Emes ez nem édesség, hanem húsétel, de ha még így nem próbáltad a birset, akkor ez neked való. Én sütöttem már hús mellett tepsiben, nagyon finom. Az első adag birsalmasajtom már száraz, nemsokára csinálom a következőt. Nálunk mindenki szereti.
Szia Andrej! Nem, ez a kenyér a tegnap esti művem..Ma csak ebédet főztünk..Holnap viszont dupla sütés lesz, mamusszal Rákóci túróst sütünk, és utána nekem kéne valami extrán csokis sütit alkotni, mert jön haza Gombóc Artúr a manóval és neki szeretnék kedvezni..Ezért most a netet bújom..Eközben találtam Emesnek a birses recit is..És Nálatok mi lesz holnap?
Lányok, ma megint csudás dolgokat látok itt!! Nelly, Bau Emes, Zitti, Brigi
Edo, Andrej, sajnálom..Én "szerencsésebb vagyok" én nagyszülőket vesztettem, ami szintén fáj, de azt hiszem nem hasonlítható a ti fájdalmatokhoz..
Emes, találtam neked egy recit a Mindmegettén, nem tűnik túl bonyolultnak, ide másolom:
Crumble – almával és birssel Hozzávalók 6 személyre: 15 dkg liszt 50 dkg alma 50 dkg birs 13 dkg vaj 12 dkg barna cukor csipet só Elkészítése: Az almát és a birset meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, felkockázzuk. 4 dkg vajjal és 4 dkg barna cukorral 15 percig pároljuk. Közben egy tálban villával összekeverjük a maradék cukrot, a lisztet, 8 dkg lágy vajat és egy csipet sót: morzsálékony tésztát kapunk. Egy sütőformát vagy jénai edényt kikenünk a maradék vajjal, egyenletesen elosztjuk benne az almás-birses keveréket, végül rámorzsoljuk a tésztát. Előmelegített sütőben 210 fokon kb. 30 percig sütjük. Melegen tálaljuk. (Vaníliafagyit vagy tejszínt is kínálhatunk hozzá…)
Meghoztam a tegnapi aktív nyanyás késleltetett kenyér képét..Jelentem ma edére ettünk belőle és kívül belül rendben van!!
Lányok/fiúk! Nem tud valaki valami jó kis birsalmás receptet? De ne legyen bonyolult!!! Mert én nem vagyok jó a díszes, szép, pepecselős sütikben! Csak olyan összedobálós kéne! Az egész neten csak 1 birses muffin van. Előre is köszi!
Tudjátok lányok,szerintem mindenkinek megvan a maga keresztje.Edo,borzasztó lehet egy anyukát elveszteni,még belegondolni is.......Az enyémnek 5 éve diagnosztizáltak mellrákot,de hála Istennek,meggyógyult.Az idén 62 éves.én viszont egy kisbabát vesztettem el.10-én lenne 12 éves.
Sziasztok Pékecskék!
A mai napra:
Ady Endre:
HALOTTAK NAPJÁN
Halottja van mindannyiunknak,
Hisz percről-percre temetünk,
Vesztett remény mindenik percünk
És gyászmenet az életünk.
Sírhantolunk, gyászolunk mindig,
Temetkező szolgák vagyunk!
-- Dobjuk el a tettető álcát:
Ma gyásznap van, ma sírhatunk!
Annyi nyomor, annyi szenny, vétek
Undorít meg e sárgolyón...
Hulló levélt hányszor feledtet
A megváltó, a gyilkos ón!...
Óh, hányszor kell a sírra néznünk,
Hogy vigasztaljuk önmagunk --
-- Dobjuk el a tettető álcát:
Ma ünnep van, ma sírhatunk!...
1899 november 1
Én ma kiflit sütöttem Limara új módszerével. A nyanyám tk. volt, mert az előző kenyeremből csíptem le. Nagyon fincsi ropogós héjú, pihe-puha lett, majd elszáll.
Ne állj meg sírva nyughelyem elött, ne hidd hogy alszom, hisz ott sem vagyok. A halkan fúvó szellőben találsz meg, és a hóban, mely gyémántként ragyog. Vagyok a napfény érett búzatáblán, őszi eső, mely gyöngéden alászáll.
Ha kora reggel egyszer arra ébredsz, hogy madárraj száll arra szárnysuhogva, ha szíved csendes éjben engem érez, én sugárzom rád, csillagként ragyogva.
Ne állj hát sírva nyughelyem elött! Emlékezz rám, és a halál nem vesz rajtam erőt!Greg Schneider
Én is úgy látom, hogy nagy a csend ma. De ez így jó! Mi is oda voltunk 120-130 km-re a temetőbe, itthon meg estefelé megyünk Apuhoz, hogy a hangulat is meglegyen. Én így szeretem.
Ma sütöttem egy Limara új kenyerét az új kihúzható formában. Nagyon szép lett, de remélem belül is jó lesz, mert...: Reggel felébresztettem a nyanyát, és aztán be is dagasztottam, és mivel mentünk messzire, ezért be akartam rakni a hűtőbe, hogy mikor hazaérünk kicsit melegedjen, és sütöm délután. Hát jól elfelejtettem berakni. Már Békéscsabán jártunk, mikor eszembe jutott! És hát nagyon megijedtem. Hazatelefonáltam a zembernek, de ő éppen a tetőn volt, és közölte, hogy most nem tud lemenni, mert örül, hogy még fönn van! De ha lemegy akkor berakja a hűtőbe. Hát így is lett. Mikor hazaértünk már szép volt, így rögtön be is vágtam a sütőbe. De én szabadon sütöttem, nem borítottam le semmivel. Hátha így ropogósabb, vastagabb lesz a héja. Csak néha jól bespricceltem a sütőbe. De elég gyorsan megsült/pirosodott. Remélem belül is átsült rendesen. Mostanra már cserepek, vagy inkább palák vannak rajta.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit