E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

Limara Előzmény | 2007.10.26. 19:46 - #29176

Bau!
 
Ismét remekeltél!

Limara Előzmény | 2007.10.26. 19:45 - #29175

Na végre! Ez a portal nem szeret most.
Mennyi volt az a kevés nyanya? Illene reggelre kovászolódnia8|

nelly Előzmény | 2007.10.26. 19:37 - #29174

Miután itt van Limara, én is bátorkodom kérdezni. Szóval, nem volt rozskovászom, és a kis menyem vasárnap szeretne vinni magával Kenyérke ukrán rozskenyerét. A lisztből és langyos vízből csináltam egy keveréket, és raktam bele síma nyanyát egy keveset. Azt szeretném, ha holnapra lenne ebből aktív kovászom. Mit szólsz hozzá Limara? Teljesül a kívánságom?

majorkaj Előzmény | 2007.10.26. 19:30 - #29173

Sziasztok !

Az olvasással még mindig le vagyok maradva, de látom, hogy nem ültetek tétlenkedve hanem sok szépséget és finomat sütöttetek. Gratulálok mindenkinek.

Sajnos a mára betervezett sütögetésemből csak a Sacher tortát tudom megsütni, mert a gesztenye még a mélyhűtőben csücsült és fél órás hazaút helyett másfél óra lett, mert úgy be volt állva a forgalom, hogy sehol nem lehetett Csepelről kijönni Erzsébet felé.

Lányok ! Lenne egy kérdésem is: Mielőtt elutaztunk tettem be a mélyhűtőbe nyanyatésztát, mert sajnáltam kidobni és most kiengedném. De nem tudom, hogy másképp kell-e bánni vele mint a friss nyanyával. Ha jól emlékszem Bezsa már használt fagyasztottat. Limara újfajta módszerével szeretnék kenyeret sütni így.


bau Előzmény | 2007.10.26. 19:09 - #29172

Kenyér illatú szép estét mindenkinek!:))

Látom,megint sok szép dolog született,most már csak arra lennék kíváncsi,hogy ki vállalja a felelőséget,hogy a látványától is hízunk...? (:(( 8o) :))

Mindenkinek gratulálok! Nelly! csodálatos a kalácsod!

Mohácska,az én tippem azoknak jó,akik a fagyasztóba már semmit se tudnak bedugni,mint én is...:))

A beteg babáknak mielőbbi gyógyulást,Cristina babájának a posijára Aloe Verát ,a kezdő kenyeres pajtásoknak sikeres sütögetést kívánok.

Most jön a bau..dicsekedni!:))

Ma sütöttem egy ajándék kenyeret,és amíg az sült,a másik adag akkora lett,hogy nem fért bele a jénaimba!:))  Kénytelen voltam tepsiben sütni,és egy másikkal letakartam. Íme:

buci-ajandek.jpg image by bau4 buci-kovasszal.jpg image by bau4

buci-kovasszal2.jpg picture by bau4

Ez meg a tepsis kenyér:

szepkenyeremlimara-kov.jpg picture by bau4

És van egy újabb tippem,a megmaradt,vagy nem túl jól sikerült (mint ez is ) zsemlék felhasználására. Összevágtam kockára,és megpirítottam forró sütőben.(szárazon papírzacsiban,vagy a fagyasztóban tárolható) Ez jó levesbetétnek (rántott leves, tojás leves, fokhagyma krém-leves,zöldség leves)vagy forró tejjel nyakonöntve,sóval borssal kevés liszttel és tojással zsemlegombócot formázva és kifőzve vadas mellé köretnek,de bár milyen szaftos húshoz is.

piritottzsemlekocka.jpg picture by bau4


andrej Előzmény | 2007.10.26. 19:09 - #29171

Sziasztok!moldvmanm!Nekem,amikor tüszös volt a mandulájuk,felírták a cataflam cseppeket és nagyon jó volt.Megnézem az iwiw-et.


Moha Előzmény | 2007.10.26. 17:40 - #29170

Erika ha nincs aszkorbinod,akkor is jó lesz!

Moha Előzmény | 2007.10.26. 17:39 - #29169

Erika itt a kenyerem,ide írom kivételesen,ne kelljen keresgélned:

alulra: 380 ml víz, 1 nagymérő só, 1 késhegynyi aszkorbinsav

rá:  50 dkg BL 80-as kenyérliszt

      20 dkg teljeskiőrlésű liszt (pl. 15 búza, 5 rozs )

tetejére: 1/3 kocka friss élesztő, csipogáskor lehet bele lenmagpehely,szezámmag,stb.

Normál programon, közepes szín, 1 kg-os méret.

Amit itt tanultam a lányoktól,hogy figyeltem a kenyeret kelesztés alatt,ha már szépen kidomborodott az üstből,akkor kikapcsoltam a programot ,és bekapcsoltam a csak sütés progit,így nem kelt túl és esett vissza,hanem szép kupolás kenyérke lett. Ugyanis a gép nem veszi figyelembe a tészta állapotát a kelesztésél,hanem keleszti a megadott ideig. Így mire sütni kezdi,túlkel és visszaesik.

 


bezsa Előzmény | 2007.10.26. 17:04 - #29168

Limara eddig sosem tettem, de nagyon megtetszett az ötlet és gondoltam kipróbálom. Hát nem bántam meg. Én nem eszem a meggyes dolgokat, a meggyet sem. Nagyon szép lett és nagyon jó a tésztája. Jól megpakoltam almával és dióval- Azért legközelebb egy árnyalatnyit kevesebbet teszek.

bezsa Előzmény | 2007.10.26. 16:54 - #29167

Lányok nagyon klasszakat alkottatok, Nelly nagyon szép a fonásod és kalácsod.

Moha Előzmény | 2007.10.26. 16:48 - #29166

Móni az én Anyukám dolgozott Olaszországban egy ideig,azóta nekem nincs Karácsony Panettone nélkül. Nagyon szeretem,és úgy gondolom ez a pici luxus megengedhető az ünnepre a magyar finomságok mellé.

erikab Előzmény | 2007.10.26. 16:38 - #29165

igen, két lapátos moulinex

köszi a segítséget


Moha Előzmény | 2007.10.26. 16:37 - #29164

Erika mindjárt előásom a receptjeim közül a gépimet,már régen nem sütök gépben,keresni kell. Két lapátos géped van?

moldvanm Előzmény | 2007.10.26. 16:33 - #29163

Igazad lehet Moha. Annyira tipikus magyar finomság van, minek nekünk még egy olasz?

Még meggondolom. Én olyat akarok, amit legalább egy héttel előtte is meg lehet csinálni és finom marad.


Moha Előzmény | 2007.10.26. 16:29 - #29162

Móni nyugtával dícsérjük a napot,mert csekély angoltudásommal annyit megértettem, hogy csak gyakorlottaknak ajánlották az elkészítését,és első ránézésre elég bonyolultnak tűnik.

Mondjuk ami a Lajos Mari könyvében volt,azt megsütöttem már,hát nincs sok köze az eredetihez.

Egyébként a Metróban szokott lenni Karácsony előtt elérhető áron, ha kiszámolod azt a sok belevalót,nem vagy messze az árától. Rengeteg cukrozott narancs és citromhéj kell bele,meg mazsola,és sok tojás is.Szóval majd meglátjuk.


erikab Előzmény | 2007.10.26. 16:28 - #29161

Moha,

itt néhány sorral lejjebb bezsa ajánlotta nekem, hogy te szoktál teljes kiörlésű kenyereket sütni. Kerestem a receptet, de az az igazság, hogy annyi minden van ezen az oldalon (hála nektek), hogy így kezdőként nehéz megtalálni mit is keresek. Szoval kellene nekem valami olyan tk recept, amit süthetek a kenyérsütőgépben (még most ismerkedek vele, nemhogy sütőben süssek) és nem kell hozzá bonyolult kovász vagy öregtészta vagy miis...szoval még a neveket sem tudom.

ma a rozskenyér lesz, de a hétvégén szeretnék egy ilyet is sütni

előre is köszi!

erika


moldvanm Előzmény | 2007.10.26. 16:28 - #29160

Több helyen is van róla leírás. Nagyon felizgatta a fantáziámat.

Panettone

Magas, kerekded sütemény, mazsolával és kandírozott gyümölccsel gazdagítva. A legenda szerint Ludovico il Moro udvarában találta fel egy Toni nevű, magát szakácsnak rögtönző szolga. A sütemény rögtön elnyerte az asztalnál ülők tetszését, valaki felkiáltott: Éljen Toni süteménye! Innen a név: panettone (pane di Toni - Toni kenyere)


Moha Előzmény | 2007.10.26. 16:23 - #29159

Bau remek ötleteid vannak,én csak annyit írok hozzá,hogy mindig lereszelem a narancsok és citromok héját,és kis dobozban a mélyhűtőben várnak a sorukra. Narancshéjból szoktam cukrozottat is készíteni.

Kartikához csatlakozom ,tényleg csak kipróbált reciket írjunk,mert én is jártam már pórul ilyen-olyan újságok receptjeivel. A képen remekül festett a dolog,elkészítés után jött a méreg,szerintem még a fotó sem készülhetett arról,mert egyáltalán nem is volt olyan a süti.

Bezsa köszönet neked a receptrendezgetésért!


moldvanm Előzmény | 2007.10.26. 16:13 - #29158

Köszi Moha!

Moha Előzmény | 2007.10.26. 16:05 - #29157

Sziasztok!

Visszaolvastam,megpróbálok mindenkinek válaszolni.

Móni szereztem egy panettone receptet,eredeti olasz, viszont angolul van, a fiam most az őszi szünetben lefordítja,akkor beírom és ki is akarom próbálni.

Wbora betette a Stahl nápolyi tésztareceptjét,nekem a változtatás annyi volt,hogy 50 dkg tésztához is elégnek tűnt a besamel,így annyival készítettem, és a húsos ragu ehhez a mennyiséghez 70 dkg husiból lett.

Timi  az almás fahéjas kalács Margitka receptje alapján készült, annyi változtatással,hogy 14 dkg nádcukorral csináltam édesítő helyett,és mivel csak joghurtom volt itthon, az került bele 1 dl. Az élesztőt megemeltem 3 dkg-ra. Zsiradék ebben nincs,tehát tejszín sem kell bele.

4 részre osztottam a tésztát,kinyújtottam, kettőt csak simán felcsavartam és összetekertem. Másik kettőbe szórtam áfonyát,úgy tekertem fel,és fontam össze.

Végül, de nem utolsó sorban, Cristina gratulálok neked, annyi finomságot és szépséget készítettél!

A csigalegyező Margitka receptje szerint készült?


[Későbbi] [29356-29337] [29336-29317] [29316-29297] [29296-29277] [29276-29257] [29256-29237] [29236-29217] [29216-29197] [29196-29177] [29176-29157] [29156-29137] [29136-29117] [29116-29097] [29096-29077] [29076-29057] [29056-29037] [29036-29017] [29016-28997] [28996-28977] [28976-28957] [28956-28937] [28936-28917] [28916-28897] [28896-28877] [28876-28857] [28856-28837] [28836-28817] [28816-28797] [28796-28777] [28776-28757] [28756-28737] [28736-28717] [28716-28697] [28696-28677] [28676-28657] [28656-28637] [28636-28617] [28616-28597] [28596-28577] [28576-28557] [28556-28537] [28536-28517] [28516-28497] [28496-28477] [28476-28457] [28456-28437] [28436-28417] [28416-28397] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

A PlayStation 3 átmeneti fiaskója után a PlayStation 4 ismét sikersztori volt. Ha kíváncsi vagy a történetére, katt ide!    *****    A Bakuten!! az egyik leginkább alulértékelt sportanime. Egyedi, mégis csodálatos alkotásról van szó. Itt olvashatsz róla    *****    A PlayStation 3-ra jelentõsen felborultak az erõviszonyok a konzolpiacon. Ha érdekel a PS3 története, akkor kattints ide    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran! Mese, mese, meskete - ha nem hiszed, nézz bele!    *****    Az Anya, ha mûvész - Beszélgetés Hernádi Judittal és lányával, Tarján Zsófival - 2025.05.08-án 18:00 -Corinthia Budapest    *****    ✨ Egy receptes gyûjtemény, ahol a lélek is helyet kapott – ismerd meg a „Megóvlak” címû írást!    *****    Hímes tojás, nyuszipár, téged vár a Mesetár! Kukkants be hozzánk!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    Nagyon ütõs volt a Nintendo Switch 2 Direct! Elemzést a látottakról pedig itt olvashatsz!    *****    Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG