Kinek van egy recije ? Egy pihepuha almaslepeny kene. A tesztajara gondoltam. Amolyan sutoporos stb. Multkor vki sutott es fel is rakta a kepet de az en szurke allomanyom befagyoban van. Karacsonyra milyen jo lenne egykis Gesztenyes rolad ill torta. Itt csak sos pasztat kapok , ezt itt pulykatomesre hasznaljak. Hihihi Micsoda regen keszitettem beiglit is!
Gabócza! Sajnálom, hogy túlizesítetted az almáspitét. Kicsit figyelmetlen voltál,mert az a reci amit én ajánlottam, nem almával töltött süti, hanem a süti tésztájába kevert alma van ilyen mértékben izesítve. Úgy elbírja ezt a mennyiségű fűszert. A recit azért ajánlottam, mert nekem tetszett a fűszerek keveréke, persze nem olyan töményen.Én ezt akkor jeleztem is, hogy ízlés szerint változtasd! Legközelebb próbáld meg kevesebb fahéjjal. üdv.
Nelly!Sajnos én sem értek a fényképezőgéphez,csak annyira,hogy éppen elkattintom.Ha úgy látom,hogy nem elég jó a kép,akkor újat csinálok.Zoomolni meg végképp nem tudok,ha csak közben nem mondogatom,hogy zoom-zoom.De nem hiszem,hogy ettől jobb lenne a kép.Az őszi szünetben beíratkozk a lányokhoz egy kis fejtágításra.Éppen a gépre fel tudom rakni a képeket.Igaz sokszor meg kérdezte,hogy hogy kell.Csak bele jövök lassacskán a többöbe is.
Én írtam jópár sütit, amit megcsinálok. Ezeknek javarésze kipróbált, ennek ellenére minden évben karácsony előtti hetekben újra próbálom, biztos ami biztos alapon. Idén is így lesz és hála ennek az oldalnak képeket is teszek majd fel mindegyikről. Azt már most mondhatom, hogy diós kifli és a babapiskótás krémes tuti recept, 10 éve csinálom.
Orulok hogy megint latlak! Vegre!-Valaki ertekeli ezt a tudomanyt is. hihiVICCELTEM! Itt sok kesz fuszeres paszta kevereket lehet kapni./szerencse!/ Hollandia gyarmatosito volt. Lasd Indonezia es Szurinami. No, szoval innen ez a sok fuszeres etvasz. hihiMi is szeretjuk. Itt jo Kiai-Indonez- indiai restaurantok vannak. Ritkan ha nincs idom fozni akkor lemegyek es veszek 1 adag kajat es abbol 3-an! eszunk.
Kislányok, itt olvasgatom a karácsonyi receptes dolgokat. Annyian vagyunk, mindenkinek van jól kiprobáld és bevált receptje, ami már bejött és tuti. Ha nem tartotok szemtelennek azt kérném ilyeneket tegyetek fel.Hogyha kérdezni kell tudjatok segíteni. Tavaly mi Julikával ráfaragtunk egy feltett receptre, aki teltette nem probálta ki és mindkettőnknek rossz lett, szinte ehetetlen és rengeteg drága dolog volt benne és irdatlan sok munka, mert aprósütemény volt.
Beszéltünk erről egy páran azt hiszem ez ésszerű kérés.köszi mindenkitől.
Huuu, micsoda kenyerkek terulj-terulj volt ma is! ES foleg az ujak is! Csillagos 5-os!! Olvastam hogy Ti mar a Karacsonyra is gondoltok.Jo otlet! En bizti dolgozni fogok megint az utolso orabimm-bammig. Sajna. Ilyen a kereskedelem. Itt mar a Mikulas osszeveszett a Jezuskaval mert a boltok a 2 unnepet is osszedobtak mar. Sajnos! Minel rosszabb lesz EZ. Legkozelebb a nyuszit a Hallowen tok fogja kergetni egy kessel?? Ragondolni is rossz.Hat hogy legyen az embernek unneperzete igy?!
Jobb tema!! MOST eszegetem a tokfozelekemet!!! Vettem 5db cukkinit es kaprot!-most masik boltban es ennek jobb az ize DE a mi otthoninket igy sem korozi le. Kapor=1,60 euro/4 szalka".
Indonez kajat is keszitek. Ez amolyan porkolt szeruseg kokusztejjel.Kesz "pasztat "lehet kapni es ezzel keszited el a felkockazott pipicicit, + rizs. + extrazhatod negyedelt kemenytojast adsz a husihoz meg. Neve : AJAM-PENIKI Fotot nem keszitek, mert porkoltet mindenki tudja hogy nez ki. hihi A lanyommal nekiulunk tokfozeleket habzsolni. Nagyon szeretjuk. Majd En is korbenezek Nektek uj recept ugyben es forditok majd le. Oki-doki?
Udvozlom az uj pekleanyokat sok szeretettel. Legyen szerencsetek es kitartastok es sussetek fozzetek finomakat!!
HBKati! Ha a tálad tetejét kicsit margarinnal megkened sütés előtt,akkor a megdagadó kenyered nem fog hozzáragadni... Különben gratulálok,nagyon gusztusos!
Lányok! Van egy nagyon jó tippem!Jön a karácsony,jönnek a gyakoribb sütések,és gyakrabban eszünk narancsot,citromot.
Ha a narancs héjját krumplihámozóval vágjátok le(persze utána a vastag fehér húst külön is le kell bontani.)-akkor radiátorra téve csont szárazra lehet szárítani,és kávédarálóval porrá őrőlni.Kalácsba krémekbe isteni,még az illata is. Citrommal úgyan úgy járjatok el. De a citromnak kinyomott állapotban fagyasztható,majd reszelhető a héjja.Gyűjtsd a fagyasztóban az elhasznált citromot,és a maradék tojásfehérjét!
A másik hasznos tipp:maradék krumplipüréhez darált párizsit,vagy megmaradt darált fasírtot keverj,adj hozzá tojást,lisztet,és csipet sütőport,majd csinálj belőle krokettet,forgasd zsemlemorzsába,és süsdd ki! Estére vacsorának,salátával isteni,de gyerekeknek csak "úgy" is jó!
Bezsa kedves, támogatom a karácsonyi receptes dolgot és tényleg hála neked, hogy ennyi türelmed és munkád van a lapban a sok-sok más mellett. Limara ez rád is vonatkozik.
Úgy megkelt,azt hittem nem fog elférni a tálban.A teteje egy picit oda is sült,de szerencsére csak egy pici darab maradta tálon.Ez egy 50 dkg-os kenyérke.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit