Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.
További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit
Most még friss, meleg, s azért ilyen sok, hogy mindenkinek jusson legalább egy darab.
Ezek azért nem olyan szépen mint Ancsié, de nagyon finom. Ancsi! nálatok mindig és azonnal elfogy ? - mert ez olyan sok lett, hogy nem tudom mit csináljak vele. Szerintem zacskózom és mennek a fagysztóba,. mert a hétvégére sem fog elfogyni.
Nekem is csak akkor sikerül ilyen szépen felvágni a csokis sütiket ha a csoki nem tul kemény és nem vastag a réteg. Ha hűtőből veszem ki akkor nekem is törik, reped és ha nagyon vastagra sikerül.
Bellus én ezt a Bocit sütöm már évek óta, azt sem tudom pontosan honnét származik, már nagyon régen lementettem:
Boci szelet
Hozzávalók:
11 evőkanál kristálycukor,
11 evőkanál étolaj,
15 evőkanál tej,
15 evőkanál liszt,
2 evőkanál kakaópor,
4 tojás,
1 csomag sütőpor
Elkészítés:
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalókat. A legvégén a habbá vert tojásfehérjét. Zsírozott, lisztezett közepes nagyságú tepsibe tesszük. Fél kg túrót elkeverünk 4 evőkanál grízzel, egy egész tojással 20 dkg kristálycukorral és 1 csomag vaníliás cukorral. Kiskanállal gombócokban a tepsiben lévő tésztára rakjuk. Ami természetesen belesüllyed, és sütés után − ha kihűlt − felvágva tarka lesz, mint a boci.
Hú de finom, látszik rajta! Yldyco, ennek a sportszeletnek talán még én is bedőlök!!!!
A másik ami nagyon megkísértett az a te bociszeleted, Iza, nagyon de nagyon guszták, hol találom? Iza, te úgy tálalsz mint az éttermekben. Viszont nem értettem a baracklekvárt a sajtos valamihez...
Azután Ancsi sütései, lányok én nem tudom hogy lehet ilyen szépen vágni a csokis dolgokat mert nálam mind ragad, sosem lesz ilyen mintha lézerrel vágtátok volna. Yldyco sportszelete detto.
Atyáááám! Ez tényleg nagyon egyszerü recept. Azt hiszem hétvégére elkészítem. Nem merem hétköznap, mert akkor csak ketten vagyunk, s félek, hogy be is nyomjuk az egészet. Majd a gyerekek "besegítenek" hétvégén. Mégegyszer köszi.
Yldyco ! A sportszeletre nem emlékeztem, de a FELSZÓLÍTÁS: VIGYÁZAT NAGYON-NAGYON finom! na ez azonnal beugrott :)
Köszönöm, hogy újra betetted. Akkor meg is néztem, csak a másik gépre -ami azóta megdöglött- mentettem le. S egyébként is sokminden kimaradt az életemből a tavalyi évben, na de majd most............ Akkorát kordult a gyomrom a szeletek láttán.
Bellus ez a maradékösszehozás és hasznositás nálunk már őshonos, merthogy semmit sem dobunk ki elv alapján. Éppen ma is ilyenből készült az ebédünk és degeszre ettül magunkat.
Fotókkal nem tűzdelmém itt tele a süssünket, de ITT megtaláljátok fázisfotókkal együtt, hogy a hat fős család milyen fincsi kaját ebédelt.
---------------------------
Nagyon szépeket sütöttetek. Bellus gyönyörű a boci szeleted, és hát Ancsi sportszelete se kutya !!! --- receptet lezetne kapni erről :)
Bevallom én már sok helyen olvastam és sok-sok fajta sport szeletet, de mégis jó lenne egy hihető, ehető, csudijó recept olyamtól. aki már többször sütötte.
Igérem, hogy addig pihiztetem a térdem, amíg a recept ideér :))))
Köszi szépen Ugye milyen egyszerü és nagyszerü süti a sportszelet? Nálunk mindenki kedvence. Most egy kissé megzuttyant a rumos üveg csupán véletlen volt Jóóóóóóóóóóóóó rumos lett, de nagyon fincsi.
Na azért nem rugtunk be tőle.
Iza!
Ez a maradékos dolog nagyon jó ötlet. Na és a boci szeleted csuda jól néz ki.
Lányok, nagyon gusztákat süttök. Meglepő , hogy a térdesek a legszorgalmasabbak. Csatlakozom én is egykis boci szeletet próbáltam .Most sütöttem először , fincsi lett.
Lányok ! Tegnapelőtt Tandy kért egy ötletet maradék hasznosításra. Arra a gondolatra jutottam , hogy szerintem mindenkinek megvannak a módszerei erre , hiszen senki nem szereti kidobálni az ételt és nehéz pont annyit készíteni hogy elfogyjon. Jó lenne ha ezentúl az ilyen alkotásokat is feltennétek , vagy ide , vagy a mit főzzekbe , attól függ milyen féle ételről van szó. Jó magam 25 dkg szikkadt fehér kenyérrel találtam magam szemben , mivel a fehéret férjem egyedül eszi. A saját sütésemet meg pláne nem dobom ki , a zsemlyemorzsa darálásra alkalmas kis gépem meg a múlt héten megadta magát. Így hát feldaraboltam kb 2x2 cm-es kockákra a kenyeret beáztattam 4 dl tejben felvert 2 egyész tojásba .(Nyilván attól függ a folyadék mennyire szikkadt a kenyér.) 30 cm póréhagymát , 20 cm csípős kolbászt , 10 dkg bacon szalonnát összepírítottam , egy tömlős krémsajtot belenyomtam , mindezt összekevertem az áztatott kenyérrel . Egy kivajazott tűzálló tálban ellapogattam és sajtot reszeltem rá. Ez a mi étvágyunkhoz mérve 5 adag lett és így nézett ki.
Hű de szép tortát sütöttél, nagyon klassz, csorog a nyálam annyira kívánom
Bezsa!
Az a kenyér valami mesésre sikerült. Én ma csigucit sütöttem tejfölös-sonkás-sajtos. Meg édesnek egy kis sportszelet készült. Ma megjön a lányom és átküldjük Yldynek hogy legyen olyan drága és dobja fel. A sportszeletet biztosan ismeritek, a világ legegyszerübb sütije, a csiga biga is fincsi lett. Bár még egy pici sót elbírt volna de azt hittem a sonkától nagyon sós lesz. Legközelebb több sót teszek bele. Hát ennyire telt ma, többet nem tudtam toporogni a konyhában. Én még nem tudok ám ügetni, de majd az az idő is eljön.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit