Edo, remélem nektek is ízleni fog a máktorta!! Majd várom a híreket!!
Amarillisz, egy felé jár az agyunk sütésben is, én is a Moha féle zabpelyheset sütöttem..Csak az enyém színesebb lett, mert magok nem voltak itthon elég mennyiségben, és inkább aszalt sárgabarack, meg aszalt szilva került bele..Nekem nagyon ízlik..Íme
Hoztam a hétvégi sörös kenyeremet is..Cserép kezdemények már vannak rajta, de még nem az igazi, viszont ízre ez is finom, úgyhogy nem is bánkódom..
És íme a korábban említett "Adventi torta" szelet..Hogy mitől adventi, azt nem tudom, de nagyon finom..
Hu,Amarillisz,tenyleg ott van,nem lattam,nem is emlekeztem hogy minek kertem a recijet toled,csak tudtam hogy valami finomsag volt nalad,ami nekem is keneMegnezem most a zabost is.
Limara,20 ev mulva majd hozom en is a kepeket az ilyen kenyereimrol!
a zabpelyhes sütit Moha recije alapján készítettem! receptes II-ben található! nagyon finom, hálám üldözni fogja.....
amúgy én mézeskalács fűszerrel készítettem,meg mindenféle maggal, mennyei.... a gombócokat kézzel formáztam, és nekem kb. 17 perc alatt lett jó állagú...
Edo-bedo! az almás recijét már akkor beírtam a bármitbe mikor kérted!de ezek szerint kerültük egymást...már ha a legutóbbi almásra gondolsz.....
Meghoztam az új kenyérkém képeit. A tegnapi kiflinél alkalmazott módszerrel készült.
Reggel 15 dkg nyanyát elkevertem 2 dl vízzel (most hideggel, mert el kellett mennem itthonról), 1 tk. cukorral, 20 dkg liszttel és 1 dkg élesztővel. Robotgéppel alaposan kikevertem, a konyhapulton hagytam. Kb. másfél óra múlva jöttem haza, addigra gyönyörűen felfutott, az eredeti térfogatának két és félszerese volt kb. Az üstbe tettem még 1,2 dl vizet, 2 tk. sót, csipet aszkorbint, 2 dkg vajat, 1 ek. burg. pelyhet és 40 dkg lisztet. Mikor kész volt a dagasztás, áttettem kelesztőtálba, kb. 15 perc után átgyúrtam, majd hagytam duplájára kelni. Formázás után így nézett ki:
Szokásos módon kelesztettem, bevágtam, tovább kelesztettem és ment a sütőbe. Ilyen volt mikor kisült:
és ilyen lett cserepekkel:
1 kilós kenyér lett, 15 dkg -ot el lehet venni belőle nyanyának a köv. kenyérhez az első dagasztás végén.
Moha,az a toltott krumpli nagyon finom lehet,ismet remekeltel!Ha volna idom eskuszom en is ilyeneket keszitenek..
Amarillisz,melyik recit hasznaltad a kekszekhez?Mar regota szeretnek ilyesmi kekszet sutni en is.Megirod?
Cristina,en is ma egy gepi kenyeret szeretnek vinni ajandekba,bele is pakoltam szepen mindent a gepbe,de a lapatok kimaradtakNosza,bele a trutyiba kezzelDe nem lett gond,jo lett a kenyer.Igaz mostanaban nem az igaziak a gepi kenyereim,nemtom miert,regebben szebben felnottek,most isebbek lesznek es a tetejuk hepe-hupas kicsit,nemtom mi az oka..Persze mikor ajandekba sul ugysem lenne a tokeletes,ez igy szokott lenni.
Amarillisz, szerencsére megmentettem a tésztát, gyönyörűen kel, mindjárt tehetem is sütőbe. De pont akkor így járni, mikor ajándékba készül a kenyér... Ez az én formám.
Moha, nagyon jól néz ki az a krumpli, olyan ennivaló
De nekem a te zabpahelykekszed is tetszik, Amarillisz.
Christina! ne aggódj, én is jártam úgy hogy utólag kellett beledolgoznom a tésztába az élesztőt, de szerencsére így is jó lett a kenyér, még én is időben észbe kaptam!
nemrég sült ki egy újabb adag zabpehely keksz, ronda-de finom! na jó nem ronda annyira, de nem lesz világszépe...., viszont az íze! hm....
Olyan ügyes voltam, hogy le sem merem írni. Anyukámnak akartam ma esti kovászos keyneret sütni. Annak rendje-módja szerint össze is készítettem a kovászt este. Ma pedig csináltam volna a kenyeret. Csakhogy az az átok kenyér nem hogy hólyagos nem akart lenni, de még nem is kelt. Mire én elkezdtem gondolkodni, hogy milyen hülye is vagyok, az élesztőt kihagytam a kovászból. Gyorsan kupáncsaptam magam gondolatban és élesztővel összedolgoztattam a tésztát. Kíváncsi leszek a végeredményre. Lehet föld körüli pályára kell küldenem, habár most úgy néz ki, hogy jó lesz a tészta.
Ezt is a neten láttam meg,azt hiszem Kaldeneker receptje, van benne cukkini,kolbász,bazsalikom,hagyma,fokhagyma,szóval minden földi jó. Kíváncsi vagyok milyen lesz?
Sziasztok! Gratulálok miden új pék cserepes kenyeréhez ! A türelem meghozta az eredményt.
Timi holnap lesz időm,beírom a levest az én változtatásaimmal a bármitbe.
Kenyérke sajnálom,amit írtál,ekeserítő.Olyan szélmalomharcot vívnak a tanárok ilyen helyeken,aminek semmi látszatja nincsen,ráadásul te is kikészülsz. Most volt egy cikk az újságban Olaszliszka kapcsán,írják,hogy a 6-8 gyerekes kisebbségi családoknál fel sem merül,hogy dolgozni is kellene,mert a segély,meg a családi pótlék elegendő a "megélhetéshez". Ráadásul ezt a pénzt sem a gyerekekre költik. Így nincs kiút ebből,milyen példát lát egy gyerek ilyen családban?
Illetve nem is irom be,hogy ne legyen szazfele receptNagyvonalakban annyi,hogy par csepp olivaolajon paroltam a hagymat es ahust,so,bors,majd flengedtem vizzel,bele pirospaprika.Aztan amikor majdnem kesz volt a husi,akkor tettem hozza a kaposztat,zoldpaprikat es paradicsomot,majd egyutt megkeszultek.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit