E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

Limara Előzmény | 2007.10.17. 13:49 - #28496

Edo!
 
Valamit félre értettél, én nem azt mondtam, hogy tegyél még hozzá vizet, hanem azt, hogy kevesebbet tegyél bele!

Cristina77 Előzmény | 2007.10.17. 13:47 - #28495

Edo, nehogy sírjál nekem, mert cserébe még el is fenekellek! :)) Most, hogy hűvösebb van, nekem is kicsit kevesebb víz kell, na nem sokkal, de egy gondolatnyival igen. A másik meg az, hogy sajna a lisztek is változnak. Nagyon sokáig sütöttem egyféle liszttel, gyönyörű gépi kenyereim lettek és egyszer csak puff, beütött a ménkű, olyan ócska lett a minősége, hogy soha többet nem tudtam vele jó kenyeret sütni. Na és liszt és liszt is más, más a folyadékigénye.

Edo-bedo Előzmény | 2007.10.17. 13:43 - #28494

Cristina,biztos az az oka,a tobbieknek is ez a velemenye...De miert,ha eddig jo volt a vizmennyiseg,most miert nem jo nekiIdom alig van gepi kenyerre is,es mostmar azok is cserben hagynakXNem akarom a rossz,egeszsegtelen bolti feheret enni..


Cristina77 Előzmény | 2007.10.17. 13:40 - #28493

Sziasztok!

Edo, ez a kenyér pont úgy néz ki, mint amiben sok a víz. Nekem akkor lett ilyen.

Én ma megint barna kenyérrel kísérleteztem, már majdnem teszik, de még mindig nem teljesen igazi. Holnapra tervezek még kis változtatást, remélem úgy már jó lesz.


Edo-bedo Előzmény | 2007.10.17. 13:33 - #28492

Amarillisz,azert nem teszek nyanyat bele,mert sosincs idom megcsinalni:?Mindig este keson kerulne ra sor,de akkor mar hulla vagyok..

Amarillisz Előzmény | 2007.10.17. 13:28 - #28491

Edo-bedo! nyanyát nem teszel bele? nekem az mindig segít, hogy megtartsa a tetejét, én 40 dkg liszt, 20 dkg nyanya, és kb 2.8 dl folyadékkal készítem

Edo-bedo Előzmény | 2007.10.17. 13:16 - #28490

Amarillisz,70 dkg liszthez (50 dkg tk,20 dk feher) 380 ml-t szoktam tenni es mindig szepek lettek.Mostanaban ilyenek,ezert Limar tanacsara tettem +50 ml vizet.Hat nem tudom8|Adjatok tanacsot!

Amarillisz Előzmény | 2007.10.17. 13:13 - #28489

Edo-bedo! nekem akkor néz ki így, ha sok benne a folyadék! igaz nem nekem szólt-remélem nem haragszatok meg, ha belekotyogok- de azért megkérdezhetem, mennyi folyadékot tettél ennyi liszthez?


Edo-bedo Előzmény | 2007.10.17. 13:02 - #28488

Limara,ismet beesett a kenyerem teteje,pedig tettem 50 ml-vel tobb folyadekot a 70 dkg liszthez.:((Ez mar tobb a soknal.Mit tegyek meg szerinted?Ilyen lett

Grahamlisztes.jpg Graham lisztes picture by Edo-bedoKesz katasztrofa.


Limara Előzmény | 2007.10.17. 11:52 - #28487

Sziasztok!
 
Szavai! Így csinálom a nyanyust:
2 dl víz, 1 ek. olaj, 1 tk. só, 38 dkg liszt, 1 tk. cukor és 1 dkg élesztő. Géppel dagasztatom, általában délután valamikor, és hagyom is a gépben, jó alaposan túlkelni. Este borítok rá egy fóliát és éjszakára beteszem az üstöt a hűtőbe. Másnap mikor sütni akarok vele, akkor kiveszem, elindítom a gépet, de csak addig, míg gombóccá szedi a tésztát és már süthetsz is vele, persze a megfelelő adagot kivéve belőle. A többi egy edényben mehet vissza a hűtőbe, 4-5 napig, jobb esetben akár 1 hétig is eláll.
Ha nem akarsz egyszerre ennyi nyanyát, akkor legközelebb már úgy is csinálhatod, hogy kiveszel a bedagasztott tésztából egy 20 dkg-ot, az első kelesztés után, és azt beteszed a hűtőbe a köv. kenyérhez.
Igen, a legutóbbi kenyerem is jénaiban sült, nekem 8 l-es nagy jénaim van.
A jénais sütésről itt olvashatsz:
 
A nyanyáról pedig itt:
 
Üdv

Amarillisz Előzmény | 2007.10.17. 11:08 - #28486

sziasztok!

tudta valaki, hogy tegnap volt a kenyér világnapja? mert én csak most olvastam....icon_redface1.gif


Moha Előzmény | 2007.10.17. 10:50 - #28485

Timi beírtam a levest is !

Edo-bedo Előzmény | 2007.10.17. 09:41 - #28484

Jo reggelt pekecskek!

OOO,Moha ismet gyonyorut alkottal!Kuldhetnel nekem parat:))Micsoda kiflik...

Bau,nagyon finom lehet a kalacsod!

Sendy,en mindig 2,5 decis bogret hasznalok a bogres reciknel.


totimi Előzmény | 2007.10.17. 09:01 - #28483

Moha, gyönyörűek ezek a kiflik is!

Moha Előzmény | 2007.10.17. 08:58 - #28482

Sziasztok!

Sendy én mindig 2,5 dl -es nek veszem az ilyen bögrés recepteknél a mértéket,általában bejön.

Bau a kalácsból röptess erre,nagyon szeretem a cukrozott narancshéjas dolgokat!

Tegnap este kisült Limara új kiflije mohásítva persze,tk-s nyanyával és némi tk.liszttel,meg beleborult a lenmagpehely is. Valóban sokkal könnyebb,repülős lett.

 


szavai Előzmény | 2007.10.16. 23:04 - #28481

Szia Limara! Megkérlek légy szíves írd meg, hogy a nyanyát hogyan kell elkészíteni. Ugyanis én ma meg csináltam kb. 14.45-kor és még mindig nem sokat változott.Pedig már nyolc óra is eltelt azóta.Nem tudom, hogy kint kell hagyni kelni vagy be kell tenni a hütőbe?Még valamit a kenyeret amit utóljára sütöttél azt is jénaiban csináltad? Segítségedet előre is köszönöm! Üdv: Kati

ILDIKO Előzmény | 2007.10.16. 20:42 - #28480

SENDY, szivesen!

Lanyok nezzetek be ide is, es bal oldalon a "regi idok recijei"kozott visszamenoleg nagyon finom fogravalo"" suti es kaja recik vannak. Jo etvagyat!

http://domesticgoddess.freeblog.hu/tags/fahej/

A Csokitorta naaagyon billegeti a szoknyajat! Egyel-egyel-egyel cimmel. hihi Most kopogott be a szomszedasszony es Baklavat meg Granatalmat kaptunk toluk. Mivel ok muszlimok, most van a "cukor unnepuk". Vege a Ramadannak es ezzel zarjak az unnepuket le. Sok tradicionalis edesseggel. es sutivel. A lanyom ugrandozott /16 eves!/ mert imadja a Baklavat. hihi Eltudnam kesziteni, de macerasnak tartom, es joo edes is. Itt keszen a Torok es a Marokkoi peknel is lehet kapni. Elegge megis kerik az arat. A cukorszirup vegett jooo sulya is van. Ha akarjatok lefordithatom a recit. Tulajdonkeppen reteslapokat kell megtolteni daralt cukros dioval es fozott cukorszirupba belefolytod, majd kegyelemdofes keppen megsutod. Rombusz formara vagva talalod.


Sendy Előzmény | 2007.10.16. 20:13 - #28479

Köszönöm szépen Ildiko!

ILDIKO Előzmény | 2007.10.16. 19:49 - #28478

Sziasztok lanyok!

Nagyon guszti dolgok keszultek!-az En szivem oromere. /mostmeg megint tisztitom a kepernyot.hihi/

MARGITOM! Szia! Gyere tobbszor hozzank vagycsak egy kukucs erejeig mert  aggodunk ilyenkor. Jo? Orulunk hogy jol vagy. Udvozlet a csaladnak is.DE pihizzel is. Tudoood! Puszka!

Mai alkotas: Lencse fozelek egy jooo nagy csulkot belefoztem es virsi is van benne./sonka: nukum volt/ Bezsam -Parmezanoskajat sutottem+ almakompot-aszaltszilvaval.   A multkor sutott Grizes-kremesbol vittem be is nagyon izlett a sajtfejueknek. hihi Receptet is kertek, : En mondtam leforditom nekik hogyha megis sutik. Mert ahhoz  "haziasszony gatyaban kell hogy legyen"cimmel. Legtobbje lusta banda. Ugysem allnanak neki mar a 4 db lap megsutesehez sem. Van 1-2 munkatarsam akik viszont fozogetnek-sutogetnek de pont akkor voltak szabadok, igy a kostajukrol lemaradtak.

SENDYM! Latom a lanyok elfoglaltak voltak es nemvettek eszre kerdesedet. 1 BOGRE altban 2-2  1/2 dl nek szamit. Nekem is gondjaim vannak az ilyenfajta receptekkel, mert utanlom ha egyszeruen nem pontosan irjak le a mennyiseget. Lanyok! Ha rosszul irtam volna javitsatok ki !! Jo?!

Hetvegen is dolgozom , ezert a fozes is gondos lesz.Az uzletet epitik at es szombat-vasarnap IS dolgozom. Ramolunk. A hocipom tele van igy. Kuldjetek vmi harapnivalot, akkor nem kell foznom meg munka utan majd. Koszi!! 


bau Előzmény | 2007.10.16. 18:50 - #28477

Sziasztok!

Bezsa:jópofák a duci kiflijeid...

Limara:azt hiszem,- rájöttem a szép kenyered titkára! Ezek szerint, Te csak fehérlisztből csinálod a kenyeret,és én is, meg ahogy hallom más is, szoktunk bele tenni egyébb lisztet is..Talán azok fogják vissza a kelést is meg a formázás is azért nehezebb...

Edobedo.  Itt a kalácskám belseje,de épp a töltelék nem látszik rendesen .Áfonya,és candírozott narancs van benne,és a tésztáját szárított, őrőlt narancshéjjal is ízesítettem

kalacs-afonyaval.jpg picture by bau4


[Későbbi] [29356-29337] [29336-29317] [29316-29297] [29296-29277] [29276-29257] [29256-29237] [29236-29217] [29216-29197] [29196-29177] [29176-29157] [29156-29137] [29136-29117] [29116-29097] [29096-29077] [29076-29057] [29056-29037] [29036-29017] [29016-28997] [28996-28977] [28976-28957] [28956-28937] [28936-28917] [28916-28897] [28896-28877] [28876-28857] [28856-28837] [28836-28817] [28816-28797] [28796-28777] [28776-28757] [28756-28737] [28736-28717] [28716-28697] [28696-28677] [28676-28657] [28656-28637] [28636-28617] [28616-28597] [28596-28577] [28576-28557] [28556-28537] [28536-28517] [28516-28497] [28496-28477] [28476-28457] [28456-28437] [28436-28417] [28416-28397] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

A PlayStation 3 átmeneti fiaskója után a PlayStation 4 ismét sikersztori volt. Ha kíváncsi vagy a történetére, katt ide!    *****    A Bakuten!! az egyik leginkább alulértékelt sportanime. Egyedi, mégis csodálatos alkotásról van szó. Itt olvashatsz róla    *****    A PlayStation 3-ra jelentõsen felborultak az erõviszonyok a konzolpiacon. Ha érdekel a PS3 története, akkor kattints ide    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran! Mese, mese, meskete - ha nem hiszed, nézz bele!    *****    Az Anya, ha mûvész - Beszélgetés Hernádi Judittal és lányával, Tarján Zsófival - 2025.05.08-án 18:00 -Corinthia Budapest    *****    ✨ Egy receptes gyûjtemény, ahol a lélek is helyet kapott – ismerd meg a „Megóvlak” címû írást!    *****    Hímes tojás, nyuszipár, téged vár a Mesetár! Kukkants be hozzánk!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    Nagyon ütõs volt a Nintendo Switch 2 Direct! Elemzést a látottakról pedig itt olvashatsz!    *****    Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG