi lesz mellé.
 
További szép napot kívánok, üdv: Bundik

kisTomika Előzmény | 2007.11.04. 11:11 - #29780

Kedves Bezsa! Köszönöm a segítséget, küldöm a képeket, közben regisztráltam a kép.tár-ban , ok is volt, váromaz emilt, hogy megerősítsem a regisztrációt, de nem jött még, így kérlek segits.

Egy tortát is küldök, ezt 2-án sütöttem a kisunokám akkor volt 2 éves.


Cristina77 Előzmény | 2007.11.04. 11:01 - #29779

Hidvegi, átküldtem a malevos címedre, remélem megkapod :) 

Valaki küldjön már nekem egy kis finomságot, ma nem tudtam sütni. Lehet délután csinálok valami kis töltött kiflit, de még nem tudom.

Megyek Talmának drukkolni :)


ILDIKO Előzmény | 2007.11.04. 10:37 - #29778

Hali ujra!

Lanykak, elkeszitettem eletem elso marcipanos tortajat. Nem is lett olyan rossz "igy "elso nekiugrasra. Most a levagott romos darabjaibol reggelizek. hihihiFinom "I'S "lett. Jol tud ragadni-tapadni a marcipan, pedig jol beporcukroztam. Minden "velot "beleadtam a kinyujtasaba. huuu Most megyek is tovabb "serenykedni "a konyhaba.A romokat takaritani. hihi Aztan ujra maszatolas mert foznom kell.

BEZSAM!

Miota Batka elvan foglalva , tudnek Neked fotokat kuldeni majd es feltudnad rakni ezeket az itteni az oldalon levo keptaramba? Nem tudom van e "bejarasod"igy oda? Az utolso  elkuldott 3 fotot kitudnad venni akkor? Nem kell. A 3 db furcsa gyumi-zoldseg modellek. hihi. Ezeket csak erdekessegkeppen szantam a kertesbe.

SZEVA!

Ha fentleszel: Ti a Marcipanos tortaknak milyen tolteleket hasznaltok vagy toltitek e? Koszi!

Jo sutugetest es fozest!!


[Későbbi] [30317-30298] [30297-30278] [30277-30258] [30257-30238] [30237-30218] [30217-30198] [30197-30178] [30177-30158] [30157-30138] [30137-30118] [30117-30098] [30097-30078] [30077-30058] [30057-30038] [30037-30018] [30017-29998] [29997-29978] [29977-29958] [29957-29938] [29937-29918] [29917-29898] [29897-29878] [29877-29858] [29857-29838] [29837-29818] [29817-29798] [29797-29778] [29777-29758] [29757-29738] [29737-29718] [29717-29698] [29697-29678] [29677-29658] [29657-29638] [29637-29618] [29617-29598] [29597-29578] [29577-29558] [29557-29538] [29537-29518] [29517-29498] [29497-29478] [29477-29458] [29457-29438] [29437-29418] [29417-29398] [29397-29378] [29377-29358] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Szereted az egyedi történeteket? Kíváncsi vagy, hogy mire képes egy hobbi író? Ha igen, nézz be hozzám!    *****    Sziasztok! A Moobius pályázatán elindult két regényem. Kérlek támogass! Bõvebb információt itt olvashatsz. Katt rám.    *****    Sziasztok! A Moobius pályázatán elindult két regényem. Kérlek támogass! Bõvebb információt itt olvashatsz. Katt rám.    *****    Debrecen Nagyerdõaljai, 150m2-es alapterületû, egyszintes, 300m2-es telken, sok parkolós családiház eladó 06209911123    *****    RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    Lakatos munka- Épületlakatos munka- Haidekker kerítés - Haidekker kapu- Teraszkorlát- Lakatos munka szerelés- Hullámrács    *****    Itachi Shinden második fejezet!! - ÚJ FEJEZET - Felkerült a könyv második harmada!! Konoha.hu - KATT!! KATT! KATT!! KATT    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Kedves Csokoládé kedvelõk! Segítségeteket kérném a kérdõívem kitöltéséhez! Témája a CSOKOLÁDÉ MÁRKÁK! Köszön    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    Aki szörnyekkel küzd, vigyázzon, nehogy belõle is szörny váljék. S ha hosszasan tekintesz egy örvénybe, az örvény vissza    *****    Rose Harbor, ahol a tenger suttog és a múlt sosem tûnik el teljesen. - FRPG - csatlakozz közénk te is :)    *****    Egy kikötõ, ahol minden hullám egy új kezdetet ígér. Rose Harbor, több mint egy város, egy világ a világ mögött.    *****    Rose Harbor – kisvárosi báj, nagy titkokkal - légy részese te is ennek a kalandnak :) - FRPG    *****    Óceán, erdõ, csillagfény – minden ösvény Rose Harborba vezet - aktív FRPG közösség