Béleld ki sütőpapírral a kelesztőkosarat, majd ha szépen megkelt, akkor emelt át papírostól a jénaiba. Kosár nem süthető
Megmondom őszintén, én nem nagyon tudok a majdnem teljesen tk.-s kenyerkről okosat mondani. Ez bizony Kenyérke asztala. Egészen másként viselkednek mint a fehér vagy csak részben tk.-s kenyerek. Eddig csak Kenyérke Ukrán rozskenyerét csináltam meg, az nagyon finom lett, érdemes lenne megnézned.
A kelesztőkosarat ne tedd a sütőbe. Csak keleszteni kell benne. Ha jól megkelt a kenyér, akkor sütés előtt kiveszed és már nem lapul el, feltéve, ha tényleg jó megkelt. Nekem ez volt a legnehezebb, megtalálni azt a pillanatot. Vagy túlkelt, vagy nem volt megkelve, akkor viszont ellaposodott.
Limarám, hoztam is róla képeket. Egyszerűen már kelés közben szétrepedezik. Úgy vettem észre, hogy sok lett benne a folyadék is, na meg ellapult, mert nagy volt neki a jénaim. Hogy más mi baja lehet, én azt nem tudom, pedig jó lenne nekem, szinte csak teljes kiőrlésű liszt van benne.
Találtam én egy háncskosarat, még anyósom vette a 100-asban nekem húsvétra, hogy abba tegyem a csokitojásokat. Ő lenne a kelesztőkosár? Nem ég ez meg sütés közben? Hiszen ha jól sejtem, ha abban kelesztitek, abban is sül meg. Na meg persze a jénaiban.
En nem tudom Cristina,en mar ki vagyok akadva a kenyerekre...hogy lehet hogy mostanaban mindeniknek behorpad a teteje,amikor ugyanazokat teszem bele es ugyanannyit????Felhaborito komolyan.Olyan szepek voltak pedig
Valamit nem értek. Múltkor nyanyás rozskenyeret csináltam, most kovászosat, mégis mindkét alkalommal szanaszét reped. Mi az oka ennek? Lehet, hogy a sikér?
HHHŰŰŰŰŰ micsoda finomságok!!!!! Kenyerek , kalácsok, torták!! Nagyon ügyesek vagytok!!! én még mindig lustálkodok sütésügyileg, de nem győzök gyönyörködni a műveitekben! Jó, hogy ilyen nagy a sütési kedvetek, ha már én nem sütök, gyönyörködök a műveitekben!!!
Sziasztok lányok! Én most csak "irigykedek" rátok. Időm kevés a sütögetéshez, meg igyekszek csak módjával, mert hamar megkívánom és akkor oda a fogyi.
Nagyon szépeket sütöttetek! Mindenkinek grtaulálok!
Gabye, köszi a recepteket! A mákos sütieket nagyon szeretjük, feltétlenűl kipróbálom. A fűszeres kenyér nagyon fincsi lett. Végülis gépbe sütöttem.
Moha köszi a leves recit! Jó lesz, holnap is. Arra gondoltam, hogy a hétvégéne elkészítem. De a töltött krumplid is nagyon tettszik ám? Valahol megvan a recije vagy "csak" a fejedbe? Mert akkor megkérnélek, hogy írd be azt is ha lesz időd rá.
Gabye! Aszalt áfonya volt leárazva az inter.spr-ban. Azt próbáltam ki.Remélem az íze is olyan jó lesz. Kicsit sajnálom,hogy szétrepedt,de azért el fog fogyni.
Amarillisz, igen ez kisbence sörös kenyere..Én mindenből fél adagot sütök, mert különben nem fogyna el, és igazság szerint még sosem mértem..De a nagyobb jénaimhoz, amibe ez a kenyér készült kb 30-35 dkg szárazanyaggal dolgozom, úgy lesz szép..Legközelebb lemérem, hogy kb mekkora..
Bau, nagyon guszta akalácsod!! Aszalt áfonyát tettél bele, vagy lekvárt??
Julika, a torták nem csak jól néznek ki, de nagyon finomak is, jó szívvel ajánlom mindenkinek!!
Edo, nekem nagyon bejönnek ezek a zabpelyhesek..Tiszára olyan, mintha házi műzli szeletet ennél..A sós a családban is nagy sikert aratott, pikk-pakk elfogyott, az édeset egyenlőre még nem kóstolták, de gyanítom annak is nagy sikere lesz..Sztem viszek is haza holnap, mielőtt egyedül falom fel a fél adagot!!
egy kicsit nem járok erre és nem győzök nyelni ,GRATULA mindenkinek a jobbnál jobb falatokért!Wbora köszi a tojás tipet nem lett rossz a sodó,de már sajna el fogyott!
Limara ! Azt hittem a te kenyereidet már nem lehet fokozni, de ennek az ellenkezőjét bizonyítottad ma. Ismét gyönyörű a kenyered. Olyan jó, hogy ilyen kísérlet3ző kedved van ! Így mindig valami újat próbálhatunk ki. Egy baj van ezzel a módszerrel, hogy így a készítési idő kb. 1 órával meghosszabbodik, ezért ezt este sajnos nem tudom beiktatni, pedig most rögtön kipróbálnám.
Gabye ! Nagyon szép a kenyérkéd, és ne bánkódj ha csak cserép kezdemények vannak rajta, hiszen olyan szép. És a lényeg az ízében rejlik. Az én hétvégi zabpelyhesem is ilyen színes lett. Bezsa recije alapján készítettem. Te is nagyon ügyi vagy ! A Máktorta és az Adventi torta is jól hangzik.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit