Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.
További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit
Tegnap csináltam Limara sodrott croissant-ját, és reggelire sütöttem meg :) A lányom kérésére nem töltöttem semmivel, mert szerinte sokkal több lekvár kell bele, mint amennyit bele lehet sütni. Ő a friss süteményt kente meg.
Nagyon szép lett a kenyér is, na meg a zsömik!!!! Örülök neki, hogy milyen szép dolgokat sütögettek! Én csak ritkán merek nekivágni, mert kettecskén a párommal már nem vagyunk nagy fogyasztók. Ezek a sütik pedig inkább frissen jók. De amikor együtt a nagy család, akkor eleresztem én is magam! A kis menyemmel legutóbb Ukrán rozskenyeret sütöttünk Kenyérkétől. Tényleg! De régen láttam már! Remélem, jól van!!!!!
ILDIKÓ ! Én ha lehetne kérni, inkább elkisrnélek. Megnenném a Te részed is, nehogy Te hizzál el :) Vigyáznék őrülten a vonalaidra
A barckos keksz receptjét pedig a BÁRMIT III-ban találod meg :) hogy egy kicsit jó is legyek Hozzád
Lily ! köszönjük a sok-sok kekszereceptet. Már csak a nyügeimet kellene elzavarni valami más éghajlatra, s akkor irny a konyha. Azért lementettem őket, mert jó lesz az majd később is, ha már nem nyúz a csúúúúúúz Lily ! nem cserélünk ? adok a kekszekért egys csomó tavirózsát --- hi hi hi hi
Tényleg azért a kertesben írhatnál valami útmutatást, hogy ritkitsam meg őket, mert tavaly úgy megvadúltak, és úgy besürüsödtek hogy ha jön a tavasz, akkor szerinte nagyon sokat ki kell szedni belőlük. Van valami ötleted hogyan ? Irj légyszi a kertesbe. Köszi
ANCSIKA ! Neked pedig hoztam a termékedet. légyszi nézd meg és ezer hálám, köszönetem. A dupla adagnak nekieesett a család és majdnem sehol semmi
A margarint a porcukorral kikeverjük, és egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját (keverés közben), hozzáadjuk a citromhéjat, vaníliás cukrot, majd a lisztet. Sütőpapíros tepsibe kézzel kis golyókat formázunk, és megsütjük 170 C°-on. Nagyon kell figyelni, mert a teteje világos marad, az alját nézd! Ha kihűlt, kettesével összeragasszuk lekvárral, olvasztott csokival megcsíkozzuk .
Hogy TI micsoda szuper horgaszok vagytok!!!!!!!!!!Iiiigy mindig rakapok a horgotokra mert szuperjo a csaletek! Mondhatnam : "Jo a beetetes! "
Hol lehet megtalalni a Barackos-suti recijet? Ha lesz idom kiszeretnem probalni majd. A hetvegen a ferjem lesz szulinapos es gyujtom az otleteket hogy mi a csuda tortat keszitsek neki es gulyas lesz az ebed mert vendeg is jon. Mai napi koszt: spenot+krpli+tukortojas valamit sutni is kene... Kellemes hetveget mindenkinek, kostolot ha lehet hozzatok.
Elvittem a barátnőmnek a golyós túróst, és nagyon ízlett mindenkinek. Ő fánkot sütött, de abból küldenie kellett mindenkivel haza, hogy elfogyjon, a túrósból meg morzsa se maradt. Le se tudtam fotózni, de már úgyis tudjátok milyen :)
Bezsa - Nálunk meg magamat kell/- ene ellenőrízni, de ennek nem lehetett ellenállni, s ráadásul még nem is annyira édes. Én is csak úgy sütök-főzök, ahogy nekem lehet, aztán továbbízesítem a többieknek. Ha mindenki itthon eszik, akkor én maradok háttérbe :((( ó de szomoru sorsom van :)
Viki ettől tartok én is. Anyám miatt mindig kell valami édeset sütnöm, mert szegény amióta idősödik az ízeket már nem nagyon érzi, az édest mindig szívesen megeszi. Neki az ételeket még külön ízesítem, hogy érezze. Íg aztán nekem meg le kell ellenőriznem, hogy mit sütöttem.
Bezsa ! Gyönyörű a zsömléd. Sokszor én is elhülök olyan dolgokon, amikor nem fehér liszttel dolgozom, s mégis milyem szép tésztákat sikerül rittyenteni. Hogy ez mitől van ? - időjárásfüggő már ez is lassan :)
Júj. azzal a turóssal vigyázz, mert mi amióta kisült, állandóan a speiz ajtóbam találkozunk Lacusommal. Viccet félretéve. nagyn fincsi.
Megsúgom, hogy az a keksz bármilyen aszalt gyümivel finooooooooooooom Én már úgy is csináltam amikor nem volt itthon aszalt barackom, tettem bele a 10 dkg darált mandula helyett darabolt diót és csokidarabkákat. Hát az se volt ám semmi Mennyei csemege volt
Ancsiiiiiiii !!!! Naaaaaaa milyen ügyi lettem ???? - de már azóta megint fordultam egyet-kettőt a speizba, de csak a turósgolyósért, mert tisztességből, becsületből a sárgabarackos kekszet meghagyom a férjemnek a kávéjához.
Te Ancsi ! hogy ez a keksz is milyen finom ?????? Húúúúú azt el sem tudom momdani! Amig csináltam már azon agyaltam, hogy vajon más aszaltgyümölccsel vajon milyen lenne?
Ami nagyon finomra sikerül és a férjemnek is nagyon-nagyon izlik, akkor azt mondja mindenkinek: "ebből ne egyetek, mert ez penészes" ---- naná, hogy magának akarja az egészet :) Amióta kisültek a mai sütik, azóta állandóan Ő is penészedik
Mégegyszer nagyon szépen köszönöm a receptet, Jöhet a következő sorozat, ami ilyen egyszerü, könnyü és fincsi is
Lily! Jaj de kedvdes vagy. Le is mentem a receptjét. Azt tudtam, hogy házi cérnametélt kell hozzá, de az nem gond, mert van masinám, amely megy is gyurja a tésztát, a másik pedig ki is nyujta.
Hamar be fogom iktatni, de most jó pár napig bizts turómentes nap lesz. Tegnap ugyanis turóval töltött gombóc volt, ma turósgolyósakármi. Hát holnap már nem fogok vargabélest csinálni. De nem is tudnék, mert elfogyott a turóm.
Örülök, hogy sikerült minden. Ugye én megmondtam, hogy nem lehet abbahagyni mert annyira eteti magát /meg engem is/ Én is magam elől dugtam el, mert nem birtam magammal
Ma is sütöttem de már láttátok régebben azért nem is készítettem róluk fotót. Sajtos pogi, almás táska és kakaós kalács aminek csupa kakaó a belseje. Jaaj de fincsi lett olyan kis foszlóska pihe-puha lágyság!!
Én meg mindent abból a könyvből tanultam meg :) Azóta azért már valamit fejlődtem, de nálunk az volt az alap. Anyukámtól kaptuk útravalóul, a hugom is, és én is. Még a sógornőm is.
Vargabéles:
Hozzávalók: réteslap vagy omlós tészta (én réteslapból szoktam).
Töltelék: 20 dkg cérnametélt (legjobb a házi). Ezt sós vízben kifőzzük, 3 dkg vajra kiszedjük. 40 dkg (én fél kilo) túrót 2 tojással, 3 ek. cukorral összekeverünk. Teszek bele citromhéjat, vaníliás cukrot is, esetleg mazsolát, összekeverem a kifőtt tésztával. A rétestésztát csak akkor bontjuk ki. Egy kb 30x20 cm-es tepsit kibélelünk a réteslappal úgy, hogy az oldalára is jusson, kicsit bezsírozzuk, olajozzuk vagy vajazzuk. Ebbe símítjuk a tésztás krémet, majd a rétestészta szélét ráhajtjuk. Betakarjuk egy (kettő) újabb lappal, majd felvert tojással bekenjük. Sütőben kb 190 C°-on megsütjük.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit