Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.
További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit
Bellus én ezt a Bocit sütöm már évek óta, azt sem tudom pontosan honnét származik, már nagyon régen lementettem:
Boci szelet
Hozzávalók:
11 evőkanál kristálycukor,
11 evőkanál étolaj,
15 evőkanál tej,
15 evőkanál liszt,
2 evőkanál kakaópor,
4 tojás,
1 csomag sütőpor
Elkészítés:
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalókat. A legvégén a habbá vert tojásfehérjét. Zsírozott, lisztezett közepes nagyságú tepsibe tesszük. Fél kg túrót elkeverünk 4 evőkanál grízzel, egy egész tojással 20 dkg kristálycukorral és 1 csomag vaníliás cukorral. Kiskanállal gombócokban a tepsiben lévő tésztára rakjuk. Ami természetesen belesüllyed, és sütés után − ha kihűlt − felvágva tarka lesz, mint a boci.
ILDIKO, semmi baj, nem a köszönetre volt szükségem, hanem mostanában olyan sok a beírás, hogy hamar lefut amit betesz az ember és attól féltem, hogy nem láttad. A kenyérrel kapcsolatban ne törd a fejed, ha többet sütnék már kialakult volna nekem is, hogy mit hogy kell. Elég baj az, hogy itt sok nagyon finom kenyér van a boltban és nincs ami lökő erőt adjon az embernek. Szóval ejtjük a témát.
Az emlékezőtehetséggel kapcsolatban nekem az a tapasztalatom, hogy pár évvel a nyugdíjazás előtt már nem bírtam a stresszt, idegesített ha két-három dolgot kellett egyszerre csinálni és plusz még a telefon is megszólalt. Mióta nyugdíjban vagyok (itt 64 év), óriási javulás. Nem mondom, hogy nem felejtek el semmit, de nem hagyatkozom a fejemre, hanem felírom pl hogy mit kell venni vagy hova kell menni és nem idegeskedem, szép életem van. Neked is el fog ez jönni.
Végig olvasgattam, és nézegettem a munkákat! Nagyon-nagyon ügyesek vagytok kislányok! Bizony érdemes ide benézni, mert sok ötletet találhatunk a gyors és finom sütik elkészítéséhez. Ancsinak az összes recijét megskubiztam...... Köszönöm. Majd próbálgatok belőle egy-egy hétvégén.... Csak így tovább ügyes kezű szorgoskák!!!!
ZSUZSAM, elnezest hogy elfelejtettem megkoszonni az atszamitas tablazatot! Lattam en es orulok is neki de tuuul hosszura sikeredett a tegnapi napom.A munka utan meg tobboranyi targyalas es vitara kellett hogy menjek a "haziurhoz". Ez olyan mint az otthoni IKV van-volt "" Ok adjak ki berbe a hazat ahol lakunk es egy reszet renovalni a masikat bontani akarjak....stb.Tuuul hossszu....
Kozben boszen kerestem a kenyerek recijeit ami egyresze ki van printelve a tobbit itt talalsz meg....Ugy szegyenlem magam hogy nemtudok pontosan segiteni mert akkor meg "kiserleti "stadiumban voltam, NET cimet nemraktam de sztem senki sem tette a kiprint. recijehez es az en szurkeszamar agyam mar reg elfelejtette mert nem lettem igazi jo pek a kenyerkeknel. En maradtam "kavancolo "csak. Ha tortakbol is kerdeznetek a regiekbol a fotorol Hogy is van a recije? A csuda sem tudja mar mert regen keszultek es sokszor kombinalok kulonbozo receptekbol hogy 1 torta v. suti osszejojjon. Mostanaban egyebbkent egyre inkabb gondjaim vannak a memoriammal. Nem viccelek! Nem tudom hogy ezt a sok stressz okozza vagy ez a hajtott elet. Ha vegre szabadnapos vagyok is, nem erzem magam biztonsagba, mert a kovetkezo nap Planningjere kell mar gondolnom es szerveznem mikozben itthon a kezem jar. Jol megfogalmaztam, mi?! Hajtas lett ez az egesz elet , s ezert sutok kevesebbet es ezert is vagyok itt ritkabban. No, megyek is mert ujra robot. No, szoval kimentettem a mertekegyseg tablazatot. NAGYON koszonom!!
Viki, igen, a 3. kép a jó! Köszönöm! (Én rendesen látom a képet...)
ILDIKO, neked is köszönöm, hogy ilyen gyorsan válaszolsz! Nem baj, ha nem tudod pontosan melyik volt, majd próbálkozom. A fele-fele arányt soknak tartom mert annyi rozsliszttől nem nő meg ilyen szépen a kenyér. Kovászporról eddig nem is hallottam, én is magam csináltam amikor csináltam. Nem tudom eléggé letekertél-e, hogy lásd hogy betettem egy csomó mértékegységet, csésze, kanál... miből mennyi, hány gramm.
ZSUZSAM, sztem ez lehetett a reci.Tudod, olyan regen keszitettem es a csuda sem tudja pontosan melyik reci is volt. En ha rozskenyerrol volt szo legtobbszor KENYERKE recijet probaltam ki.EZ nem az ove de ezt is keszitettem.
Lengyel rozskenyér! 225g rozsliszt 225g kenyérliszt nagy mérő örőlt kömény 2kk só 20g élesztő 140ml tej 140ml víz 1kk méz késhegyni aszkorbinsav ezek nagy mérő sikér saját nagy mérő kovász por találmányok hozzá gép normál progi,közepes szín kisebb méret,csipogásnál:naprafprgó,tök mag,lenmag 2mérő hozzá adni,dagasztás végén tejfölel bekentem szezámmaggal megszortam Probáld meg ezt finom!
Kovaszport itt nem kapsz en mindig friss sajatkeszitesu kovasszal dolgozok.Rozskovasz vagy sima kovasz.
ZSUZSIM, tenyleg NE haragudj de nemtudok pontosan visszaemlekezni melyik kenyerreci szerint keszultek.Ezert mondom itt mindenkinek "Annyi jo receptunk van itt fent kategorizalva, tessekmar ujra felfedezni magunkat.Annak idejen amikor kimasoltam a recepteket sokszor elfelejtettem a szerzot is melle irni illetve a feltett fotokhoz IS jo lett volna ez. Latod mint most is.Ha megtalalom felteszem neked!!!!!!!
Nem tudom, hogy Zsuzsa fotója mit ábrázolna, de azt már megfejtettrem, hogy mitől homályos. A méretét -még annak idején én mondtam neki-, hogy 400-ra állitsa. Az jó is, csak éppen nem a kenyér fotója jött elő.
Megtaláltam: Hagymás, magos, rozskenyér ....
ILDIKÓÓÓÓÓÓÓ Ennek a kenyérnek a receptjét kéri a ZSUZSA !
Jól látod, hogy nem látsz semmit mert én is csak homályos foltokat látok, pedig már az ókulámat is megtöröltem de ugyis homály van nálam is. Azt hittem hogy már nem is látok, mert ma tényleg nem látok a pipától
ILDIKO, a kenyér amelyik a legeslegeslegeslegjobban tetszett az a rozsos-hagymás-magos és a rozsliszt benne nekem a főérték. úgy de úgy beleharapnék!!!
Ime a sztárfotó:
Szeretném tudni, hogy milyen arányban van keverve mivel és mi a reci persze. A sör az egy plusz, nekem is nagyon bevált, legszebb kenyerem sütöttem vele.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit