Latom ma mindenki eleg foglalt,mi csak este megyunk a temetobe.Ma elkeszitettem en is a csirkemell tortat,nagyon finom lett,de legkozelebb jobban fuszerezem.
Tegnap este megérkeztek vendégeink, egyik tesóm gyerekei, kérték, hogy Margitka kiflijét süssem meg, már szépen kelegetnek a tepsin. Holnapra egy magos tk.kenyeret tervezünk : - )
Gratulálok Mindenkinek, nagyon szép dolgokat látok itt megint!!!!
Csak egy gyors bejelentkezés erejéig..Jelentem finisébe ért a késleltetett kenyerem, még pár perc és kiveszem a sütőből..Ígéretesen néz ki, remélem belül is rendben lesz..Képeket holnap hozok, és Brigi kedvéért az időpontokat is szorgosan jegyzeteltem!!!
Szép álmokat Mindenkinek!!!
köszi Móni a tanácsokat az új formához! És mennyi adag fér bele, és melyik méretre nyitod ki?
Timi, én sem sütök olyan régóta kenyeret, és bizony számos alkalommal bizonytalan vagyok a tésztáját illetően. Nekem Limara tanácsai sokat segítettek Ha pontosan a reci szerint jársz el, érdemes 1-2 kanál vizet vissza tartani, hogy ne legyen túl légy a tészta. Fontos a formázás, ez még nekem sem sikerül mindig úgy ahogy szeretném... Úgy is lehet, hogy négyzetté nyomkodo utána jobbról és balról behajtod egy kicsit a közepéig és jól lenyomkodod, és utána tekered fel kenyér formává. valamint mikor beleteszem a jénaiba akkor oldalról ki szoktam támasztani egy keskeny pohárral ami megtartja az oldalát, és ha megkelt akkor elveszem a támasztékot és középre húzom a tésztát. Ezekre nem én jöttem rá, ezek mind Limara tanácsai voltak amit megfogadtam. Nézd meg esetleg a videót Limara formázásáról.
Jó éjt mindenkinek kicsi fiamat viszem szunyókálni!
Móni, nekem az első kelesztésnél szépen feljön a tészta. A jénai már csak félig van vele, pedig a többiek szokták írni, hogy tele van a jénai. Aztán sütéskor már szinte nem mozdul sehová. Az az érdekes, hogy az íze jó. Meg is szoktuk enni. De messze áll az igazi szép, jó kenyértől. Még kísérletezgetenem kell.
Nálam úgy volt régebben, hogy megkelt a kenyér, beraktam a sütőbe és szépen szétterült. 2-szer sütöttem viszonylag magasabb kenyeret, amikor keményebbre dagasztottam. De nekem akkor túl sűrűnek tűnt a bele.
Nekem mindíg is kicsit lágyabb a tésztám, ezért sütöttem állandóan lapos kenyereket. Ne gondolj itt nagyon lágyra,csak picit lágyabbra. De kifejezetten jobb, sokkal jobb a kenyér állaga. Szinte lukacsos. Én ennél a formánál fogok maradni. Ma is tönkölyöst csináltam. 90 dkg-os kenyér sült a 28 cm-es méretben.
Zitti, gyönyörű a kenyered! Én még mindig a lapos kenyér kategóriánál tartok. Azt hiszem a sok kelés közben valahol túlkel, és mire a sütőbe kerül kimegy belőle a "szufla".
Te ezek szerint már rájöttél a titok nyitjára. Írnál a tapasztalataidról?
Ha kenyeret sütök benne, akkor sütőpapírral bélelem, ha kalácsot sütök benne, akkor kikenem. Én csak leborítom a jénai tetejével. De csak akkor lehet, ha a legkissebbre van állítva. Nem ér le az aljáig, de nem baj. Azért szeretem, mert lágyabbra is hagyhatom a tésztát, tartja szépen a forma. Annyira jó kenyereket sütök azóta.
Nagyon sok szépség,finomság született a mai nap is. Mindenkinek dícséret jár érte! Én csak egy kis kenyérkét hoztam a férjemnek sütöttem legyen neki pár napig, mert én a gyerekekkel utazok a nagyszülőkhöz.
Lányok sikerült vennem kenyérformát a Lidl-ben. Ki kell kenni valamivel mielőtt belerakom a tésztát kenyeret vagy kalácsot? Könnyen kijön a sülés után? Nekem a forma nem fér bele a Jénaimba, hogy süssem benne a kenyeret. Minden tanácsot szívesen veszek!
Bezsa beírtam az almás süti receptjét a receptesbe és arra kérnélek, hogy a Mit főzzekből a képet tedd légyszíves a recept alá. Megpróbáltam én is az előbb és kidobott minden irományomat.
Amarillisz, köszönöm De a te stollened is nagyon gusztusos. Most ennyihez volt kedvem, tudod elméletileg 4 napos hétvége lesz A pogiból fagyasztok majd le kicsit, és lehet a sütit is megpróbálom. Lenne akkor máskor is 1-2 szelet édesség. Kenyeret meg muszáj volt sütni. Le is fáradtam rendesen, de már holnapra is előre dolgoztam. Van a fagyasztóban pörköltem, abból lesz gulyásleves. A csipetkét már megcsináltam, itt szikkadozik mellettem. Azon kívül rántott májat és pipit terveztem egy kis krumplirürcsivel. Vagy 3 napig nem nagyon kell akkor főznöm, lehet pihenni is.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit