Bezsa nekem is Nelly járt a fejemben,de látom írta,hogy jól sikerültek a csigák. Nekem ez a tejszelet nem igazán jött be,a családnak ízlett. Én Bau útmutatásait is figyelembe vettem, a tészta puha volt,de ízre ennek semmi köze az eredetihez. Megcsináltam Limara vajas piskótáját mézesfűszerrel turbózva,abba tettem a krémet,jobb volt egy fokkal,de nem az igazi.
Nellykém ezer bocsánat,de félrevezettelek,mert a kakóscsiga receptet a Macikonyha oldaláról vettem,ma találtam meg a cetlit,amire írtam.
Örülök,hogy jól éreztétek magatokat! Jó,hogy ilyen híreket hallunk felőled. Izgalmasan hangzik ez az újfajta hot dog kifli,ha tudsz tegyél fel képet róla!
Jajj de orulok hogy jelentkeztel! Latom jol ereztetek magatok Sarvaron. Mi is voltunk reeegebben 2x. Azota biztos jol kiepitettek.Voltatok mashol is ? Varosnezes stb, v. kornyek??
Már kedden hazajöttünk Sárvárról, de egyszerűen nem jutottam hozzá, hogy jelentkezzem a hírekkel.
Nagyon jól éreztük magunkat most is. Egy teljesen új, nagyon modern szállodában voltunk, a termálfürdővel közvetlen összeköttetésben. A fürdőnek a gyógyvizes medencéken kívül egy élménymedencéje is van, hát ez nekünk valóban nagy élmény volt, ugyanis most próbáltunk ki ilyet először. Folyamatosan bugyborgott, forrongott, zubogott vagy sodródott a víz valahol, mi pedig mentünk az események után. Rengeteget fürödtünk ebben a 2-3 napban.
Most még egy ilyen meghívásunk van, ez 2 hét múlva esedékes és Hévízre fogunk menni. Remélem ez is hasonlóan sikerül majd, mint az előző kettő.
Ma nekiálltam egy kicsit sütögetni. Egy kis darabka ősöreg nyanyusom volt, ebből gyorsított eljárással, kb. 5-6 óra alatt csináltam egy frisset. Most ezzel készül egy adag hamburger zsömlém és kifli tésztából egy olyan péksüti, ami hot-dog-nak jó. Nem kifliforma lesz, hanem tulajdonképpen egy-egy félbehajtott lap, ami reményeim szerint úgy nyílik majd ki, hogy a rést továbbvágva pont bele lehet majd tenni egy virslit és a többi hozzávalót. Remélem a terveim szerint sikerül majd.
További szép napot kívánok mindenkinek, üdv, Margit
Limara örülök a hírnek már aggodtam. Ép azon gondolkodtam, hogy holnap sütök egy adagot már csak azért is, hogy a tapasztalatokat le tudjam irni, meg hát szereti a család.
Sajnos nem ismerem a gépedet, de alapból kevésnek tartom a 45 perc sütést, általában 1 órán át sütik a gépek a kenyeret. A teteje világosabb szokott maradni, ezért egy nagy összehajtogatott abrosszal szoktuk letakarni a gépet már a kelesztés alatt is, majd sütéskor úgy igazítani, hogy az ablak takarva maradjon, de a szellőzők szabadon legyenek.
Nem hiszem, hogy Te rontottál el valamit. Sajnos előfordulhat, hogy hibás a gép.
Az én gépem csak sötétre állítva süt szépen (normál idő alatt). DE! Az Apukám 3x vitte vissza a gépét annó, hogy nem sül át a kenyér. 3x állítottak rajta, de nem lett jobb! Arra nem emlékszem, hogy milyen tipus volt, de tuti nem Moulinex. Lehet, hogy tényleg hibás, de majd a többiek, akik jobban értenek hozzá biztos okosabbat mondanak.
Teljesen új vagyok itt, abszolut kezdő kenyérsütő és a segítségetekre lenne szükségem. Ez az utolsó próbálkozásom mielőtt visszaviszem a tegnap vásárolt kenyérsütőgépemet. :(
Tegnap vettünk egy Moulinex OW200030-as kenyérsütőt. Elsősorban azért ezt választottam, mert ebben lehet fél kilós kenyeret is sütni. Két felnőttre és egy egyévesre sütnék kenyeret.
Az próba kenyerem egy 750 grammos fehér kenyér volt. Az 1-es (fehérkenyeres) programot állítottam be, a színállítás "közepes" volt. Amikor vége volt a programnak kivettem a kenyeret. A teteje teljesen fehér volt, az oldala egy egész kicsit barna. Még 20 percre visszatettem sülni. Így teljesen átsült, finom volt, szép lett a belseje. A teteje még mindig fehér volt.
Második próbálkozásom egy hasonló fehérkenyér volt némi len és szezámmaggal dúsítva.Az eredmény ugyanaz: A program időtartama alatt nem sült meg, plusz húsz perctől átsült ugyan, de a teteje színtelen maradt. Pedig most már sötét árnyalatot választottam.
Különben a gép programtól és kenyérmérettől függően 45-55 percig süt. Erre kell még 20 percet ráhúznom, hogy tényleg megsüljön a kenyér.
Van valami ötletetek, hogy mit ronthattam el? Vagy tényleg a géppel van a gond?
Vogii! Nem is olyan rossz!!! A családom már vevő rá!! A fiam is megdicsérte a képedet! Láttad volna kuglófomat! Belesült az edény füle, így lefejezte kiszedéskor és ettől romos lett, mint én!!! Legközelebb biztos jobb lesz!
Bezsa! Mégegyszer köszi a mentőötletet, a pudingosat! Nézd/nézzétek mi lett belőle:
Tudom, ez nem olyan remekmű, mit amiket ti süttök, de nekem ez épp elég. És ráadásul mindenkinek ízlett. Ráadásul olyan nekem való rém egyszerű, összedobós. A mogyikrémtől, azt hitték, hogy karamell krémes, bár kicsit tényleg olyan volt. (Bezsa, végül a vanília puding mellett döntöttem.)
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit