Zitti! Nyugodtan cseréld le a tk. tönkölyt tk. búzalisztre, nem fog gondot okozni. Nem tudom miért reped, régóta keleszted? Vagy nincs neki nagyon meleg? Elég párás a jénai belseje?
Iriszi! Én bioboltban vettem a tejsavóport. Nyanyát 38 dkg lisztből szoktam csinálni, az is elég min. 3 kenyérhez.
Moha gyönyörű lett a kenyered, Brigi a kiflidet is meg kell kóstolni:)
Bau, te sem panaszkodhatsz!
Limara ismét tanácsra lenne szükségem a az új tk. kenyeredet sütöm, de mivel nincs itthon tk. tönköly ezért tk. búzalisztet tettem bele. Nagy különbség van a két liszt között? Más folyadék ignye van a búza lisztnek? A többit pont úgy csináltam mint a recept. A formázás után a kelésnél kezd repedni, pedig szerintem nincs túlkelve a méretét nézve... Lehet, hogy kevés a folyadék benne? Nyersen jól nézett ki a tészta nem volt elkovászolódva, szép sima volt a felülete.
Mohácska! Már megint nagyon szép lett a kenyered,benned biztosan egy kis pék lakozik......
Brigitta! A kiflidből lopikáltam,mert az a kedvencem!
A derékfájósoknak jobbulást kívánok! (vagyis magamnak is )
Tegnap este bekevertem egy esti kovászt,és ma reggel a dagasztás után 20 perc múlva kissé átgyúrtam,majd formáztam a tésztát. Két órát kelt a konyhában de elég hűvös volt. Aztán nekiálltam sütni és ez lett belőle:
Szerintem Iriszi ezt is próbáld ki,mert ez a kifli is isteni!Gyönyörűen felfut az balapja,és egy pillanat alatt takaros kis gombócot gyúrt belőle a gép.Limara remekül adta meg a hozzávalókat,ez igy tökéletes!
Szia totimi!
Én azt mondanám, Egyiptom gyönyörű, a Vöröstenger csodálatos. Én egyszer pont akkor voltam, amikor robbantottak. A turistákra nagyon vigyáznak, az emberek kedvesek, más a mentalitás de nekem csodás.
Télen még nem voltam, de akkor sincs hideg. Olyankor kell körbenézni, mert nem zavar a nyári 40 fok. Én olyankor biztosan egy Nílusi hajóútra mennék.
A Bacont nem pirítom meg. Ahogy van úgy rakom bele
Nem feltétlenül muszály tk-s nyanya,én szinte mindig tk-s kenyeret sütök,és mindig sima nyanyival.Ha gondolod,csináld tk-s nyanyival,a recisben valahol Moha leirta.!
Lányok ISTENNÖK vagytok a pékség egén.Limara nagyon tetszik az uj kenyered.Segitség kellenne abban,hogy én mostanában az éjsz akai kovászos csináltam mivel az tökéletes lett.Most kiprobálnám a tk. kenyered,de nem akarnák sok nyanyát csinálni csak az elsöt kéne kitalálni utánna eltudnám venni belöle.Tejsavot hol vettél?Megköszönném a segitséget mert most nagyon levagyok robbanva tegnap lehajláskor valami megroppant a derekamban és isszonyuan fáj.Köszi elöre is.
Limara jól láttad,valóban az új módszerű kenyeredből készült tk-s változat. Most is az kel,ebben még több a tk.liszt. Én mindig az "alap " kenyeredet szoktam kiindulásnak tekinteni,aztán variálok.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit