Kérdésem lenne. Nagyon picit mozog az üstöm tengelye, azt hiszem lassan cserére érett, amit nem is csodálok, hiszen 2,5 éve nyúzom szinte naponta. Az lenne a kérdésem, hogy mennyibe kerül a csere és hány nap általában, míg megcsinálják? Vagy hol lehet új üstöt venni?
Elmesélem Nektek tegnapi kenyerem történetét. Reggel álmosan neki fogtam a kovász készítésnek. Beledobáltam a cuccot, ami kellett gondoltam én, csak arra nem figyeltem, hogy nem a kovász hozzávalóit, hanem a kenyér hozzávalóit tettem bele, a liszt mennyisége a kovászé volt. Elkezdtem összedolgoztatni a géppel, és csak villogott a szemem, hogy teljesen kemény gombócot csinál a gép. Ezután betettem a hűtőbe, majd egy óra múlva megvilágosodtam. Na, erre robotgéppel és most már a kovász hozzávalóival összekutyultam és így raktam vissza a hűtőbe. Megvártam a nyolc óra leteltét, szépen megkelt, buborékos lett a kovász. Puff vissza az üstbe, majd a kenyérhez való lisztet adagolva beletettem. Csak azért nem dobtam ki, mert ez az ajándék liszt volt. Azt mondtam magamnak lesz, ami lesz. Várakozásomon felül múlta magát a kenyérke. Sajnos megmérni nem tudtam, mert a család még fújta is, hogy hűljön, szegénynek nem sikerült, meg lett vágva. Egy szónak is száz a vége, ebből a lisztből lett igazi kenyér. Andi azt mondta, felmond nekem, ha legközelebb nem ilyen kenyeret sütök. Mondtam felejtse el, mert ebből a lisztből csak ennyi volt. Persze 1,5 adagot sütöttem megint. A súlyát nem tudom, mivel családom súlycsökkentette, de magasságra 13,5 cm lett. Egy kis időm lesz felteszem a fényképeket, de most mennem kell mettlachit centizni, mert nem mindenhova teljes lap kell.
Süssetek finomságokat! Én is be vagyok indulva a zebratortáta, meg sok minden másra. Azért holnap megpróbálok alkotni megint valamit. Most például a leveles-tejfölös krumplis pogira is be vagyok indulva, nem próbáltam eddig. Pá-pá!
Esetleg madártejet? csak nem habgaluskával, hanem mondjuk tejszínhabbal. Én nagyon szeretem, amikor csinálom a piskóta tésztát és a sárgája fel van verve cukorral. De lehetne belőle csinálni valami vanília mártást/sodót is csinálni, amit aranygaluskához szoktak, csak kicsit sűrűbbre. Valami kalácsot, abba általában csak sárgja kell. Most így hirtelen ennyi.
ma 2 kg lisztből kellett pogácsát csinálnom a már tegnap emlitett 25 éves meglepi bulira.Tök finom lett a recije beirva a bármibe 170db lett a 2 kg lisztből.
látom a zebra tortára van most mindenki rá katanva! DE hiába kaparom,vakarom a képernyőt egy szeletet sem tudok kiszedni,pedig már én is nagyon megkostolnám!Hiába vágyakozom nincs torta formám amibe az alapot meg tudnám csinálni,de ha csak a tölteléket csinálnám alap nélkül Úgy nem lenne jó????KÉRDEM ÉN!!!:????
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit