Móni szereztem egy panettone receptet,eredeti olasz, viszont angolul van, a fiam most az őszi szünetben lefordítja,akkor beírom és ki is akarom próbálni.
Wbora betette a Stahl nápolyi tésztareceptjét,nekem a változtatás annyi volt,hogy 50 dkg tésztához is elégnek tűnt a besamel,így annyival készítettem, és a húsos ragu ehhez a mennyiséghez 70 dkg husiból lett.
Timi az almás fahéjas kalács Margitka receptje alapján készült, annyi változtatással,hogy 14 dkg nádcukorral csináltam édesítő helyett,és mivel csak joghurtom volt itthon, az került bele 1 dl. Az élesztőt megemeltem 3 dkg-ra. Zsiradék ebben nincs,tehát tejszín sem kell bele.
4 részre osztottam a tésztát,kinyújtottam, kettőt csak simán felcsavartam és összetekertem. Másik kettőbe szórtam áfonyát,úgy tekertem fel,és fontam össze.
Végül, de nem utolsó sorban, Cristina gratulálok neked, annyi finomságot és szépséget készítettél!
Köszönöm szépen lányok Azért az elborult csigalegyezőket nem fotóztam le
Jól be kellett osztanom a sütőt, mert még rakott krumpli is készült, a gázon pedig székely káposzta és tarhonyaleves. Nemsoká jön anyósom, neki szorgoskodtam. Lehet holnap neki is sütök kenyeret. De azon kívül más nem készül, ma mindent megcsináltam.
Az a furcsa, hogy picikémnek még csak hőemelkedése sincs. Csak letaknyosodott az éjjel, csúnyán köhög és a hasa is megy. Hagy ne mondjam máris piros a popsija. Este 9-kor még kutya baja sem volt, rengeteget evett. 1/2 11-kor viszont rákazdte és egész éjjel sírt. Most alszik a sok gyógyszertől.
Hoztam csemegéznivalót. A mini buci még tegnapi, a többi mai.
Párizsis mini buci
Sajtos-kolbászos mini buci
Virslis mini buci
Csigalegyező
Almás-fahéjas kalács símán és mazsolával. Mindenkinek tudom ezt a kalácsot ajánlani, nagyon finom, csak nekem kicsit sikerült túlkelnie.
Mivel elfoglaltam az egész oldalt, csendben fogok 1 kávét és bambulok kicsit. Nem aludtunk az éjjel, fiamnak majdnem tüdőgyuszija van és az este még nem volt semmi baja. Nem rég értünk haza a dokitól.
De, rá kell tenni a jénai tetejét! Úgy keletkezik benne a gőz, amire szüksége van a kenyérnek! Nekem 8 literes kacsasütő jénaim van, abban sülnek a kenyereim. A gőztől és a hidegvizes spricceléstől lesz ilyen szép piros a teteje.
Limara!
Azt még szeretném megkérdezni, hogy jénaiban sütötted? Gondolom a tetejét nem kell rátenni..
Mitől ilyen szép piros, valamivel meg kell kenni?
Bocsánat, hogy sokat kérdezek...:)
Brigi !A te kenyered is nagyon szép mint mindig!!Nem volt hiábavaló az a sok kérdezés.Te mindig megkérdezted azt amit én is akartam,gyorsabb voltál,így én te általad is tanultam!
Bezsa!Mostmár nem tudom mit süssek?Túrósbuktát sterettem volna,de látótérbe került a pacsni,most meg ez szépséges almás pite!Ezek után tudjon az ember dönteni!
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit