A formixet boltokban nem lehet kapni. Ugyanúgy kell vele bánni, mint a marcipánnal. Akit érdekel az nézze meg a bakohungaria.hu honlapját. Szigetszentmiklóson van, bárkit kiszolgálnak. Sztem postáznak is. Rengeteg termékük van. Ha valaminek érdekel az ára, akkor meg lehet kérdezni. Meg van egy másik címem is. m-gel.hu, ott árak is vannak.
Limara! megelőztél! ezt én is kinéztem magamnak, hogy majd elkészítem valamikor.... és ízre milyen? mert külsőleg igazán szép!
én ma ezt készítettem, sajtos rúd, és sajtos pizza tekercs..
azt hiszem ez már beteges, mert még mielőtt azuram elvitte volna a gépet a dolgozóba, még félig sülten kivettem a tekercseket, hogy lefotózhassam, és feltehessem....aztán persze mentek még vissza sülni, igaz nem sokat.....
gyorsan odébb is állok, mert még ki tudja mit gondoltok rólam...
Limara ezt nem csinálhatod velem. Mindjárt elindulok tejsavóporért. Ugyanis megérkezett Nellytől a lisztem. Még az előző kenyerem is meg van, de abból mindjért morzsa alapot készítek.
Ma a próbák napja volt. Van itt egy ha jól tudom, szerb pékség, ahol nagyon finom, de kicsit nyomi tiroli rétest árulnak meggyes, almás, túrós kivitelben. Ezt próbáltam itthon megalkotni:
Szeva, rajt van a dobozan hogy mit tartalmaz, ill. mibol keszult? Nem ismerem. Majd utananezek en is a NET-en. talan...? Probalj meg mas formazast. Nagyon ugyi vagy! Orchidea, tulipan, ibolya...? Allatok, stb. Beiratkozok a tanfolyamodra!! Puszka!
Elkészült az aktív nyanyás kovásszal készült tk.-s kenyerem. Nagyon finom, laza szerkezetű, puha belű, ropogós héjú kenyér lett. Sajnos elfelejtettem lemérni mikor kisült, de olyan 90-95 dkg körül lehetett.
Reggel 20 dkg nyanyát elkevertem 2 dl vízzel, 1 tk. cukorral és 20 dkg BL80 liszt, 1,2 dkg élesztővel. Hagytam jól felfutni, valamivel több mint 1 órát állt.
Gépbe tettem, adtam hozzá egy kis pohár (140 g) joghurtot, aminek leöntöttem a levét, 2 tk. sót, 2 dkg vajat, 20 dkg tk. tönkölylisztet, 10 dkg fehér tönkölyt (vagy BL80), 5 dkg. tk. rozslisztet, 5 dkg BL80 lisztet, 2 ek. tejsavóport, és még 1 tk. barnacukrot.
Mikor kész a dagasztás, áttettem kelesztőtálba, majd 15 perc után átgyúrtam és hagytam duplájára kelni. Ekkor kivettem belőle 20 dkg-ot, azt eltettem a köv. kenyérhez nyanyának. Formáztam, ilyen lett:
Hagytam duplájára kelni, majd bevágtam (elfelejtettem fotózni:(( ) és hideg sütőben kezdtem sütni. 50 percig sült 230 fokon, majd kivettem a jénaiból és még 10 percig sütöttem 200 fokon. Ilyen lett:
Majd egy félóra múlva:
Nem bírtam ki és még langyosan megvágtam:
Az a randa luk formázási hiba.
Számomra is meglepő módon sokkal ropogósabb héjú, puhább bélzetű kenyér lett, mint a síma fehér kenyér. A tejsavópor bevált, szerintem sokat javított a kenyér állagán. Régóta készültem kipróbálni, tegnap végre nem felejtettem el és vettem, nem volt kár.
Köszönöm bezsa! Te vagy itt a jó tündér, aki a mások elrontott dolgait kijavítja.
Ildikó!
Nem az a baj, hogy nem szép, hanem hogy kicsit unalmas már mindig a rózsákkal. A kenyerem nekem csak most kel, de elég lassan akar elindulni.
Hát lányok azok a kiflik csodásak. Az a baj, ha sütök, akkor nem tudom hol a határ az evésben.
Ja azt hiszem a kenyérsütőm végleg beadta az unalmast. Ma kiesett az egyik tengelye, de azt visszaraktam. Már elég régóta mozgós volt. A nagyobb baj, hogy dagasztás közben többször csak erölködött, meg is állt egy-két pillanatra. Biztosan gyenge a motorja. De pont most van a tescóban 10000 Ft-ért kétkaros akármilyen nevű:))
HA megegyszer ilyet irsz, akkor borsora terdeles lesz!!! Gyonyoru a torta!! Marcipanos bevonassal keszult? A fototaradat nem tudom igy a kepetsem nagyobban megkostalni. Feltenned nagyobba? "Egy kostolo hived! " A pogi is nagyon guszti.
Nekem most sul egy osszekotyvasztott kenyer a sutoben. Hogy MI sul ki nem tudom, de a rossz manok ide koltoztek.Keves idom van sutogetni.Az uzletet atalakitjak es vasarnap is koltoztetjuk ide-oda az arukat.No, hat ezert.
NEM tudom akkor mi a gond, mertmar 2 napja nemtudtam az oldalt "behozni". Ismeretlennek jelolte a computer. SEMMI nem lett az oldalon ill. a comp-ben megvaltoztatva.
A kenyeret most sutom. Sajat magam kutyulta tobbmagos 7x dagasztott/gepi!/ mineknevezzelek lesz HA lesz. A gepet azt hiszem le is viszem a pincebe.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit