Ma én is elárasztalak benneteket képekekkel. Beálltam a zebra torta sütők táborába. Hát mit mondjak, csak azért nem megy a kukába, mert sajnálom kidobni a drága hozzávalók miatt. Majd valahogy legyűrjük. A cukor mennyiségét megemeltem, azzal nincs baj, de sült vagy 2 órán át, és mégis tiszta sületlen. Szerintem ennyi túróhoz kellett volna legalább 2 cs. pudingpor, a másfél deci olaj pedig bizti nem, tiszta zsíros már a tapintása is. Igaz, zsírosabb jó fajta házi túróból készítettem. Most jutott eszembe, hogy van egy finom, egyszerűbb túrós receptem, abból kellett volna megcsinálni, késő bánat.
A kifli viszont nagyon jó lett. Csináltam róla fázis képeket.
12 dkg régi nyanyám volt itthon, ahhoz tettem 2 dl langyos vizet, 1 dkg élesztőt, 1 tk. cukrot és 20 dkg lisztet. Nokedli sűrűségű lett. Robotgéppel jól kikevertem, majd hagytam szobahőmérsékleten felfutni. Sajnos nem figyeltem az órát, de kb. 1 órát pihizet. Beleöntöttem az üstbe, adtam hozzá még 1,2 dl vizet, 2 tk. sót, 40 dkg lisztet, 0,5 dl olajat és 2 ek. tejport. Dagasztás után kelesztőtálba ment, kb. 20 perc után átgyúrtam, majd hagytam duplájára kelni. Lusta voltam egyenként formázni, így mikor kiborítottam, ketté vágtam a tésztát, majd jó vékonyra nyújtottam. Szép hólyagos volt.
Mindkét lapot 6-6 darabba vágtam, feltekertem, tepsiben újra keltek kb. 1 órát, órát ismét nem néztem. Lespricceltem vízzel, megszórtam nagy szemű sóval, és ment a sütőbe, 200 fokon 25 percig sült. Nagyon jó szerkezetű, könnyű, ropogós héjú kifli lett.
Hát igen Bezsa, most nagyon ráértem, apjuk elment horgászni baráti csapattal a Balatonra, így a fiacskámmal édes kettesben vagyunk. Kedvezni akartam neki, ezért aztán mindenből sütöttem egy adagot. Mondjuk a hajtoványból például csak fél adagot készítettem, Limara recijében 1 kg liszt szerepel. SZóval ezt feleztem, és ezt az adagot még tovább feleztem kelesztés után. Az egyikbe tepertős krém került, a másikba pedig darált sonka. Aztán miután nálunk nem szeretik a nagy falatokat, ezért még ezeket a tészta adagokat is feleztem tekerés előtt, így pedig igazán kis falatkák készültek, mint a képen is láthatóak. Viszont egyszerre be lehet őket kapni, és mikróban is kiválóan felmelegíthetőek. EZek ugyanis tegnap készültek, ma csak kenyeret sütöttem és a muffint. De azért elégedett vagyok, most ejtőzöm, és szurkolok a többi pékecskének, hogy sikeresek legyenek ők is.
Látom Te nem aprózod a dolgokat. Én Szabinak sütöttem egy Graham kenyeret, közben jött az unokám és teljesen bezavartak. Két formában akartam megsütni, aztán végén mégis egybe raktam. Kissé az oldalára folyt. Ami azonban biztató, hogy ami így lelógott és lecsiptem az nagyon jó izű. Ezért holnap ismét megsütöm amikor egyedül vagyok.
Most kicsit pihenek és befejezem a keksztorta díszítést.
Sziasztok! Micsoda szépségeket láttam! Nagyon örülök neki, hogy már mindenki szépséges kenyereket sütött, dícséret érte! Limarát megkértem, hogy tegye fel a képeimet, megvallom őszintén, még nem akaródzik próbálgatni. Biztos nem nagy kunszt, de most nincs hozzá türelmem. SZóval megsütöttem Limara hajtoványát, csak kicsinyített változatban. Aztán készült duplacsokis muffin, fonott kalács Limara féle módon, valamint megsütöttem Limara kenyerét is. Most sült ki, most kezd cserepesedni, de a kép még előtte készült, mert így egyszerre el tudtam küldeni. Nagyon köszönöm Limarának, hogy felteszi.
A barátnőmnek azt a karácsonyi ajándékot találtam ki, hogy a kedvenc receptjeimet megírom A3-as nagyságban, képekkel színesítve és az ebből kialakuló füzetet beköttetem a könyvkötőnél névre szólóan. A kérdésem az, hogy amelyik sütimhez nincs képem használhatom e a ti képeiteket. Ez nem kereskedelmi céllal készül, hanem egyszeri egyedi ajándék.
Sziasztok!
Épp csak beugrottam. Már megint szépeket sütöttetek.
Moldvanm, Christina nagyon szép a kenyeretek.
Limara az a lasagne se semmi.
Nekem is készen lett a tortám. Hát nem lett egy nagy szám, majd holnap felrekom a képet. A megajándékozott az örült neki.:)
Találtam itthon egy kis gyékény kosárkát, kenyér formájú, még egy román pasatól vettem évekkel ezelőtt. abban kelesztem, az belefér a nagy jénaiba. Így nem tud szétkelni.
Még lehetett volna picit magasabb, de nem mertem tovább hagyni, mert eddig mindíg túlkelesztettem.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit