Hozom a kenyeremet, jó öreg (8 napos) nyanyával készül Limara új recije szerint. Külónbség: 25 dkg nyanya van benne, vaj helyett olaj, nincs benne buri pehely, van benne 2 ek tejsavópor. Nem volt ideje kihúlni, mert kellett az ebédhez.
Az az igazság,hogy én későn fekszem,és kb. 11 óra körül keverem be,reggel pedig azonnal nekiállok,ahogy felkelek. Így kb 7-8 óra az ébredési ideje,de szépen pezseg még olyankor!
ma részeges fűszeres csirke volt a menű, fóliában sült burgonyával. (húsleves) de mire kisült, pedig szép piros-ropogós lett, nem tudtam már lefényképezni. (éhesek voltunk, elfelejtettem)
Bezsa várlak, nem sürgetni akarlak, de nem nagyon tárolhatom ott a dolgokat.
Köszönöm mindenkinek a dicséretet én is csak dicsérni tudok mindenkit. Most a sütiekkel egy kicsit leálltam, ha nem jönnek a gyerekek, akkor nem sütök, mert olyan keveset mozgunk és nem akarok "terülni".
Bau köszi a rövidített tanácsot, nekem is olyan kb. 4 óra amig elkészül. De mivel én 7-8 órakkor állok neki, igy éjszakába nyúlik.
A roszlisztes kenyerem - amit a két kép is mutat- nem igen cserepesedik be. Finom puha belül, de kicsit lapos és nem cserepes és a héja is puhább.
Bezsa! Akkor most ígéretedhez híven, tessék egyet a számba nyomni! De én lekvárosat kérek, mert 1: azt nagyon szeretem, 2: a fahéjat viszont nem, pedig milyen jól hangzik az a töltelék!
Sziasztok!Ma megcsináltam a Szokimoki féle csirkemell tortát.Nagyon finom lett!Igaz,kicsit vátoztattam rajta.Nem csirke,hanem pulyka mellből,és nem kerek tálban,hanem egy kis szögletes tepsiben.Vagy nagyon kicsi,vagy nagyon nagy tálam van.Apa szerint túlbonyolítom a dolgot,mert torta is van szögletes.Ja,amikor a fóliát levettem róla,még egy kevés sajtot reszeltem rá és picit visszadugtam a sütőbe.Mindenesetre nagyon ízlett a családnak!Örülök,hogy megcsináltam!Kicsit később megmutatom.
No kész a buktám.Ahány darab annyi méret, nagyon lágy volt a tészta. Margitka kalácscipócska tésztáját csináltam hozzá.
Fele baracklekváros, a másik felébe pedig.
Egy tejszínízű pudingot felfőztem 3 dl almalével és 4 dkg cukorral és belereszeltem 2 almát és kb 6 dkg diót is daraboltam bele és egy kis fahéj ment még bele.
Nelly! Nagyon szép a te kenyérkéd is! Nem mérted le véletlen? Olyan nagynak látom az enyémhez képest. Az enyém 1,027 kg.
Kartika! A te műved is guszta!
Tudom lányok, hogy a jó kenyérnek az ára az idő, de 6 óra azért nagyon sok. Képzeljétek! Káposzta volt ebédre, és hát a kenyér az még csak a sütőben sem volt. Le lettem "szidva", hogy most akkor mit eszünk a kápihoz? És hát menni kellett a boltba, nem volt mese!
Lányok! Egy kis segítség a hosszú kenyérsütési idő lerövidítésére!
Én mindíg este keverem be (felélesztem a nyanyát).Nyanya összevág,kicsi élesztő hozzáad,2 dl langyos víz szintén,cukor egy csipet,aszkorbin szintén,és 4-5 kanálnyi liszt,hogy jó sűrű masszát kapjak! Összekeverem,és letakarva a konyhaasztalon reggelig kelesztem. Reggel csak zsupsz bele a dagasztóba,hozzáadom a többi anyagot,és dagasztom.20 perc dag,20 perc kel.átgyúrom,15 perc pihi,formázom,és másfél óra újabb kelesztés+ az egy órányi sütés.Ez durván 3 és fél óra..
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit