Mondjuk én megdiétásítottam, azt bemásolom a diétásba. Azért jó ez a süti diétásnak is, mert kevés a tésztája, a túróban pedig kevés a szénhidrát. Elég nagy torta lesz belőle és csak 285,4 grammnyi szénhidrát van benne. Azt még nem tudom, hogy milyen fagyasztva, majd 1-2 vékonyka szeletet fagyasztok le belőle és akkor tudni fogom. Ha jó lenne, bármikor tudnék elővenni belőle sütikének.
Megtaláltam a recit, a kipróbálásra váró recikben van benne, a 26-os számú. Arra kérném az illetékest, hogy most már tegye át, kérem, a bármitbe, hiszen tudomásom szerint többen megsütöttük
A sima zebratorta sokaknak túl száraz, persze ezt nem furállom, hisz inkább kalács jellegű, mintsem torta. Egy egyszerű túrótorta receptjét alapul véve viszont nagyon finom, szaftos süteményt lehet belőle készíteni. Egyetlen apró változtatás ennél, hogy a töltelék felébe 2 kanál cukrozatlan kakaó is kerül.
A recept:
30 deka liszt
1 tk. sütőpor
5 deka cukor
12,5 deka vaj
1 tojás
1 csipet só
A krémhez:
75 deka krémesre áttört túró
4 dl tejföl
1,5 dl olaj
15 deka cukor
2 tojás
2 ek. citromlé
1 csomag vaníliás pudingpor
2 ek. cukrozatlan kakaópor
A tészta hozzávalóit öszegyúrom, és pihentetés nélkül kibélelek vele egy 28 cm-es kapcsos tortaformát. A túrókrém hozzávalóit (a kakaó kivételevel) egy nagy keverőtálba teszem, és kézi mixerrel addig keverem, amíg teljesen sima, csomómentes krémet kapok. Megfelezem a krémet, és az egyik felébe beekeverem a kakaóport. Elkezdem a forma töltését. Egy mártásos kanállal* elkezdem a tésztára kanalazni felváltva a kétféle krémet. Egész egyszerűen középre rakok egy kanál fehér krémet, erre egy kanál kakaósat és így tovább amíg a krémből tart. A szép minta elérése érdekében abszolút nem kell, sőt nem szabad kenegetni, magától fog szétterülni a formában. Mikor ez megvan, 175°C fokra előmelegített sütőbe** teszem, és kb. 50 perc alatt készre sütöm. Még 10 percig hagyom hűlni, és csak utána szedem le róla a forma oldalát. Felvágni csak teljesen kihűlt állapotban ajánlatos.
*Azért használok mártáshoz használaos merőkanalat, mert azt tapasztalam, annak van a legmegfelelőbb mérete. Nagyobb mint egy leveseskanál, és kevésbé folyik le róla a krém. Szebben lehet adagolni vele, és a csíkok is jobban mutatnak, láthatóbban elválnak egymástól. **Hőlégkeveréses sütőben elég a 175°C fok, alsó-felső lángnál inkább 190°-200°C fokon kell sütni.
Hoztam én is egy kis merényletet nektek: Hokkaidó kalács: Ez ma készült, már régóta fájt rá a fogam. Nagyon jól sikerült, fimon :) A tetején kevés tejjel elkevert tojássárgájával kentem le, szép fényes lett.
Na de azért még egy kis merénylet, pár napja csináltam: tejbegrízes túrógombóc csokipudinggal: Csináltam már vaníliás pudinggal, azzal is bejött nekem.
Legközelebb kenyér lesz soron. Remélem minél előbb :)
Jaj! hat elfelejtettem mondani. Ma megleptem magam egy szilikonos sodrofaval. Sajnos szamomra kicsinek tartom./mint az atlagos/ Ha vkinek az almaiban ropkod a kep rola, tanacs: normalis nagysagut vegyetek!
Elkeszitettem a grizes kremest ma du. Holnap jon a foproba, kivancsi vagyok hogy sikerult. A lanyom mar feni ra a fogat.A ferjemelol holnapig eldugtam, mert megenne felet mire megpuhulna ES olyan mint a gyerekek: soha nem eleg. Torkos, dehat cukra van. Nem szeretjuk az edesito szereket , igy norm. cukorral keszitem. Ti keszitetek vmi mazat ra, vagy sima porcukorral szorjatok meg csak. En malna lekvarral keszitettem.
No, megyek mert jo faradt vagyok. Jo ejt mindenkinek!
Nagyon szep kenyerkek es miegymasok keszultek.Szivesen korbeennem igazibol is az itt felteritett etlapotokat.
BOGI, te szegeny! A dauer jo ki is szaritja a hajat. Az enyembe 1x volt egy gyenge, jol elszinezte a hajam es olyan lett mint a sopru, es nagyon tort. Manapsag vannak jobbfajta modszerek. Miert nem kertel HAB-dauert? talan az kimeletesebb lett volna.
MASALAM, van meg 1 pici szeletke a szalonnabol?Lanyok , NE fogyozzatok. Tobbet kell mozogni!! En is azt teszem.Most eppen Nektek potyorgok a computeren, igy a mutatoujj mozog. hihihiJezusom! KI tud itt fogyozni ennyi gyonyoru finomsag mellett?????
CRISTINA: tolem megkapod a Zebratorta rendet! Nagyon tetszik! Ne sirozz! Nekem is berepedt. Nalam tovabb kellett sutni a turo viztartalma vegett. No, azert.
Lanyok, biztatasra egy egy hatso "rugasloketre"van szuksegem toletek hogy ujra kenyerezzek. Megteszitek? Micsoda kenyercsodak ropkodnek itt korbe nap mint nap.hu-huuu!
Igen Bezsa,most az enyém is elég jó lett.Formájára értettem.Az íze mindig nagyon finom,de a külsejével nem vagyok megelégedve szinte sosem.Általában formában sütöm,így nem lapul el.Ma felturbóztam magam,nehogy már ne tudjak egy redes formájú magas kenyeret sütni!Nem az igazi még,de már alakul,úgy látom.
Bau! Az a legnagyobb baj,hogy én tényleg szalonnát ettem,igaz nem kiflivel hanem rozsos kenyérrel,és nem abáltat hanem pörcöt.Gyenge kis vacsora,de hogy ne legyen olyan nagy a vétkem,sétáltam vacsora után.
Masala!Ha legközelebb készítesz,ismét vevő vagyok egy szeletkére!Előre is köszönöm!
Cristina!Ha már bűnt követtem el,mindegy mekkorát,a torta szelet felét is megettem.Nagyon fincsi!!
Szívesen csinálok másikat, ha ez elfogy! Ennyi finom kenyér mellé kell valamit enni. Amikor kezdődik a hurka szezon, akkor szoktam ilyen szalonnát csinálni. Eddig nem is lehetett kapni. Már csak a disznósajtot kellene háziasítani, de azt hiszem arra itthon nem vállalkozok.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit