Tegnap este megsütöttem Margitka almás-fahéjas kalácsát. Lányok ezt érdemes kipróbálni,valami isteni,már amikor sül,olyan illatok áradnak a lakásban,hogy mindenki a konyhában toporgott. Az egyikbe tettem aszalt áfonyát,de legközelebb mákkal és dióval is ki fogom próbálni,mindkettő jól mehet ehhez az almás ízhez. Íme:
Latom mindenkinel bejott a Limara-fele kifli,nagyon dicseritek.Kar,hogy sehogy sincs idom elkesziteni...nagyon szeretnem en is kiprobizni.
Az elmult napokban szepeket sutogettetek,mindenkinek gratulalok!
Nekem meg fozni sem nagyon volt idom,es a haz is fut...remelem hetvegen akd par szabad oram es akkor megyek konyhazni.Tarkonyos krumplilevest fozok mara,aztan tk palacsintakat sutok melleje.Tegnap sokaig keresgeltem itt az oldalon etel reciket,es olyan nehez volt kivalogatni a sok suti kozul...
Szep napot mindenkinek es sussetek helyettem is,jo?
Limara, a palacsintába fagyasztott áfonya került? Ha gyümit teszel bele nem kell hozzá egy pici cukor? És még azt is szeretném megkérdezni, hogy a baconnal egy kicsit összesütöd, vagy külön megsütöd és a végén kerűl a tetejére?
Ma is csak hálákodni tudok a klassz kifli receptért! Nagyon ízlik a családnak. Köszönet érte!
Gratulálok Mindenkinek a szép sütésekhez...Én ma beálltam a Limara új kifli receptje szerint gyártók táborába...Isteni finom!!! Köszönjük Limara..Képekben:
Ezeket a pufikat külön-külön formáztam..Vagyis próbáltam formázni, mert van még mit tanulnom..
Aztán a második fele készítése közben vendég jött, így gyorsított eljárással egybe nyújtottam ki, majd szeletelés, tekerés..Ezek nem olyan pufik, és mivel én kiflicsücsök imádó vagyok, nekem ezek a helyes csücskök jobban bejönnek...
..Érdekes így egymás mellett látni a két formázást, milyen különbség van a kiflik között..Persze lehet ez nem a véletlen műve, hanem az én két bal kezemé, de akkor is finomak!!! Örök hála Limarának!!
Kati ezek szép kenyerek! Nem csoda, ha nem volt ideje még kihűlni sem! Az a kicsit repedt lehetett a legfinomabb! Az ilyen ropogós héjat ettük, amíg haza értünk a boltból.
Zsóka nagyon peches napod volt! Ennyi minden a jóból is elég lenne, azt szokták mondani. Ezek tetejébe még beteg is vagy? Nekem volt egyszer egy olyan sütőm, amibe kettő cserepet kellett betenni alulra, különben mindent szenesített. A cserepeket még alufóliával is letakartam, hogy ne legyen olyan ronda és lehessen takarítani.
Üdvözlöm az uj pékeket! Remélem jól érzitek majd magatokat közöttünk, és sok szépet fogtok majd sütni!
Ami a többieket illeti, hát remekeltetek mondhatom szép süti, kenyér felhozatal volt. Holnapra Limara féle kiflit tervezek sütni, már elkászítettem a nyanyát.
Sziasztok!Hoztam képeket a délután említett kenyerekről.
Az első vasárnap éjfélre sült ki.A második tegnap este,és nem volt ideje kihülni,mert Fruzsinám nem győzte kivárni.Az utolsó pedig ma sült.Sütöttem már ennél szebbet is,igaz csúnyábbat is.
Lányok ne tegyétek, nem bírom a gyűrődést, már megint remekeltetek. Ezt a sok finomságot? Hmmm! Ki bírja ezt szemmel és gyomorral?
Tegnap és ma vendégek voltak, ezért a kakaóscsigusz túlkelt, na meg minden. Ez még mind semmi, de úgy beleragadt a tepsibe, hogy ketten a férjemmel nehezen tudtuk tisztára mosni. Ez a fránya sütő még a tetőcseréptől sem hatódott meg. A kukucskálós túróst is megcsináltam, de hát annak is az alja kokszos lett. Úgyhogy most elment a kedvem mindenféle sütéstől, még a kenyér alja is a sütőpapír ellenére kissé feketére sül. Lehet, hogy vizet kellene tennem a sütő aljába, régebben amikor tettem, akkor nem igazán akart megsülni az alja, igaz az a régi gáztűzhely volt. Nincs valami ötletetek?
Ami még feltette az i-re a pontot, hogy Andi egy képet akart kitörölni a fényképezőgépből, de sajna az egészet kitörölte. Remélem helyre tudja hozni. Különben minden stimmel. Egy hangyányit rossz passzban vagyok. Ezek a sikertelenségek!?
Úgyhogy egyelőre hiába van már másik képtáram, nem tudok mit tenni bele, de sebaj lesz ez még így se. Még jobban át kell tanulmányoznom.
További jó serénykedést kívánok a konyhában Nektek. Legközelebb letakarom a monitort egy nem teljesen átlátszó ruhával, hátha akkor nem fog úgy csorogni a nyálam.
Bocsi Lányok, én voltam félreérthető!!! Ez a kalács már a mai termés! A tegnapira nem lett volna érdemes képet pazarolni, bár én említettem meg egyszer, hogy kellene egy elrontott sütések címen albumot létrehozni, hogy erőt adjunk azoknak, akiknek nem sikerül.....
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit