E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

Limara Előzmény | 2007.10.18. 10:11 - #28536

Sziasztok!
 
Julika! Nagyon szépek a kiflik, ügyes péklány vagy!
 
Brigitta is hozta a szokásos jó formáját, gratulálok!
 
Edo! Magyarázom én százszor is, nem lehet engem olyan könnyen elüldözni innen!
 
Szavai! Dagasztás után duplájára kelesztem kelesztőtálban, majd kiborítom, formázom, sütőpapírral bélelt jénaiba teszem. Mikor kb. duplájára kelt, bevágom, hagyom tovább kelni, míg szépen szétnyílnak a bevágások, ez kb. 15-25 perc, majd jól lespriccelem vízzel a tésztát és körben a jénait is. Hideg sütőben kezdem sütni, kb. 1 órán át 220 fokon. Az utolsó 5-10 percre leveszem a jénai tetejét, és úgy sütöm. Mikor kész, azonnal lespriccelem hideg vízzel.
 
Kifliláznak nagyon örülök, annak meg még inkább, hogy nektek is bejön ez a recept.
 
Most kel az ezzel a módszerrel készített tk.-s kenyerem, kíváncsian várom a végeredményt.
 
Legyen szép a napotok, üdv.

majorkaj Előzmény | 2007.10.18. 10:08 - #28535

Amarillisz, Brigitta ! szépek ezek a kenyérkék nagyon !!! Ügyesek vagytok !!!

Brigitta Előzmény | 2007.10.18. 10:03 - #28534

Sziasztok!

Már kisült a kenyerem,de kissé csálé,de az állagával semmi baj,szerencsére.

kenyér.JPG


Amarillisz Előzmény | 2007.10.18. 09:28 - #28533

sziasztok!

Edo-bedo! itta tegnapi sörös kenyerem....még mielőtt leharapnád a fejem.....zunge.gif

DSC00003.jpg image by Amarillisz

holnap megyek be a munkahelyemre, megbeszélni a visszatérérsem....előre görcsben van a gyomrom....nem mintha okom lenne rá.... de szinte az összes vezető új lett, mióta eljöttem, nem ismerem őket, és nagyon nem szeretem az ilyen találkozásokat, mert másnak kell magam mutatnom, mint amilyen igazából vagyok....azaz határozottnak, céltudatosnak, magabiztosnak-pedig ez mind nem  én vagyok....conf44.gif


zitti Előzmény | 2007.10.18. 06:48 - #28532

Jó reggelt mindenkinek!
Majorkaj, szép kifliket csináltál:)

Móni, kár, hogy nem tudod lefotózni a kenyereid, biztosan szépek, jó lenne látni.

Szavai, én úgy szoktam, ha nincs itthon tejporom (és ált. nincs), hogy a víz egy részét tejjel helyettesítem, a kiflinél is úgy 170 ml víz, és 30ml tej így jött össze a 2 dl. Így nem megy bele több folyadék a tésztába sem.


szavai Előzmény | 2007.10.17. 22:31 - #28531

Szia Limara! Köszönöm a segítségedet.Megsütöttem a kiflidet, hát nem lett rossz csak nekem nem olyan dundi hanem inkább széles.Lehet túl szélesre nyújtottam volna?Vagy a tekeréssel lenne valami gond?A tejpor helyett két evőkanal tejet raktam bele, de szerencsére nem okozott bajt.Ugyan egy kicsit ragados volt a tésztám, lehet kevesebb tej kellene bele?Majd legközelebb úgy csinálom.Még azt szeretném kérdezni tőled, hogy a kenyér amikor már a duplájára kelt, akkor beteszed a jénaiba és már csak sütöd, vagy még kell valamit csinálni vele? Köszönöm! Üdv: Kati

Edo-bedo Előzmény | 2007.10.17. 21:28 - #28530

Sziasztok!

De Nogea,te nem fogyozol??:))kepet hozol a kiflikrol?

Latom mindekinek akad valami kerdeznivaloja Limaratol,csak vigyazzunk nehogy eluldozzuk szegenyt...nem csodalkozom,ha egy ido utan ritkan jonne mert megunja szazszor ugyanazt magyarazni nekunk:)):))

Amarillisz,hogyhogy nem mutattad meg meg??Kikerem magamnak!

Na,jol felelossegre vontam mindenkit...:))

Sziasztok lanyok,alukaljatok jol,megyek vizszintesbe vagom magam,nemtom ma miert vagyok kotekedos kedvembe...8|Ferjem barmit mondott ma este,mindenbe belekottem..jobb ha lefekszem.


majorkaj Előzmény | 2007.10.17. 21:26 - #28529

Sziasztok !

Én is, én is bekapcsolódtam a kifli lázba, íme. Sajnos Chokito forma lett, de az enyém. Nekem sajnos pont nem volt itthon kávéba való tejpor sem, így burgonyapelyhet tettem bele. Még forró, ízre,állagra még nem tudom.

Kifli új módszerrel


nogea Előzmény | 2007.10.17. 20:59 - #28528

Sziasztok!!!! Én is,én is,én is!!!!! Mármint én is megsütöttem Limara kiflijét. FINOM!!! Mivel tejporom nem volt itthon,így mit tettem bele? Na mit? Metrós kávéízesítőt,gondoltam az is tejpor.Hát nem rontotta el.Úgyhogy szerintem uccu neki jó a tejpor helyett ez is! Jó éjt!!!!

Gabye Előzmény | 2007.10.17. 20:29 - #28527

Amarillisz! Én 0,33-as Heineken-t vettem..Fogalmam sincs hogy a sörnek mennyi jelentősége van, abszolút nem értek hozzá..Mármint a sörhöz, meg úgy egyáltalán az alkoholhoz..Én sem iszom meg egyik szeszes italt sem..Nem finomak..És ez a sör is csak a kenyér miatt lett beszerezve

Amarillisz Előzmény | 2007.10.17. 20:18 - #28526

Gabye! te milyen sörrel készíted? szerinted van jelentősége, -íz szempontjából- a fajtának?

amúgy én sem iszom sört, fúj....igazából semmilyen szeszest nem iszom, nem szeretem az ízüket, ezt is csak a kenyér miatt vettem!:))


Gabye Előzmény | 2007.10.17. 20:10 - #28525

Szia Mindenki!

Látom kifli lázban ég az oldal!! Limara, lavinát indítottál el, ami úgy érzem hétvégén engem is elsodor majd

Amarillisz, gratula a kenyérhez..Hétvégén én is megint olyat sütök, mert maradt még sör, és el kell használni, mivel én nem iszom meg, kárba meg ne vesszen..CSak most mivel a kiflihez csinálok nyanyát, teszek a kenyérbe is

Nálam ma megint zabpelyhes készült..Hát valami isteni..Én egyébként is nagy műzli szelet faló vagyok, de azt hiszem, ezentúl inkább mindig csinálok egy fél adagot, és ezzel elleszek egy hétig..Nálam tuti nyerő!!


Amarillisz Előzmény | 2007.10.17. 19:57 - #28524

sziasztok!

ma elkészítettem a sörös kenyeret! nagyszerű lett, ízre és állagra is!!!!!!!!!!!!!!!!!

80047.gif


Brigitta Előzmény | 2007.10.17. 19:27 - #28523

Szia Mónika!

Örülök,hogy sikerülnek a kenyerek,annak nem ,hogy nem láthatjuk.Csak igy tovább,a fűrdőszoba nálunk is becsben van,mennyit bénáztam,mire rájöttem,hogy ott van a legjobb helye a kelesztésnek.De jó,hogy bejött ez Neked is;)

Biztos sokan kuncognak ezen,de hát mit tegyek,ez az igazság!:))


zitti Előzmény | 2007.10.17. 19:05 - #28522

KÖszi Limara, akkor kipróbálom a kiflinek olyan hólyagos tésztája volt, hogy csuda, úgy pattogott mikor nyújtottam mint az a pattogós csomagoló:)) na mennem kell mert a gyerekek a kádban vannak, és előszeretettel öntik bele a vízbe a tusfürdőt, fogkrémet stb...

Limara Előzmény | 2007.10.17. 19:02 - #28521

Az ellenállásról meg annyit, hogy sajnos az epém rákényszerít!:(

Limara Előzmény | 2007.10.17. 19:01 - #28520

Zitti!
 
Holnap akarom én is megsütni az új módszerrel. a 15 dkg nyanyust 2 dl vízzel 1,2 dkg élesztővel keverd el, hagyd felfutni. Mikor beteszed az üstbe, nyugodtan tedd hozzá a többit úgy, ahogy a reci írja, tehát a joghurtot, és az 55 dkg lisztet. Remélem jó lesz így, de csak holnap tudom igazából megmondani.

moldvanm Előzmény | 2007.10.17. 18:59 - #28519

Zitti!

Csudaszépek a kiflik.

Sajnos én nem tudok képet hozni, mert tönkrement a fényképező gépünk.Bosszantó, hogy pont most, amikor olyan gyönyörű kenyereket sütögetek és senki sem láthatja.


zitti Előzmény | 2007.10.17. 18:56 - #28518

Limara, de ügyi vagy hogy ellenállsz. Én nem bírnám ki kóstolás nélkül:)) Kellene még egy kis segítség...Most elvettem a kifli tésztából 15 dkg-ot, és holnap sütnék kenyeret, megsütném az új kenyeredet, csak tk-kenyeret szeretnék. Hogy hasznosítsam az elrakott tésztát? A tk. kenyérbe joghurt is kell egy pohár, hogy számítsam az arányokat? Nagyon örülnék ha tudnál segíteni!!!

Limara Előzmény | 2007.10.17. 18:53 - #28517

Köszi Zitti! Csak a fiúk vacsija volt, én jól laktam az illatával:)
Nem az én ötletem, már több gasztro blogon olvastam.

[Későbbi] [29356-29337] [29336-29317] [29316-29297] [29296-29277] [29276-29257] [29256-29237] [29236-29217] [29216-29197] [29196-29177] [29176-29157] [29156-29137] [29136-29117] [29116-29097] [29096-29077] [29076-29057] [29056-29037] [29036-29017] [29016-28997] [28996-28977] [28976-28957] [28956-28937] [28936-28917] [28916-28897] [28896-28877] [28876-28857] [28856-28837] [28836-28817] [28816-28797] [28796-28777] [28776-28757] [28756-28737] [28736-28717] [28716-28697] [28696-28677] [28676-28657] [28656-28637] [28636-28617] [28616-28597] [28596-28577] [28576-28557] [28556-28537] [28536-28517] [28516-28497] [28496-28477] [28476-28457] [28456-28437] [28436-28417] [28416-28397] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

A PlayStation 3 átmeneti fiaskója után a PlayStation 4 ismét sikersztori volt. Ha kíváncsi vagy a történetére, katt ide!    *****    A Bakuten!! az egyik leginkább alulértékelt sportanime. Egyedi, mégis csodálatos alkotásról van szó. Itt olvashatsz róla    *****    A PlayStation 3-ra jelentõsen felborultak az erõviszonyok a konzolpiacon. Ha érdekel a PS3 története, akkor kattints ide    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran! Mese, mese, meskete - ha nem hiszed, nézz bele!    *****    Az Anya, ha mûvész - Beszélgetés Hernádi Judittal és lányával, Tarján Zsófival - 2025.05.08-án 18:00 -Corinthia Budapest    *****    ✨ Egy receptes gyûjtemény, ahol a lélek is helyet kapott – ismerd meg a „Megóvlak” címû írást!    *****    Hímes tojás, nyuszipár, téged vár a Mesetár! Kukkants be hozzánk!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    Nagyon ütõs volt a Nintendo Switch 2 Direct! Elemzést a látottakról pedig itt olvashatsz!    *****    Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG