E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

moldvanm Előzmény | 2007.10.27. 07:26 - #29217

Andrej!

Ütsz egy entert. Nyúlból szerintem pörkölt a legfinomabb, máshogy nem igazán esszük, így is elég ritkán.


andrej Előzmény | 2007.10.27. 07:15 - #29216

Hogy lehet receptírásnál új sort kezdeni?SOS

andrej Előzmény | 2007.10.27. 07:03 - #29215

Lányok!Nincs receptetek nyúlról?Tegnap kaptam egyet.

masala Előzmény | 2007.10.26. 22:44 - #29214

Enyedig az én második gépem is Elta és az elsővel készült / Bomann / receptek nem jók erre a gépre. Kellett változtatnom a folyadék mennyiségén. Erről régen írtak Margiték és sok kezdő kenyérsütő kedvét elveszi, hogy a kapott receptek nem működnek egy másfajta géppel. Nem tudom miért van így, de ez a tapasztalat, hogy nem egyformán dolgoznak a különböző gépek. Mindenkinek ki kell ismernie a sajátját!

masala Előzmény | 2007.10.26. 22:36 - #29213

7.gif

enyedig Előzmény | 2007.10.26. 22:30 - #29212

Jó estét mindenkinek! Javaslatokat kérek, hogy mit ronthattam el! Ma barátnőmmel 2 gépben / az enyém Hauser, az övé Elta/ ugyanazt a kuglóf receptet sütöttük meg. A Hauserben édes kenyér program alatt, a másikban francia programon( mivel neki csak ilyen van). Nekem teljesen a tetejéig megkelt és sütés után, kifordításnál telejsen szétesett az egész, az ővé olyan lett, mint a nagykönyvben.Mit rontottam el?

Kartika Előzmény | 2007.10.26. 22:22 - #29211

Kedves lányok! rejtvény a kertesben! kérek mindenkit játaszani.

Kartika Előzmény | 2007.10.26. 22:22 - #29210

Sziasztok!

Az újakat köszöntöm, a sok szépet sütőknek gratulálok, megint éjjel tudtam jönni. Nagyon ügyesek vagytok. én még mindig nem tudtam a tegnapi és tegnapelőtti képeket feltenni, majd hétvégén, de finom kenyérkét sütöttem, kicsit kisérleteztem fehér-rozsos-kenyér Limara receptje alapján nyanyával és a joghurtos kifli is Limara szerint, Isteniek lettek.

Belevágnék kenyérke ukrán kenyerébe!


masala Előzmény | 2007.10.26. 22:20 - #29209

Erika a bal oldalon Margit gépi kenyerei között van Graham lisztes kenyér és Szabolcs kenyere. Az utóbbi Bezsánál gyakran kerül sütésre, mert Margit neki állította össze. Ezekhez nem kell kovász csak élesztő.

masala Előzmény | 2007.10.26. 22:12 - #29208

Szia Erika! A folyadék mennyisége mindég függ a liszt folyadék felvevő képességétől. Lehet, hogy a te liszted olyan fajta volt, amihez kicsit több víz kellett. A lisztek kevés kivétellel nem egyformák. A tk. lisztek pedig még kevésbé. A folyadék mennyiségét mindég külön kell figyelni amíg meg nem ismered a lisztedet! Lehet, hogy legközelebb kevesebb folyadék kell majd egy másik fajta kenyérhez, ezért érdemes visszatartani keveset belőle az első adagoláskor és közben adagolni a szügs. menny.-et. Egyébként örülök, hogy sikerélményed lett, ez sokat segít a további sütögetésnél. Sikertelen kenyeret pedig szinte mindenki sütött már!!!

erikab Előzmény | 2007.10.26. 22:08 - #29207

Moldvanm, kérlek áruld el hogy kell azt az igazi menzai tejbegrízt főzni, én már lemondtam róla, hogy olyat tudjak csinálni, azt gondoltam nem is grízből főzték anno....ezek szerint mégis?

Én azt hiszem próbáltam már sokáig főzni...talán nem voltam elég kitartó?

 


erikab Előzmény | 2007.10.26. 22:04 - #29206

Moha, nagyon szépen köszönöm, hogy utánanéztél a kenyérnek, ez lesz a következő próbálkozásom.

erikab Előzmény | 2007.10.26. 22:03 - #29205

Edobedo, megsütöttem a kenyeret, nagyon fini lett, mostanra hült annyira, hogy meg tudtuk kóstolni, elég későn raktam be.

De az az igazság, hogy úgy jártam vele, hogy öntöttem még bele úgy kb 70 ml vizet, mert annyira darabosnak tünt az első gyúrás után, hogy féltem esetleg még a karok is eltörnek (na jó nem törnek el, de valami tönkremegy). A végeredmény az jó lett, de szerinted fölösleges volt utána önteni? Elégnek kellene lenni a 70 dkg liszthez a 310 ml víznek?

Mégegyszer köszi, egyszerűen imádom a rozsos kenyeret. (Most nem volt még itthon aszkorbinsav, egy kevéske ecetet tettem hozzá)


Moha Előzmény | 2007.10.26. 21:55 - #29204

Ildikó ha végképp nem tudsz zsírt szerezni,akkor lehet szerintem. Bár ennek a tésztának valószínű,hogy ez a titka. Eddig én csak vajjal csináltam,az nem volt olyan jó,mint ez.

masala Előzmény | 2007.10.26. 21:29 - #29203

Ildikó vettem az üzenetet! A Net néha ördögi dolgokat művel és totál kiakaszt engem is! A G-portal meg dettó!!! Írok majd, bár  a fiammal is nehezen tudok beszélni és csak hetente egyszer, mert olyan lehetetlen a net kapcsolat. A telefon meg ugye drága, ezt mondták ők is. Azt nem értem, hogy Írországból hogy lehetett sokkal olcsóbb a telefon?

ILDIKO Előzmény | 2007.10.26. 21:23 - #29202

Jo estet lanykak!

MICSODA termes volt ma!!! A mindenit! Alig erni a vegere. hihi  Udvozlet az ujjonnan jotteknek! Sok szerencses es finom sutogeteseket! A kis es a nagyobb"" betegeknek meg mielobbi gyogyulast!!!

MASALAM, multkor irtam egy regenyt ide aztan elszallt es utana az egesz Internet is! Koszike a jo tanacsokat!! Ha lesz idod, irjal a fiukrol, jo?!

MOHAM, a Beiglihez irtal zsirt. Nekem AZ nincs. Mehet helyette margarin vagy vaj is?? KOSZI!

Most jottem, de mar ki is dobnak!! Sirok hupp hupp Holnap jelentkezem ujra. Jo ejt lanyok!


masala Előzmény | 2007.10.26. 21:12 - #29201

Sziasztok! Teljesen kipurcantam, mire idáig jutottam! Csak két napot kellett visszaolvasnom, de nagyon sok időbe tellett. Ha még éhes lettem volna, most itt ájulnék el éhen!

Nelly mégis csak kellene az az elrontott sütések albuma. Nálam is szokott lenni, mert sokszor kapkodva csinálom a dolgaim. Legközelebb le is fényképezem.

Nem volt mostanában a hold állása kihatással a konyhára??? Tegnap előtt az én kenyerem sem akart megkelni és addig vacakoltam vele, amíg túlkelt és lett belőle öregtészta. Ezzel kezdtem újra tésztát keverni és sütöttem egy szép és finom kenyeret. Igaz, hogy este 1/2 10-re lett készen.

Jégkása örülök, hogy ízlett a káposzta! Aki nem fél a kuktától, az sok időt spórolhat vele. A káposzta meg különösen hálás érte.

Moldvann / ha mégsen Te voltál, akkor bocs. / a marinált rántott ponty nálunk hosszú évek óta elmaradhatalan része a karácsonyi menünek. Én tavaly írtam róla, de azt hiszem nem  lett népszerű. Nálunk a marinálás nem tiszta ecetes lével történik, hanem hagymás krumplisalátába teszem bele a forró, kisült halszeleteket. Két napig ázik legalább, aztán napokig esszük. Mire elfogy, már a szálkát is teljesen feloldja az ecet.

Bezsa  megint óriási munkát vettél a nyakadba! A sok rendezgetés mellett lesz időd a saját dolgaidra is? Vagy így születnek majd a Satelitek? / Ildikó szerint /

Superkeri elolvastam a levelet, ígérem válaszolok hamarosan. Addig is....örülök, hogy minden rendben!


bau Előzmény | 2007.10.26. 20:55 - #29200

Edókám! A vajat dolgozd össze kevés liszttel,és azt kell rákenni a tésztára!

Edo-bedo Előzmény | 2007.10.26. 20:53 - #29199

Lanyok,ti a vajat hogyan szoktatok beledolgozni a croissant-ba?fagyosan reszelitek v kenitek?Azt is szeretnek holnap nutellasat,de meg tokeletes modszerem nincs...

bau Előzmény | 2007.10.26. 20:40 - #29198

Cristina! A hasmenéses idő végéig, mindíg mosd le a baba popóját folyó víz alatt.Utána kend be krémmel,vagy használj Aloe törlőkendőt! De Infralámpával száríthatod is a bőrét a gyorsabb gyogyulásért!

A kenyér héjja,a kevesebb tejterméktől lesz ropogósabb. Én már joghurtot nem használok,csak kovász ,a vaj,és a víz van benne.


[Későbbi] [29357-29338] [29337-29318] [29317-29298] [29297-29278] [29277-29258] [29257-29238] [29237-29218] [29217-29198] [29197-29178] [29177-29158] [29157-29138] [29137-29118] [29117-29098] [29097-29078] [29077-29058] [29057-29038] [29037-29018] [29017-28998] [28997-28978] [28977-28958] [28957-28938] [28937-28918] [28917-28898] [28897-28878] [28877-28858] [28857-28838] [28837-28818] [28817-28798] [28797-28778] [28777-28758] [28757-28738] [28737-28718] [28717-28698] [28697-28678] [28677-28658] [28657-28638] [28637-28618] [28617-28598] [28597-28578] [28577-28558] [28557-28538] [28537-28518] [28517-28498] [28497-28478] [28477-28458] [28457-28438] [28437-28418] [28417-28398] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Szereted az egyedi történeteket? Kíváncsi vagy, hogy mire képes egy hobbi író? Ha igen, nézz be hozzám!    *****    Sziasztok! A Moobius pályázatán elindult két regényem. Kérlek támogass! Bõvebb információt itt olvashatsz. Katt rám.    *****    Sziasztok! A Moobius pályázatán elindult két regényem. Kérlek támogass! Bõvebb információt itt olvashatsz. Katt rám.    *****    Debrecen Nagyerdõaljai, 150m2-es alapterületû, egyszintes, 300m2-es telken, sok parkolós családiház eladó 06209911123    *****    RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    Lakatos munka- Épületlakatos munka- Haidekker kerítés - Haidekker kapu- Teraszkorlát- Lakatos munka szerelés- Hullámrács    *****    Itachi Shinden második fejezet!! - ÚJ FEJEZET - Felkerült a könyv második harmada!! Konoha.hu - KATT!! KATT! KATT!! KATT    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Kedves Csokoládé kedvelõk! Segítségeteket kérném a kérdõívem kitöltéséhez! Témája a CSOKOLÁDÉ MÁRKÁK! Köszön    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    Aki szörnyekkel küzd, vigyázzon, nehogy belõle is szörny váljék. S ha hosszasan tekintesz egy örvénybe, az örvény vissza    *****    Rose Harbor, ahol a tenger suttog és a múlt sosem tûnik el teljesen. - FRPG - csatlakozz közénk te is :)    *****    Egy kikötõ, ahol minden hullám egy új kezdetet ígér. Rose Harbor, több mint egy város, egy világ a világ mögött.    *****    Rose Harbor – kisvárosi báj, nagy titkokkal - légy részese te is ennek a kalandnak :) - FRPG    *****    Óceán, erdõ, csillagfény – minden ösvény Rose Harborba vezet - aktív FRPG közösség