Köszi Limara, akkor maradok a jól bevált nyanyánál, azzal mindig fincsi a tk. kenyér. Csak azt hittem abba más nyanya kell!
Nagyon guszta a vacsitok, olyan kreatív vagy...mindig kitalálsz valami újdonságot:)
Vasárnap megyünk Debrecenbe, úgyhogy ha vki vmit szeretne arrafelé küldeni, illetve az ottaniak szeretnének innen vmit kérni, akkor nagyon szívesen megoldom a fuvart :)
Hoztam vacsit: muffintepsit vékonyan kiolajoztam, tettem bele egy-egy szelet sonkát, az aljába kevés reszelt sajtot, arra ráütöttem 1 tojást, só, bors és ment a sütőbe. A tojást fel is lehet verni. 10 percig sütöttem, majd mindet megszórtam reszeltsajttal és addig grilleztem, míg szép piros lett:
Sütöttem krumplis-tejfölös pogácsát, az sikerült, másodiknak fahéjas kalácsot, tömör-gyönyör lett, emberi fogyasztásra alkalmatlan, kuka. Harmadszorra sütöttem Grissinit, hááát a teflonos és a zománcozott tepsibe úgy belesült, hogy csak kiáztatni tudtam, az enyészeté lett. A gáztepsiben lévő jó lett hamar el is fogyott. Két recit találtam róla, az egyik nem írja, hogy le kell spriccelni és a tepsit kikenni. Most sül Limara új kenyere BL-112-vel és Limara öregtésztájával, majdnem elvitte a kacsasütő tetejét, 1,5 adagot csináltam.
Szomorú vagyok, mert a gázsütőm alja sajnos eléggé éget. Muszáj sütőpapírt használnom, de így is megég az alja. Még nem tudtam bele tenni tetőcserepet, mert nincs. Jaaajjj, lányok röhögőgörcsöt kaptam, kiszedtem a kenyeret, le akartam emelni a tetejét és jött a kenyérrel együtt. Látom, hogy a két végénél szorulása lett, egy kis sérüléssel sikerült kioperálni. Így még nem jártam. A többi 1,5 adagos kenyeremnek nem lett szorulása. Ez a kenyér 1530 gr-os lett, a centijét még nem tudom, mert hül.
Már ezer éve nem jártam erre, pontosabban jártam, de csak arr a volt időm, hogy olvasgassalak benneteket:)
Nagyon sok finomság, és sok szép kenyérke készült! Én most sütöm Limara új fajta kifli-jét, hát nagyon-nagyon jól néz ki! Limara köszönjük a sok kísérlezegetést, gyönyörű kiflik lettek!
Moha, a levesedet és a krumplidat is meg kell kóstolni! Mindig olyan jó recepteket hozol! Érdekelne a tk lisztes változat Limara kiflijére! Ha tudod majd írd be, köszi!
A tk. nyanyát hogy csináljátok? Edo, én Limara tk. kenyerét szokat sütni, de én is sütőben sütök. Nekem nagyon finom szokott lenni, teszek bele magokat is. Mondjuk van ebben egy kis fehér liszt is, de a többége tk. és nagyon finom és szép nagyra megnő.
Limara, meg is akartam kérdeni hogy a te tk. kenyeredhet tk. nyanyát kell adni? Eddig sima nyanyával csináltam, a tk. nyanyát hogy kell?
OOOO,de kar hogy nem tudtam a kenyernaprol...Jut eszembe,erdekes modon tegnap nem sutottem kenyeret,pedig minden nap szoktamNa,ez nem semmi a kenyer vilagnapjan
Fűszeres Eszternél olvastam, hogy tegnap ez lett volna a dolgunk:
Süss kenyeret! -Taníts meg valakit kenyeret sütni! -Egyél kenyeret! -Vásárolj a helyi péktől! (Ez kis hazánkban nem sokat jelent sajnos, igazán jó kenyeret az országban 1-2 helyen árulnak összesen.) -Adj hírt a jó kenyérről! -Élvezd a jó kenyeret!
Mi is mindig megettük a nem sikerült kenyeret is. De sokszor lett nekem is ilyen beesett a kenyerem Edo, mint a tiéd. A gépi barna kenyereimről meg ne is beszéljek, azok tiszta kráterek voltak. Sose sikerültek jól, mégis elfogytak.
Tudja fene Cristina.Mindig bio boltban veszem a lisztet,de ki tudja lehet az is a gond...nem sirokcsak olyan jol mukododtt eddig es jo volt egeszsegesebb kenyereket enni.De megesszuk ezeket is.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit