Móni amikor gyönyörű nagy akkor már ne hagyd kelni. A sütőben még úgy is kel még. Én meg mindig előbb rakom sülni, mert attól félek, hogy túl kel. Tökéletes is lesz majd egyszer. Az a jó, hogy rendben van. A palócleves nálunk is sláger. Miskolc környékén voltunk egyszer egy céges hétvégén egy volt bányász üdülőben. Amikor megbeszéltük a menűt a tulajokkal, akkor ajánlották ezt a levest. Már majdnem lemondtam ezt az ételt, amikor úgy döntöttem, hogy akinek nem izlik majd nem eszi. pl. én. Hát nagyon sajnáltam volna, ha nem kóstolhattam volna meg. Azóta kedvencünk.
Most sul a zebratortam,kivancsi vagyok milyen lesz,nem nez ki olyan szepnek mint akepen.Aztan nem tudtam a krem mennyire kell folyos allagu legyen,az enyem egyaltalan nem folyt,tettem meg hozza keves tejet,mert a tejfelem is suru volt,meg a turo is szarazabb.Igazabol a tepsi kibelelese is gondot okozott,aztan csak belenyomkodtam valahogy a tesztat.Ti hogyan szoktatok belerakni?
A tegnapi kenyeremet el sem kezdtem sütni. Gyönyörű nagyra kelt, még egy picit hagytam, aztán egyszer csak pffffff.... összeesett. Komolyan majdnem sírtam. Nyanya lett a tésztából és ma újra sütöttem. Ez nem lapult el, de a tökéletestől még messze van. Jó lesz a palóc leveshez, ami viszont kifogástalan. Túrógombóc a 2. fogás.
Köszönöm kérdésed, gyengén, de a múltkori rosszullétéhez képest jól. Minden percben aggodom érte. 86 éves lesz karácsonykor. Ő egy karácsonyi ajándék és ez rá is illik. Hárman vagyunk testvérek és szinte egyedül nevelt fel bennünket. Értünk élt és az unokáiért.
Tudom én, hogy eljön az idő amikor el kell menni, de azt fel nem tudja az emberlánya ésszel fogni.
No, de még itt van velünk és örüljünk minden percének.
Edokám, anyám álmodott a székelykáposztával. Én hidegebb időben szoktam csinálni. Az szép álmok akkor jók, ha valóra válnak. Ráadásul ez még nagy erőfeszítést sem igényel.
Bezsa igen,köszi,de a cukrot vedd le nyugodtan 20 dkg-ra,ne szidjon senki,hogy túl édes lesz. Ebben a sütiben pont az a jó,hogy üdítően almaízű és nem édes.
Tegnap készült francia briós,de most jó lesz reggelire:
Ezen kívül almakenyér is lett egy tepsivel:
Bezsa ! Szolgálati kérés!! Ennek a receptjét már betetted a Receptes ABC-ben II-be. Itt a kép hozzá,és némi módosítás: elég bele 20 dkg cukor,és a lisztnek csak a fele legyen tk.Ha valakinek nincs finomra őrölt tk.lisztje,akkor túl tömör lesz csak abból. Régen sütöttem már,tegnap elkészült 25 cukorral,mondjuk az alma sem volt nagyon savanyú,de így kimondottan túl édes lett. Nem volt bele aszalt meggyem,vagy áfonyám sem,nem ellensúlyozta semmi az édességet. Azért elfogy
Köszönöm a munkádat,ne haragudj,hogy ennyit módosítok,de vannak régebbi receptek,amiket most szedek újra elő.
WBORA! Gyonyoru a kalacskad!! BEZSAM, raknal felre szamomra egykis szekelykaposztat? Imadom, csak a csalad nemigen eszi.Ezert regota nem foztem. Mai koszt nalunk: Amerikai sult sertescomb. Az utolso 1/4 oraban a sutes vege fele Wiszky+sotet nadcukorbol papit keszitek, gyorsan a tetejet lekenem vele. Sutot magasabb hofokozatra es ott karamellizalodik ra a cuki. Nagyon szeretjuk.Krumplipure+dinsztelt kaposzta illik hozza es ha van meg idegetek: tepsis sult alma.
Felkell meg "avatnom"a tegnap elkeszitett Grizes-kremest is. Remelem fini lesz. A kremje isteni volt mar tegnap. Haaat, persze hogy EZT is "megbundaztam": sok vanilcukit tettem bele. Cukor kicsit visszaveve.Ha jol sikerult, keszitek majd fotot. Ha nem, akkor bekanalazzuk. hihi. No, mennem kell vasarolni, fozni stb. Szep napot mindenkinek. Sussetek finomakat! Puszka.
Móni a tészta közepére odamersz a fehér krémből egy merőkanállal. Aztán a fehér krém közepére a barna krémből raksz egy merő kanállal. Az elkezdi szétnyomni a fehér krémet. Aztán a barna krém tetejére megint egy merőkanál fehér krém. Ezt így váltakozva mindig a másik krém közepére teszed a következőt, addig amíg a krémed tart. Ettől lesz ilyen csíkos.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit